Nápady

Masala chai

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 17. októbra 2014

Na takéto jesenné počasie je ideálnym spoločníkom Masala chai, svoje čaro má v podávaný v čajovni, ale niekedy si ho rada pripravím aj doma a dnes som ho preliala mliekom Maresi a s výsledkom som bola veľmi spokojná. Ak máte radi tento hrejivý korenistý nápoj doporučujem vyskúšať.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
vdaka..dievčence milé..želám vám len krásne dnešného dňa chvíle..:-)
teda..chai=čaj..
zas mám širšie obzory..
dačo skúsime..bo čaj s mliekom pijeme s radosťou..bude ponovom..ved učiť sa jak "lenin" vraveli-sa stále musíme..
pekný deň
methi
U nas treti, ci stvrty den prsi (uz ani neviem, cyklon dazde privial) veru bude masala chai aj s pakorami :)
radost
Miška..to zasa s čím..??šak já nevím..:-)
tu slniečko prerazilo rannú hustú bielu ako mlieko hmlu..tiež pršalo po dva dni..verím-že bude krásny jesenný deň..
užime si ho..kým nám je dané..
:-)
methi
Toho dazda si uziva hlavne zem, uz ho bolo treba. Pakory su rozna zelenina (cibula, paprika, karfiol aj spenatove listy a ine) namacana v cesticku z cicerovej muky, korenin a vody a na silnom ohni vyprazena do zlatista. To je taky zvyk, ked prsi vzdy sa robia pakory :) a k nim samozrejme chai (aj ked ten je denne).
mijaita
K tomu caji "chai" jen upozornuji, ze se obcas da koupit v krabickach nasackovany. NEKUPOVAT, je hnusny! Je v nem cosi, co pada na jazyk jako umele sladidlo. Proste to neni k piti.
Jinak v cajovnach, kde chai masala prodavaji, maji i smes koreni uz namichanou a pokud vam bude chai chutnat, mozna vam i smes prodaji. Mam takovou a jsem spokojena moc a s dobrym mlekem, to je pošušňání :-)
pupava
Pracovala som v čajovni a masalu sme robili neustále. Pri Data Masala sú dôležité nielen použité ingrediencie, ale predovšetkým ich pomer. Toto je jeden z tých nápojov, pre ktoré človek skrátka musí mať cit, inak dopadnú buď príliš sladko alebo príliš mliečne alebo príliš štipľavo :)
steffik
dievčatá ja mám Masala korenie , ktoré používam do varenia. Je to možné použiť na tento čaj ? A áno, tak ako , aký pomer, či aj zázvor ....ďakujem za odpoveď.
zuzanka1367
Korenie Garam a Tandoori masala je vhodné do jedál, do čaju by som to nedávala...na čaj je sa používa Yogi masala, ale ja som v tomto smere slabý radca, to skôr @methi a @mijaita by Ti odpovedali správne.
methi
Vyznam slova masala je zmes. Takze to treba tak vnimat, dolezite je, z coho pozostava. Ak @steffik mate masalu ktora obsahuje korenie vhodne do napojov ako je skorica, klinceky, kardamon, muskatovy orech, tak ju mozete pouzit. Aj zavor mozete dat. Vyssie som pridala link, kde je niekolko receptov na rozne caje, najdete tam aj masala chai.
steffik
Ďakujem za odpovede. Ešte mám nerozbalené jedno korenie , kde je zloženie aj v Sk. Tak si to skontrolujem a podľa vašich rád sa zariadim. Ešte raz Ď.