Varenie

Marshmallow - falošný marcipán

macka1590 - fotkamacka1590, 24. januára 2011

Ešte som tento "marcipán" nerobila, ale práve sa na to chystám. Potrebovala by som radu od niekoho, kto s ním už pracoval. Chcela by som z tejto hmoty spraviť ružičky, listy a podobné ozdoby na tortu a chcem vedieť, či je to možné. Či to dostatočne stuhne, aby sa to nezdeformovalo. Poprípade, či to mám vložiť do chladničky, alebo nechať pri izbovej teploty. A ešte jedna otázka. Keď to chcem "prilepiť" na tortu, stačí, keď to pretrem štetcom troškou vody? Ďakujem za radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
Ja som tiež robila z marshmallow. Stuhne to dobre, len tam musíš mať dosť cukru. Keď ti začne veľmi tvrdnúť pri práci, daj ju na chvíľu do mikrovlnky zohriať. Vraj je dobré si z cukríkov urobiť marcipán o den skor a dať do chladničky a potom ho nechať pri izbovej teplote alebo v mikrovlnke zohriať. Ja som skúšala aj tento a páčil sa mi:  www.tortyodmamy.sk/content/postup-na-zelatinovu-potahovku...
macka1590
Babidka - ten recept som pozerala, len sa tam nepíše nič o ozdobách. Sú tam síce ozdoby, ale chcela som si byť istá. Ďakujem aj tebe ailuj82 pomohla si mi.
macka1590
Ja by som to chcela robiť podľa toho receptu, čo som našla tu. Myslíte, že ten je dobrý? Robili ste to niekto podľa toho?
evusik
@meggienka76 @moli @elisticka čo si pamätám tak tieto varecháčky majú recepty na poťahovú hmotu. Ak si klikneš na ich meno dostaneš sa na ich profil a tam si nájdi príslušný recept, najlepšie spravíš keď napíšeš priamo pod recept a požiadaš o radu
honestka
@Macka1590 : Marshmalows ako potahovacia hmota je teraz dost rozsirena oproti originalnemu Fondantu a mozes z nej vytvarovat takmer vsetko. = Ak vsak chces ozdoby na torte mat dlhsie, alebo aby ozaj vyzerali pekne porcelanovo, musis mat jeddnu nezbytnu surovinu a to je "Gum Tragacanth, (alebo Gum Tex)". Hmotu dostanes v speci obchode pre kucharske potreby, alebo internet a naviac je velmi jednoducho urobit ju doma, / dalej potrebujes len cukor, glukozu, zelatinu a vodu/ a mozes tvorit papierovo tenucke ozdoby, co sa prejavuje specialne na krehkych kvetoch ako ruze a ine delikatne kvietky, ci orchidey. Naviac dosiahnes potrebnu tvrdost, ktoru len pridanim viacej cukru do existujucej hmoty nestaci, pretoze takto ti nikdy nebude hladucka a leskla a velmi lame/; Ozdoby z gumovej hmoty su aj po rokoch krasne. == Taktiez dosiahnes dobre vysledky ak urobis tvarovaciu hmotu z COKOLADY iba s pridanim "Corn syrup" (kukuricky tekuty syrup biely). Vtedy su tiez krasne leskele, dokonale tvrde, a naviac su chutne na zjedenie.
macka1590
Ďakujem vám za rady, hádam sa mi to podarí. Skúsim to použiť, a potom vám dam vedieť ako dopadol moj pokus na "narodeninovú tortu". Ďakujem