Rôzne

Márne hľadám

vini55 - fotkavini55, 9. októbra 2012

Na dvore sa mi poflakuje hrozno /zaujímavé, keď nie je tak sa ide
kúpiť, ale teraz keď by sa ho mohli prejesť, tak nik ani nezobne.../,
chcel by som spraviť vínny ocot, márne hľadám a nič, neviete
niekto poradiť ? Vopred všetkým ďakujem.

P.S.
Upozorňujem, že síce som z vinohradníckeho kraja, ale výroba vína
je pre mňa španielska dedina, ovládam len teoreticky.

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
mne sa na dvore pofalkuje burina :-) neviem ci ja som ta prava, aby som ti radila, ale raz mi dala kamoska domace vino uz take trochu chytene a ze ho mam nechat na slnku a stane sa z neho ocot a mala pravdu, uz sa tesim ako ma tu zotru niektori diskuteri :-)
izabella929
@vini55 , nehľadaj už a píš si recept na domáci vínny ocot....recepr: 5 dl červeného, alebo bieleho vína,pár kociek kockového cukru,1/2 dl ocot,8-10ks. hrozienka...postup:nalej víno z fľaše do zaváracieho pohára, hoď do neho pár kociek kockového cukru, toto naštartuje zretie vínneho octu..nasypať hrozienka, a vlej pol deci octu..pohár zakryť servítkou, alebo plátnom a všetko postav na najteplejšie miesto v byte, dome..nechaj na pokoji 1,5 - 2 mesiace.tolľko času totiž potrebuje, aby dozrel...po tomto čase treba všetko precediť a preliať do peknej fľaše...prajem ti úspešné čakanie na výborný vínny ocot...)))
sovka62
Aj ti závidím, nám sa na chalupe na dvore poflakujú murári a nie a nie skončiť. Záhrada príde na rad až po ich odchode (toť som ich začula, že na zimu si prinesú piecku a budú pomaly pokračovať), tak na hrozno si ešte počkám.
vini55
Ďakujem všetkým za pomoc, moja predstava bola, že sa hroznový ocot robí približne ako jabĺčny /ten som chystal včera/. Sovka62, nemáš čo závidieť. Dnes sa ma jeden známi pýtal, že čo robím, keď nikdy nemám čas. Keď som mu začal vyratúvať čo všetko ešte musím spraviť, čo by som chcel spraviť a o čom snívam, že by som urobil , tak dva životy sú málo. Keď je najhoršie držím sa hesla Pálfiovcov /majú ho v erbe/- všetko s časom ! Majte sa všetci lepšie ako ja a šťastlivo. Ďakujem všetkým.
filomenka
Ahojte, mohli by ste mi prosim niekto hodit recept na pivny ocot?? Dakujem :)