Nápady

Malá nepečená torta

kriskomka - bez fotkykriskomka, 2. augusta 2014

Ahojte :)

Potrebovala by som nejaký Váš tip na recept malej nepečenej torty (teda v menšom rozmere ako je zvyčajná tortová forma). Chcela by som spraviť niečo rýchle, len také symbolické, možno s ovocím a tvarohom... a hlavne aby sa na to dalo čosi napísať, napríklad čokoládou :)

Alebo - našla som tu recept na nepečený čokoládový cheesecake, len neviem akým spôsobom by som tam niečo napísala... A keďže to má byť malé, tak lentilky som vynechala :)

Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

finczi
Dobrý večer! Receptov na Vareche je neúrekom, určite si vyberiete. Na písanie by mohla byť vhodná pomôcka od Tescomy - ceruza na písanie, je to pomôcka v tvare ceruzy/dĺžka asi 6 cm, priemer približne 2 cm, hrot ,,píše" asi 2-3 mm čiary-od oka/, ktorá sa dá naplniť plnkou, čokoládou atd. a ,,písať" ňou.Dnes som ju videla v Tescu na odd.domácich potrieb.
arasid
kurátenko, je sezóna na ovocie, piškót je dosť, pochúťkovej smotany, či jogurtov ojojoj, koľko len chceš, tak jednoducho vysypeš do nádoby piškóty, otvoríš trebárs pollitorvú pochúťkovú smotanu, do ktorej zamiešaš vanilkový cukor, nič viac. A lyžicou rozotieraš smotanu na piškóty, potom zase dáš vrstvu piškót, a keď máš ovocie - ríbezle, jahody, maliny, banány, či čo, to pekne nakrájaj, alebo len ulož a prikry znovu piškótami. Ak by bolo málo smotany, tak môžeš jednu vrstvu potrieť chutným jogurtom, aj s takým, kde je už ovocie, žiadny problém, ako urobíš, tak to bude. A necháš to pekne odpočívať na studenom mieste najlepšie do druhého dňa, alebo aj menej. Šťava zo smotany sa vsiakne do piškót, celé to stuhne, že s to dá krásne krájať. No a výzdoba? Či už tam navrch pridáš šľahačku, alebo smotanu zamiešaš s kakaom a pridáš vanilku, tým to natrieš. Ako sa ti bude chcieť, tu neplatí nič, čo by bolo zakázané.A napísať? Ja by som vzala špajlu,s papiera spravila pekný transparentík a napísala by som naňho čo chcem, zapichla do stredu a h o t o v o :)))