Makronky - začali sa lepiť

mikicatko - fotkaMikicatko 16. júna 2017 o 21:23

Ahojte sikulky!!☺ Po mnozstve snazeni sa mi podarilo najst pre mna zvladnutelny recept na makronky (s cukrovym odvarom). Az na to ze zrazu sa mi prestali darit.akoby siblo prutikom a zrazu sa nedaria. Mam dve podlozky (tescoma) a na nich sa napopukaju.ale idu dost tazko dole.spodok nieje krasny jemny ale trochu sa lepka. A tie co peciem na papiery sa na kompletku popukaju.spodok je hladky idu super z papiera.no su puknute.peciem na 150stupnoch 16 min. A este ich nechavam v otvorenej rure...ja uz vazne nechapem kde robim chybu. Plus novinka pri dnesnom peceni na vrchu mi ostali malicke spicky!!!normalne sa mi uplne nezliali.a veeeelmi dlho som ich musela nechat schnut lebo sa stale trochu lepili. Velmi vas prosim o radu. Peciem len pre radost mojej rodiny.vsetkym nam velmi chutia.ale nepaci sa mi ze niesu take ako maju byt.viete mi poradit?? Za kazdy postreh budem velmi vdacna.

8 odpovedí:
  • rulik - fotkaRulik 17. júna 2017 o 08:22

    tie vhodné(Tescoma)podložky by som poriadne umyl, hlavne tú stranu kde sa budú piecť, aby bola istota, že sa nemajú o čo prichytávať, a tie maličké špičky mohli vzniknúť asi mierne hustejším cestom asi bola použitá nejaká iná surovina ako obyčajne(alebo pred tým)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 17. júna 2017 o 15:02

    Čo tak použiť papier na pečenie, vyskúšala som a bolo to v poriadku. Aj ja keď pečiem už nedodržiavam recept tak presne ako prvý krát a stalo sa mi tiež že sa koláčik nie až tak podaril.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMikicatko 17. júna 2017 o 15:10

    @Rulik (17.6.2017 08:22)

    Dakujem za postreh. Ale boli vyumivane a do sucha vyutierane.
    Je mozne ze tie spicky sa vytvorili preto uz som sa bala ho velmi miesat ked sa predtym pukali.myslelasom ze sa pukaju preto ze som cesto premiesala...
    Vizera to akoby makronky na podlozke potrebovali viac casu na pecenie ako na papiery ...ved je ten silikon hrubsi ako papier....ale 3min navyse a aj tak to trochu lepi. A ako je mozne ze to iste cesto sa na papiery popuka a na podlozke nie.
    Musi tam byt nejaka zasadna chyba co toto sposobuje...
    Pouzivam furt domace vajicka jednu znacku cukru a muku z mojejlekarne.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMikicatko 17. júna 2017 o 15:13

    @Kecupicek (17.6.2017 15:02)

    Na plech mi vojde na jednu polku podlozka a na mensiu dam papier. Na podlozke sa nepopukaju ale su od spodu trochu lepive a na tej druhej polke na papiery sa popraskaju a teda sa nespravi nozicka ale idu dole tak ako maju...
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 17. júna 2017 o 21:01

    Nikdy som ich nepiekla, ale sa mi páčia, tak som si vyhľadala jednoducho v Googli - Makronky a našla som tam rady, ako ich najlepšie a správne pripraviť, skús sa na to pozrieť, možno prídeš na chyby ktoré robíš. Treba ich pred pečením nechať 20 minút odstáť a piecť ich na papieri na pečenie, lebo silikónová podložka na ich pečenie nie je (vraj) vhodná. A nájdeš tam aj iné rady ktoré ti možno pomôžu.....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMikicatko 17. júna 2017 o 21:41

    To vsetko uz mam od vrchu po spodok prestudovane. V uvode som pisala ze som musela cakat na vyschnutie viac ako zvycajne.bezne staci cca 30 min a teraz skoro hod.trvalo kym sa nelepili.ok ale bolo na prd pocasie aj to vela ovplyvni.ako som spomenula oni sa mi uz darili a isli v pohode aj na papiery aj na podlozke. Ak by bola problem len podlozka. Preco by sa potom to iste cesto na papiery dopukalo?!
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 18. júna 2017 o 16:40

    @Mikicatko , neviem ti povedať, prečo sa aj na papieri ( nie "y") popukali, asi budeš musieť ešte viackrát skúšať, snáď sa ti raz aj podaria ako predtým, ale ťa obdivujem, že to vôbec dokážeš, nech už sú aké sú, hlavné je, že sa dajú zjesť :)
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 23. júna 2017 o 14:09

    ešte ma napadlo, pán Židek keď chodil po Slovensku, bol aj u nejakej dievčiny, ktorá bola na to vo Fr. a teraz ich pečie, dala tam aj recept a spomenula aj chyby, skús vygoogliť
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist