Ahojte sikulky!!☺ Po mnozstve snazeni sa mi podarilo najst pre mna zvladnutelny recept na makronky (s cukrovym odvarom). Az na to ze zrazu sa mi prestali darit.akoby siblo prutikom a zrazu sa nedaria. Mam dve podlozky (tescoma) a na nich sa napopukaju.ale idu dost tazko dole.spodok nieje krasny jemny ale trochu sa lepka. A tie co peciem na papiery sa na kompletku popukaju.spodok je hladky idu super z papiera.no su puknute.peciem na 150stupnoch 16 min. A este ich nechavam v otvorenej rure...ja uz vazne nechapem kde robim chybu. Plus novinka pri dnesnom peceni na vrchu mi ostali malicke spicky!!!normalne sa mi uplne nezliali.a veeeelmi dlho som ich musela nechat schnut lebo sa stale trochu lepili. Velmi vas prosim o radu. Peciem len pre radost mojej rodiny.vsetkym nam velmi chutia.ale nepaci sa mi ze niesu take ako maju byt.viete mi poradit?? Za kazdy postreh budem velmi vdacna.
@zareaguj
Dakujem za postreh. Ale boli vyumivane a do sucha vyutierane.
Je mozne ze tie spicky sa vytvorili preto uz som sa bala ho velmi miesat ked sa predtym pukali.myslelasom ze sa pukaju preto ze som cesto premiesala...
Vizera to akoby makronky na podlozke potrebovali viac casu na pecenie ako na papiery ...ved je ten silikon hrubsi ako papier....ale 3min navyse a aj tak to trochu lepi. A ako je mozne ze to iste cesto sa na papiery popuka a na podlozke nie.
Musi tam byt nejaka zasadna chyba co toto sposobuje...
Pouzivam furt domace vajicka jednu znacku cukru a muku z mojejlekarne.
Na plech mi vojde na jednu polku podlozka a na mensiu dam papier. Na podlozke sa nepopukaju ale su od spodu trochu lepive a na tej druhej polke na papiery sa popraskaju a teda sa nespravi nozicka ale idu dole tak ako maju...
"