Zdravá výživa

Maggi

micanela - bez fotkymicanela, 8. septembra 2013

neviem, ci sa ku mne niekto pripojite ale ADMIN!!! nedali by sa tie ich umelohmotne recepty nejak oddelit?

priznavam, ze varenie nie je moja najoblubenejsia cinnost ale ked vidim "komercny recept" tak toto naozaj nie. bujon, praskova omacka... to tu nema co robit. mozno to niekomu uniklo ale sem vacsinou pisu ludia co naozaj radi /a poctivo/ varia.

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Super aj ja sa pridam, ale nezabudni okrem Maggi kocky aj na Vegetu a som zvedavy kolko receptov tu ostane:-)
tinca
ak to niekomu chutí, nech si vylepší jedlo čímkoľvek. Ak by niekto pridal recept čisto ako hotové jedlo z prášku,tak to už NIE! Ak pozeráte reláciu p.Magálovej, tiež pridávajú do jedál "dobrotku" /kvázi vegetu/. Ja osobne to nepoužívam,ale proti chuti žiaden....
tomas
@micanela komerčný recept vkladá firma, väčšinou výrobca potraviny. Je to reklamný recept.

Na druhej strane aj normálni ľudia pridávajú recepty, kde sú bujóny a podobne.

Plánujeme pridať špeciálne tlačítka typu:
- komplikovaný recept
- ľahké aj pre začiatočníkov
- prírodný recept

a podobne.. Zatiaľ si robíme zoznam, aké "razítka" pridáme k receptom. Prichádzajú nam totiž prípomienky od ľudí, že či by sme vedeli pridať filtre napr. "iba recepty pre začiatočníkov", alebo "iba recepty s prírodných surovín" a podobne... Čím sa bude ľahšie prehľadávať web, keď na začiatku uvidí nejaké "razítka", "nálepky" daného receptu...

Zatiaľ zvažujeme aké všetky oblasti takto vieme filtrovať...
radost
život je pestrý...ľudia pestrofarební..tak prečo by VARECHA musela byť uniformovaná..nech si každý vyberie dľa seba..slobodne a zodpovedne...pohodový deň želám
becky
@tomas dufam, ze niekto bude kontrolovat pravopis :D

"iba recepty Z prírodných surovín"
tomas
@becky ja som asi začal písať "s prírodnými surovinami" ale potom som to nedomyslel :( :D
evanaaa
@thomas , nič by som nemenila, aj tie špeciálne tlačítka sú nanič, len sa všetko takto komplikuje. Treba čítať alebo aspoň očami prejsť recept, a ak sa nepozdáva, ísť ďalej, nevenovať mu pozornosť. To je taký problém? Každému niečo vadí a niečo iné vyhovuje,treba byť trpezlivý. Ale dávať receptom, a hlavne vymýšľať nejaké nálepky.....nechápem načo, pre koho? Ale to je len môj názor..........
evanaaa
A čo sa týka bujónov a sušenej zeleniny, ako Vegeta, podravka, je jasné, že sa dá vynechať, ak je v recepte, ktorý chcete vyskúšať. Ja nie som až taká úzkostlivá a priznám sa, že ich tiež používam a nie som jediná, aj keď viem, že mnoho iných je proti. Ale to je každého vec, ako a s čím varí.
evusik
takto, komerčné recepty si nevšímam..... recepty od prispievateľov v ktorých je uvedená Vegeta, bujón a pod. mne osobne vôbec nevadia, občas sú to veľmi dobré recepty a keď sa mi recept páči tak tam jednoducho nedám umelé dochucovadlá lebo ich doma ani nemám....
na druhej strane každý kto je naučený na Vegetu tak si tú Vegetu pridá aj keby varil podľa receptu v ktorom žiadna Vegeta nie je... nechápem ako tomu niekto chce zabrániť....
martinis
presne tak ako píše @evusik , kto vegetu nepoužíva, nedá ju ani tam kde by mala byť a opačne. sám sa priznávam, že hoci vegetu, podravku a podobne tiež nemusím, ale občas siahnem po kvalitnej zmesi korenia s minimom soli.
a čo dodať k tým komerčným receptom ? hnevajte sa ako chcete priatelia, ale aj vďaka ním funguje varecha tak ako má - nezabúdajte, že je to najmä reklama, ktorá znamená peniaze na chod tohto portálu :))
tiginko
joj @tomas na tú kategóriu "prírodné recepty" alebo "recepty z prírodných surovín" som veľmi zvedavá. Určite sa nezhodneme na tom, čo je prírodné a čo nie. Napr. také kurča ...
marika9
Asi neviete, do akého osieho hniezda ste pichli s tou prírodnou kuchyňou. Je ťažké, priam nemožné vypichnúť takéto recepty. Zostalo by ich žalostne málo. Niekedy pochybujem už aj o dusenej šošovici (chémia pri skladovaní).
Na druhej strane OBČAS niečo prichutiť Vegetou asi nie je až taký prehrešok. V hore spomínanej africkej kuchyni je zo však prehnané. Zrejme to vyplýva z historického vývoja jedál v tejto oblasti. Teda preskočením určitého stavu a teraz sú nadšení umelou a hlavne výraznozu chuťou kockových prísad.
micanela
dakujem za reakcie. ja nehovorim, ze nikdy nepouzivam vegetu /resp. solcanku/ ale recepty na umelu hmotu ...

chapem aj komercnu stranku veci, ze tento web z niecoho "zije"

len som chcela rozprudit diskusiu a som zvedava na nazory ostatnych varechacov
tinca
@tomas ja tiež nie som za tlačítka /filtre/ nekomplikujme tú Varechu. Preto sme sem mnohí prišliaj zostali verní, že ju zvládol aj začiatočník, alebo ten kto nie je taký zdatný na PC. Menej je viac-moja zásada!!!
pusta
podľa môjho názoru tie razítka nie sú zlý nápad. na iných variacich weboch sa týmto označujje obtiažnosť - náročnosť príslušného receptu.
bozulka
Večné debaty...používať vegetu a pod.produkty alebo ich odsudzovať?
Ja súhlasím s @evanaaa , kto chce nech používa,kto nechce nech vynechá.Ja osobne niekedy používam,keď uznám za vhodné...Som presvedčená o tom,že mnohí sa iba pretvarujú a používajú, to sa mi vôbec nepáči.Už som tu raz spomínala,že moja maminka používala celý život tieto "umelé" prísady,ktoré až tak umelé zase nie sú a chvála Bohu sa dožila 94 rokov...A glutaman?Japonci sa dožívajú dosť vysokého veku...!!!
A ešte niečo...zaujímalo by ma koľkí "odporci" vegety sú fajčiari a pod.??? A to im nevadí,že si ničia zdravie ďaleko viac???
ela77
k tomu môžem pripísať iba toľko. Keď ma nezaujme recept, alebo jeho suroviny preskočím ho a pozriem ďalej. Chodím aj na iný portál pre záhradkárov a iné veci. Toľko sa špekulovalo a vylepšovalo až tam tí, ktorí boli preň prínosom prestali chodiť, pretože čím viac bol rozškatulkovaný, tým viac bol neprehľadný. V tej pôvodnej jednoduchosti bolo naj to, že po prihlásení sme vedeli čo práve beží a čo je momentálne problémové. Zmenilo sa to a treba sa preklikávať cez rôzne ponuky. Teraz sa na ňom hlavne bavia tí čo nevedia čo s časom a stáva sa z neho obyčajný pokec a my ostatní si píšeme už pomaly iba súkromne. Aj tu by mohlo platiť ..v jednoduchosti je krása...