Maďarský guláš

kecupicekKecupicek 22. marca 2018 o 10:18

Môj známy ma stále presviedča, že najlepší maďarský guláš vedia navariť len Maďari, lebo to majú zdedené po predkoch. Potom my, varíme najlepšie bryndzové halušky. Čo si o tom myslíte?

@zareaguj


10 odpovedí:
  • používateľ nemá avatar2010 22. marca 2018 o 11:42

    @Kecupicek
    Tak ako v vo francuzsku neexistuju francuzske zemiaky v madarsku neexistujee madarsky gulas.
    Je tam gulasova polievka -gulyásleves- no a kotlikovy bográcsgulyás, ale madarsky nepoznam?
    @zareaguj
     1x julica
  • strucik - fotkaStrucik 22. marca 2018 o 12:04

    Najlepšie bryndzové halušky robia bačovia na slovenských salašoch, lebo majú najlepšie varešky!!! No a niekedy tie varešky robia nielen halušky, ale aj bryndzu na ne.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 23. marca 2018 o 10:05

    Jedla som bryndzu priamo zo salaša. Doniesol mi ju náš dobrý známy a ešte sa chválil, že takú predávajú v biopredajni. Darovala som jedno balenie aj susedovi, ten konštatoval, že taká má byť. Mne nechutila,keby takú odpornú štipľavú predávali v obchode, v živote ju nekúpim. Na salaši boli samí muži, asi preto tá bryndza bola taká ostrá. Veď potom mali aspoň dôvod stále ju zapíjať.
    @zareaguj
  • babidka - fotkaBabidka 23. marca 2018 o 12:17

    @Kecupicek (23.3.2018 10:05)
    Bola ostra lebo do nej dali privela soli a nechali ju dlho zriet . Ale niekomu chuti prave takato.Aj mne sa niekedy podari takato :-)Ale osobne mam tiez radsej menej ostru, hrudku nechavam zriet iba 3-4 dni .Ked na spracovanie hrudky nemam cas a stoji o 1-2 dni dlhsie , uz mi tak nechuti. Takze - urob si svoju bryndzu! Recept najdes na Vareche ...
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 23. marca 2018 o 13:26

    @Kecupicek (23.3.2018 10:05)

    A keby si okoštovala takú zo súdku, čo tam zrela od jesene do teraz, tá by ti aj dieru do taniera vypálila, aj oči by ti vybehli navrch hlavy. Môj prastrých mal ovce a mal takúto zimnú bryndzu, vždy nám dal, na halušky bola vynikajúca. Už nie je, ani strýc, ani ovečky, aká škoda.
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 23. marca 2018 o 18:57

    @2012 neviem odkiaľ čerpáš vedomosti, že dávaš také vyhlásenia, mám originál Maďarskú kuchárku, v ktorej je Maďarský guľáš, s tými francúzskymi zemiakmi to uznávam...
    @zareaguj
  • strucik - fotkaStrucik 23. marca 2018 o 20:45

    @Kecupicek (23.3.2018 10:05)

    Ja mám takú ostrú najradšej, ešte aj do bryndzovej nátierky si dávam kopcovitú lyžičku kremžskej horčice!!!!!
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 24. marca 2018 o 17:11

    @Strucik (23.3.2018 20:45)

    By ti dal strýc papekom po chrbte, že tak kazíš bryndzu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViki67 27. marca 2018 o 15:31

    Ak myslis, ze kremzska horcica je ostra :D tak ochutnaj anglicku !
    @zareaguj
  • strucik - fotkaStrucik 29. marca 2018 o 15:37

    @Viki67 (27.3.2018 15:31)

    Angličania nemajú kuchyňu, iba jedlo!!!!!!!!!!!
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist