Môj známy ma stále presviedča, že najlepší maďarský guláš vedia navariť len Maďari, lebo to majú zdedené po predkoch. Potom my, varíme najlepšie bryndzové halušky. Čo si o tom myslíte?
@zareagujMôj známy ma stále presviedča, že najlepší maďarský guláš vedia navariť len Maďari, lebo to majú zdedené po predkoch. Potom my, varíme najlepšie bryndzové halušky. Čo si o tom myslíte?
@zareaguj
Tak ako v vo francuzsku neexistuju francuzske zemiaky v madarsku neexistujee madarsky gulas.
Je tam gulasova polievka -gulyásleves- no a kotlikovy bográcsgulyás, ale madarsky nepoznam?
Bola ostra lebo do nej dali privela soli a nechali ju dlho zriet . Ale niekomu chuti prave takato.Aj mne sa niekedy podari takato :-)Ale osobne mam tiez radsej menej ostru, hrudku nechavam zriet iba 3-4 dni .Ked na spracovanie hrudky nemam cas a stoji o 1-2 dni dlhsie , uz mi tak nechuti. Takze - urob si svoju bryndzu! Recept najdes na Vareche ...
A keby si okoštovala takú zo súdku, čo tam zrela od jesene do teraz, tá by ti aj dieru do taniera vypálila, aj oči by ti vybehli navrch hlavy. Môj prastrých mal ovce a mal takúto zimnú bryndzu, vždy nám dal, na halušky bola vynikajúca. Už nie je, ani strýc, ani ovečky, aká škoda.
Ja mám takú ostrú najradšej, ešte aj do bryndzovej nátierky si dávam kopcovitú lyžičku kremžskej horčice!!!!!
By ti dal strýc papekom po chrbte, že tak kazíš bryndzu.
Angličania nemajú kuchyňu, iba jedlo!!!!!!!!!!!