Stale sa tu píše o postupe varenia madarského gulašu. každy to robí inak viac menej to ani nie je gulas ale iba najake mäso na štave. Vädšina dava spenit cibulku a potom do toho mäso,iný zasa cibulku a koreniny,zahustuju múkou atd.
Pritom cibulka sa dava až do mäsa ked je napolovicu uvarene ,postupne sa rozvára a zahustuje štavu a zaroven s cibulkou dame aj surovú papriku a rajčinu ,varime bez pokrievky lebo voda sa mosí odparit ,dolievame iba tolko kolko sa odparí a ppol hodinu pred dovarenim už nedolievame dame korenie , majorán poprípade PL kečupu a odstvíme.Tak asi tolko k rôznym patlaninám akože Madarským gulasom.
ako pri-- perket- alebo paprikáš.....
čo je strávne a čo nie..
to čo si navarím aj to zjem-no názov môže byť rôzny aj akože patlanina-tu nevárim...
Prvy krat spomenuty v 1790 , takze kecup a ostatne kvazy prisady su hned eliminovane.Naozajstny klasicky je bez rajcin... lebo este neboli a pastiery (gulyás ) ich nemali....takze aky gulas ? moderny Vegetovy? strcte tam co vas napadne a na co mate chut ...
Je to vec vkusu resp. chuti.
3 / 4 C. kečup
2 lyžice. Worcestershire omáčkou
1 polievková lyžica. hnedého cukru
2 lyžičky. soľ
2 lyžičky. paprika
1 / 2 lyžičky. suchá horčica