Rôzne

Máááásličko :-)

marcy - fotkamarcy, 19. apríla 2012

mám problém -- pri výrobe domáceho masla nie v zbuške,ale trepaním sa mi podarí urobiť masielko skvelej chuti,ale pri formovaní aj tak zostávajú tuneliky s tekutinou.Sú ako kvapky rosy :-) Privítala by som radu,akou fintou docieliť hranolček tuku bez " kozmetickej " vady....

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
videla som, ze niekto maslo po vybrati zo srvatky (ci co to vznikne :-) ) ho polozi na dosku (prip. umelohmotnu podlozku) a dvoma loparikmi ho tvaruje na obdlznik. po slovensky povedane, mlati do toho masla oboma loparmi naraz postupne zo vsetkych svetovych stran. a z mileho masla vytecie este hodne tekutiny. ak maslo formujes takto a tie ďúrky ti tam ostavaju aj tak, sorry, rada je zbytocna. :-)))
karolka
Doma sme mali "zbenku", mútili sme maslo a po zmútení sme ho vyberali drevenou dierkovanou vareškou a mama ho potom tvarovala v miske s ľadovou vodou dvomi drevenými vareškami. Bolo perfektné.
sovka62
Domáce maslo je perfektné, ale mne viac chýba ten cmar, ktorý zostane po zmútení. Výborný, kyselkavý, najlepší od smädu v horúcom lete. Takého sa už nikdy nenapijem, to čo sa pod týmto názvom teraz predáva je akýsi zákvas, ktorý sa na cmar nepodobá ani zďaleka.
marcy
maslo od " džerzejky " je iné ako som poznala z detstva,je žltučké a príliš jemné,preto som bola v rozpakoch pri prepieraní...základ je veľmi studená voda
marcy
už sa mi darí :))....tak takýto domáci produkt sa mi podaril aj vďaka Vám :o)