Ahojte napiekla som linecké už včera ale mala som iný recept a
mäkké sú už teraz akurát sa bojím že či sa do Vianoc zase
nepokazia.Mám ich v kartonovej škaluly v predchodbe kde je
najchladnjšie v dome,von ich dať nechcem pretože tu nemrzne a
počasie je veľmi vlhké.
Máte nejaké skúsenosti či sa kazia resp.ako tomu predísť?
Ďakujem
to je výhoda suchého drobného neplnkového pečiva...
Neradim nikomu uskladnovat pecivo v kartonovych krabiciach, najma na dlhsi cas. Dostane cudnu prichut po roznych chemikaliach pre vyrobu toho papiera-kartonu. Najlepsie su uskladnene v plechovych krabiciach, ktore za tymto ucelom u nas predavaju roznych tvarov a velkosti. Prajem ti stastnu ruku a pekne vianocne pripravy.
V 1. a 2. adventnom týždni pečieme medovníčky, vanilkové a orechové rožteky,
v 2. a 3. adv. týždni pečieme linecké cesto bez náplne, osie hniezda a sušienky,
v 3. a 4. adv. týždnipripravujeme nepečené cukrovinky , kokosky a pod. a nakoniec
1 až dva dni pred Vianocamiupečieme ďalšie cestá, posledný deň pred Štedrým dňom pripravíme plnky, naplníme cestá a ozdobíme polevou. Na Štedrý deň ráno upečieme vianočku a čerstvé štrudle.