Dobrý večer,
práve som dokončila langoše podľa receptu, ktorý som našla na
Vareche a všetci píšu, že je recept výborný. Mne sa však langoše
nevydarili, nenafúkli sa mi. Vie mi niekto povedať, prečo? A ešte sa
chcem spýtať, ako robíte na potretie cesnak. Keď ho rozpučím, tak
s čím ho mám spojiť, aby bol v tekutejšej forme?
Vďaka všetkým za odborné rady.
Gabulenka
Cesnak prelisujem do pohárika s pár kvapkami oleja, pridám troška vody a osolím.
Musím robiť zvlášťpre dospelých a deti, lebo moje vnúčence si na lángoše dávajú - kakao, nutelu, tvaroh, lekvár, mak ........ no ale to už nie sú lángoše, ale napr. kakoše, nugoše, lekoše, makoše hehe !
Kvások: 4Dg kvasníc, 1 dlc mlieka 1 PL cukru vleješ do 1 kg hladkej múky + 1 k.l. sóda bicarbóna +4 k.l. soľ a pridáš v 3 Dl mlieka rozmiešané 2 ks celé vajcia a 1/4 l kyslej smotany. Všetko zmiešiš a dáš večer do chladničky, nemusíš miesiť cesto, iba spojíš suroviny.
Cesto vyberieš z chladničky urobíš 20 ks guliek a necháš na pomúčenej doske podkysnúť. Pripravíš si olej, vlož do neho 2-3 kúsky surovej mrkvy, neprepálui sa olej, ak posolíš pred naliatím oleja panvicu, nebude ani prskať :-)
Ruky si potri olejom a vyťahaj z každej guľky cesta placku na veľkosť panvice a šupni do oleja. Budeš očkami gúľať, aké pupáčiky naskáču na lángoš :-)
Cesnak vždy, nielen na lángoš postrúham na jemnom stúhadle a nechám cca 5-8 min zvetrať, umocní sa chuť a vôňa cesnaku, múžeš trošku zriediť slanou vodou a potrieť teplý lángoš. Hotový lángoš "postav" na "hranu",/ neklaď na seba/, zostane krehký. Budem rada, ak sa pochváliš s výsledkom. Nenechaj sa odradiť jedným nevydareným pokusom :-))
Ďakujem