Varenie

Langoše

gabulenka - bez fotkygabulenka, 28. októbra 2011

Dobrý večer,
práve som dokončila langoše podľa receptu, ktorý som našla na
Vareche a všetci píšu, že je recept výborný. Mne sa však langoše
nevydarili, nenafúkli sa mi. Vie mi niekto povedať, prečo? A ešte sa
chcem spýtať, ako robíte na potretie cesnak. Keď ho rozpučím, tak
s čím ho mám spojiť, aby bol v tekutejšej forme?
Vďaka všetkým za odborné rady.
Gabulenka

@zareaguj


Diskusia k téme

lia66
Cesnak ja len "pučím" nožom a posýpam soľou-vtedy je tekutejší...pustí šťavu. Inak poradiť neviem-nerobievam langoše.
bogar
ja riedim cesnak so smotanou alebo olejom :) a aj ja mam recept na langose a boli skvele (aspon tie moje) :)
zdenkas
Ja popučený cesnak posolím,pridám trošku oleja a aj trošku vody a poriadne zamiešam.To je základ na lángoše.Potom si dá kto čo chce napr.kečup alebo tatarku a posypať syrom. No a prečo nenafúkli? Mohlo to byť buď droždím t.z. ak neboli čerstvé.Alebo slabšie vymiesené cesto. A dosť dôležité je, aby keď vkladáme cesto do oleja bol dostatočne olej rozohriatý.
hubata
Nenafúki sa ti okraje? Lebo v prostriedku toho cesta ak ho vyťahuješ rukami veľa nie je a teda sa nemá čo nafukovať, tam je tenké až priesvitné. Ak bolo cesto dobre nakysnuté, tak by sa ti v horúcom oleji mali okraje nafúknuť.
Cesnak prelisujem do pohárika s pár kvapkami oleja, pridám troška vody a osolím.
Musím robiť zvlášťpre dospelých a deti, lebo moje vnúčence si na lángoše dávajú - kakao, nutelu, tvaroh, lekvár, mak ........ no ale to už nie sú lángoše, ale napr. kakoše, nugoše, lekoše, makoše hehe !
eva53
kakoše sme ešte nemali,ale musia byť úžasné
hubata
Nielen kakoše sú úžasné, ale mala by si vidieť tú úžasnú sedačku ak deti včas neodmastím .....
babkamt
Ja som robila langoše na sladko a na slano,keď som bola na návšteve u syna .Synov priateľ prišiel aj s rodinou..My sme si dali s cesnakom,smotanou a strúhaným syrom.Chlapček jedol s nutelou.Návšteva bola z Nového Zélendu.Vypýtali si recept,tak sa im to páčilo.
45678
@gabulenka zaručene sa Ti podaria, vyskúšaj, neviem aký máš recept, ale týmto Ti garantujem:
Kvások: 4Dg kvasníc, 1 dlc mlieka 1 PL cukru vleješ do 1 kg hladkej múky + 1 k.l. sóda bicarbóna +4 k.l. soľ a pridáš v 3 Dl mlieka rozmiešané 2 ks celé vajcia a 1/4 l kyslej smotany. Všetko zmiešiš a dáš večer do chladničky, nemusíš miesiť cesto, iba spojíš suroviny.
Cesto vyberieš z chladničky urobíš 20 ks guliek a necháš na pomúčenej doske podkysnúť. Pripravíš si olej, vlož do neho 2-3 kúsky surovej mrkvy, neprepálui sa olej, ak posolíš pred naliatím oleja panvicu, nebude ani prskať :-)
Ruky si potri olejom a vyťahaj z každej guľky cesta placku na veľkosť panvice a šupni do oleja. Budeš očkami gúľať, aké pupáčiky naskáču na lángoš :-)
Cesnak vždy, nielen na lángoš postrúham na jemnom stúhadle a nechám cca 5-8 min zvetrať, umocní sa chuť a vôňa cesnaku, múžeš trošku zriediť slanou vodou a potrieť teplý lángoš. Hotový lángoš "postav" na "hranu",/ neklaď na seba/, zostane krehký. Budem rada, ak sa pochváliš s výsledkom. Nenechaj sa odradiť jedným nevydareným pokusom :-))
sonulienka
gabulienka a nemohla by si tento receptík zverejniť? Chcela by som si ho uložiť a vyskúšať.
Ďakujem
45678
@sonulienka ak máš na mysli ten, ktorý som napísala vyššie idem to vložiť medzi recepty.
gabulenka
Ďakujem za nový receptík aj za odborné rady a už sa teším, že keď nabudúce budem robiť langoše a dodržím ponúknuté rady, budú langošíky parádne.
45678
@gabulenka neviem vložiť recept, budem skúšať, len ma mrzí, že som prisľúbila a receptu niet -ospravedlňujem sa :-)