Varenie

Kvasená kapusta

majka494 - bez fotkymajka494, 9. októbra 2010

prosím o radu ako sa má dávat kvasená kapusta do pohárov -musím to sterilizovať ?

@zareaguj


Diskusia k téme

altyn
@majka 494 neviem presne o čo Vám ide, no skúste si otvoriť diskusiu zo 6. okt. s názvom kyslá kapusta a možno tam nájdete odpoveď. Ja som práve dnes podľa jednej rady urobil 7 pohárov a myslím že sa ujmú. :-)))))))))))))) Teraz ma napadlo že ak neviete ako nájsť staršiu diskusiu, tak si dajte základnú stránku, zájdite tam kde je vaša diskusia a choďte nižšie. Tam nájdete že"ďalšie" tak kliknite na to a tam to niekde nájdete. Ak nie na prvej, tak na druhej stránke. Možno si tam nájdete to čo potrebujete vedieť. A vitajte medzi nami! Dúfam že sa Vám tu bude páčiť! :-)))))))
altyn
@majka omlúva sa nie je tam napísané ďalšie ale "viac" a diskusia má názov "kyslá kapusta". Možno Vám to pomôže. :-)
jeka
@majka stačí aby sa prichytili viečka, a vítaj medzi nami.
majka494
dakujem.skusila som to tak urobiť,dufam že to bude dobré.
vieraa
majka 494
Ako už bolo tu spomínané, naplnit poháre, dobre natlačit a už len dat víčko a vysterilizovat, aby chytilo.Ja to robím každý rok je to úžasné.
paulking
V múdrej knihe som našiel toto: „Kapusta po dosiahnutí optimálnej kyslosti, tj. za 2 až 3 týždne od začiatku kvasenia môže sa zasterilizovať vo vodnom kúpeli pri teplote 65°C 45 minút (poháre s obsahom 720 ml). Po sterilizácii kapustu necháme samovoľne vychladnúť. Týmto postupom si zasterilizovaná kapusta uchová vlastnosti čerstvo vykvasenej kapusty s optimálnou kyslosťou.“