Kuchyňa a vybavenie

Kvalitné hrnce

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 10. marca 2014

Ahojte varecháči , poraďte ,aké hrnce kúpiť ( na sklokeramiku ) - čo je lepšie, smalt, nerez a hlavne vhodné do umývačky ...
Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Určite nerez. Je vhodný na sklokeramiku aj do umývačky. Vďaka sendvičovému dnu ušetríš ak kopec energie. Ja vypnem dávno pred dovarením a ono to dôjde. Napr. zemiaky dovádzam len do varu a ostatné sa dokončí samo. Mäso varím len 2/3 času. Len treba začať trochu skôr variť, aby jedlo dostalo svoj priestor na dovarenie.
marianne
urcite smalt,vsetky nerezove som rozdala...na kvalitne smaltaky nedam dopustit
daniela5115
Ja mám liatinové a aj smaltované ešte po mojej mame a slúžia už vyše 60 rokov. Keď sú kvalitne vyrobené, nie je o čo diskutovať. Nedávno som kúpila jeden smalťáčik a ten nestojí za nič.
ariela6
tiež mam smaltovane ešte moja svokra mi ich kupila ako svadobny dar a mam ich velmi rada nič mi v nich neprihorí deti mi kupili nerezove ale nejak si na ne neviem zviknut
ubka
24 rokov používam nerezové hrnce Winston a nedám na ne dopustiť, všetky smaltované som vyhodila...
evanaaa
Najlepšie asi bude kúpiť z každého jeden, :-)))) ako vidím, každá z nás nedá dopustiť na to, čo doma má, ja mám smaltované, mne stačia a mám ich asi 40 rokov, nerezový jeden,a le pri ňom dlhšie trvá než sa rozohreje, takže s tou úsporou to až také nebude......
marikafil
ja mám nerezové, ale panvicu som darovala. panvice a wok mám Tefal resp. Fissler. a ešte mám také tie ťažké liatinové - každý hrniec má svoje určenie. je pravda, že tefalky nevydržia celý život, ale čo na tom, tak raz za desať rokov kúpim zase nejakú novú. čo ma absolútne sklamalo, bol hrniec vraj s keramickým povrchom - bielym - farba sa zmenila po prvej farebnej zelenine a "keramický" povrch popukal snáď po pol roku. a ani nebola lacná. smaltovaný mám jeden, kúpila mi ho raz dávno moja svokra, tiež je taký ťažký a vnútri ten smalt je modrý - ten používam hlavne na varenie kukurice. A tiež som za to, kupovať si po jednom, čo potrebujem a aký druh. Tie sady sú síce pekné, ale aj tak nie sú všetky naraz na sporáku, a mne nevadí keď sú tam naraz rôzne:-)
havinecko
Jedine nerez a kvalita nereze je podla vahy spodnej casti hrnca. Cim hrubsi spod hrnca tym je mensia pravdepodobnost pripalenia. Inac cistenie nereze je zjednodusene pouzitim malej davky otcu, co nie je ziadna chemikalia.
sneica
AHOJ...poradite mi?chcela by som Vas poprosit o jeden receptik ktory mate ale bohuzial neviem ho najst tu na vareche. sneica@gmail.com dakujem a prajem krasny den.
redakcia
@sneica , ak hladate nejaky recept na Varecha.sk a ocakavate pomoc od uzivatelov, najlepsie by bolo, keby ste zalozili novu diskusiu, v ktorej by ste konkretizovali, co potrebujete.