Varenie

Kuskus alebo pšeno?

violetacamorova - fotkavioletacamorova, 27. februára 2013

Mám recept do ktorého ide kuskus. Ale ešte mi
zostalo v špajzíku pšeno. Mohla by som ho
použiť namiesto kuskusu, alebo je to zložením
niečo úplne iné? Viem iba, že kuskus stačí zaliať
vriacou vodou, alebo bujónom a pšeno som
varila dokiaľ mi nezmäklo.

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Napis, o ake jedlo ide, takto intuitivne je tazko radit.
julica
Nedávala by som pšeno do pečenia, má veľké zrná, a ako si sama zistila, potrebuje variť, absorvuje viac tekutiny...
babidka
Nerob to . Kuskus je cestovina ktoru staci zaliat vodou a je hotovo . Pseno je obilnina ktoru treba varit a ma aj inu chut .Maju uplne ine vlastnosti aj schopnost prijimat tekutiny . Iba ak by si skusila experimentovat ....ale mozno by ste mufiny nejedli :-)
irenaw
ak sa to aj podarí, bude to už iný recept a nebudeš vedieť, ako chutí originál :-) rada pečiem so pšenom, ale tiež ho nenahrádzam. ako napísali už predo mnou, celkom sa zmení pomer mokré : suché
hannah22
presne ako radia dievčatá, pšeno treba varit a dost dlho.... kusus len krátko... je to dost velký rozdiel.... :)