Rôzne

Kudy týden Slovenskem ?

mijaita - fotkamijaita, 30. augusta 2012

Poradi mi varechari nejaka hezka mista tak, ze 29. - 29. zari prijedeme na Slovensko (prave nevime jeste kam, ale busem nebo vlakem) a budeme mit plne 4 dny na nejake vylety s tim, ze docestujeme v patek 7. rijna do Vyhne (kupele) ?
Vim, neni to mnoho casu, ale každý den dobrý !
Tesim se na vase navrhy, nepochybuji, ze poradite lepe nez atlas nebo google :-)

Dekuji !

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Škoda, ale ja by som vám navrhla nasadnúť v moravskej Strážnici a až do SKALICE sa doveziete loďou po Baťovom kanáli. V Skalici vám ponúknu nočnú prehliadku mesta, nezabudnite ochutnať skalické trdelníky a šikovné ženičky vám ukážu ako sa cesto namotáva na trdlo. Ak ste športové typy, odporúčam prehliadku golfového areálu, dajú sa požičať bicykle a môžte si obzrieť krásne okolie Skalice a nezabudnite aj na rotundu a prekrásny maľovaný Kultúrny dom v centre.
Ak pôjdete ďalej autobusom, môžte navštíviť kúpele Smrdáky, osviežiť sa v nespočetných prírodných nádržiach na Záhorí: na Kunovskej priehrade, Malé Leváre, na Gazarke, navštíviť pútnicke miesto v Šaštíne, alebo mohylu M.R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom. Zaujímavé sú aj Malacky, pozrite si srdce grófa Pálfyho, podzemné krypty, a pekné kúpalisko je tuším 1.9. zadarmo. Výborne sa dá okúpať aj v Plaveckom Štvrtku.
Neviem či máte v horúcich dňoch záujem aj o prehliadku Bratislavy (hrad, katedrála Sv. Martina, ale odporúčam ubytovanie a kúpanie na Zlatých pieskoch, Kuchajde) .... ale pozor! V okolí Bratislavy sa pohybuje 250 kg medveď, takže nechoďte do Malých Karpát na túry !!! Za tie 4 dni by ste mohli stihnúť troška spoznať oblasť od Záhoria až po Bratislavu.
Keďže pretrvávajú horúce letné dni a predpokladám že sa radi kúpete, ubytujte sa v areáli termálneho kúpaliska vo Vyhniach a odtiaľ robte poldenné výlety do okolia: Štiavnické vrchy sú prekrásne, na recepcii vám radi poradia akcie podľa toho čo vás bude najviac zaujímať: historická Banská Štiavnica, banícke múzeum, kaštieľ vo Svätom Antone, Hodruša-Hámre, prírodné kúpanie na tajchoch. Myslím že sa konajú v tomto čase aj Salamandrové slávnosti a preteky rušňov vo Zvolene.

Hubatá vám želá príjemný pobyt a pekné počasie na Slovensku.
sovka62
K @hubatej dodám už len to, že neďaleko sú aj kúpele Sklené Teplice, kde by ste sa mohli okúpať v prírodnej jaskyni s horúcou liečivou vodou (vola sa Parenica a veru sa tam uparíte). Je to asi slovenský unikát, nič podobné inde nepoznám.
mijaita

@divky :-) to je krasa! Horko uz asi nebude, prece jenom zacatek rijna, ale hezky by byt mohlo. Vyhne prave chceme stravit den tam v kupeloch. A ted se ztracim, Sklenene Teplice nebo Vyhne? O te jeskyni jsme prave cetly a proto tam jedeme . odtamtud se musime pak dostat do Bratislavy, kde mame sraz s dalsima kamaradkama ! @hubata tak tvoji trasu musim pohledat v mape. Uz se fakt tesim, ale jeste je pred nami jedno cele zari.
julica
Určite neobíďte Banskú Štiavnicu, je to magické mesto, dá sa vojsť aj do baní či vystúpiť na krásnu kalváriu nad mestom - je odtiaľ nádherný výhľad. Na vašom miest eby som v nej strávila celý deň (zapísaná v Unesco). Vo vyhniach sa varí najlepšie č-s. pivo za minulý rok (v Steigeri pivo Sitňan), stojí za návštevu. Neviem, čo vás zaujíma, či viac mestá a zámky, alebo príroda... Nie veľmi ďaleko sú prekrásne Nízke Tatry s mnohými jaskyňami...
mijaita
@julica i tvoje ponuka je zajimava, budu mit opravdu z ceho vybirat a uz ted premyslim, jak ten tyden nastavit.
Rady bychom spis nekam do prirody, pred rokem jsme byly v Rohacich a na Male Fatre.
Bratislavu celkem znam, ale presto tam rada stravim opet 2 dny a jeste se super kamoskama .
julica
Nuž, budeš v rázovitom kraji Slovenska, škoda je cestovať odtiaľ až na Záhorie (i keď je krásne, je podobné Morave). Odporúčam ti všetkými desiatimi pobudnúť tu (a nie je to moje rodisko)
celeblith
musim si aj ja prihriat polievocku za nase mesto :) v Pezinku mame narodny salon vin ;) v okoli je hrad Cerveny kamen, Smolenicky zamok, jaskyna Driny v Modre je zasa Ludko Stur a najnovsie vo vinohradoch mame medveda hnedeho ;)
lubka50
mijaita, skús pozrieť www.apartmanhubert.sk, určite budeš spokojná
mijaita
Dekuji timto vsem od @hubate po @lubku . Uz vybirame , je to tezke, kras mnoho, casu malo. Diky vam ale vim, ze pristi kus leta stravim na Slovensku. Vzdy jsem jezdila rada, ale tak malo jsem poznala, jak to tak ctu. Po navratu se rada podelim o dojmy a zazitky z cesty.