Kuchyňa a vybavenie

Kuchynský robot

bonpari - fotkabonpari, 8. marca 2015

Ahojte kucháročky, chcela by som vás poprosiť o radu. Blížia sa moje okrúhliny a tak som sa rozhodla, že si splním sen a budem si želať ako darček kuchynský robot, no neviem si vybrať. Nemôžem si dovoliť kitchenAid vzhľadom na cenu, takže ten mi odporúčať netreba, bo mi bude akurát smutno :) V podstate sa neviem rozhodnúť medzi dvomi.

1. toto je moja srdcovka a túžim po ňom už tretí rok, pretože je krásny čo sa vzhľadu týka

 www.alza.sk/moulinex-masterchef-gourmet-qa407-d3679...


2. podľa niektorých recenzií na nete som zistila, že všetci chvália jednu značku a od nich sa mi najviac páči tento

 www.mall.sk/roboty/kenwood-kmc-57006-chcef-premier...


Hľadám niečo hlavne na cesto, koláče, krémy atď., pretože mlynček na mäso, krájač na zeleninu a shaker už doma mám, takže na doplnkových funkciách mi až tak nezáleží. Aj keď v budúcnosti by sa mohli hodiť, keďže v dnešnej dome tie výrobky nemajú moc dlhú životnosť. Neviem, či niektoré z vás majú tieto roboty, prípadne značku, skúsenosti, radu.. Alebo mi odporučíte tretí typ, vďačná budem za všetko.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Kenwood á sestra, spokojná nie je. Ja som v lete kúpila Eta Gratus, perfektne šľahá, miesi trené i kysnuté cesto (3 nástavce na cesto), aj cesto na tenké rezance. Má síce troška väčšie otvory na strúhacích valčekoch, ale zvykla som si. Som spokojná.
francuzska1
Ja mam Moulinex Odacio, a som s nim spokojna... len ja ho moc nevyuzivam na cesto, v tom ti neporadim, ci je dobry.. Ale pamatam si, ze som si tiez vyberala medzi znackou moulinex a kenwood, a to som si citala recenzie, ale to bolo este pred cca 2-3 rokmi.. teraz neviem co je TOP...
jujoska
ta ETA co ma @sovka62 vyzera vyborne, asi najlepsie z tych vyssie spominanych. Aj vykonom, aj prevedenim. ETA je overena kvalita, tie Kenwoody a Moulinexy su samy plast, ja sama mam Moulinex a kvoli opotrebovanym plastovym hriadelom na struhadlach som uz parkrat dokupovala nove diely
1x sons
julica
My mame ten kenwood a velka spokojnost, je stabilny, silny, masivny, ziaden plast, vsetko kovove. samozrejme, zalezi, co od neho cakas, moja mami je spokojna, ze misa je naozaj velka :)
katkat
Ja mam takyto kenwood  www.mall.sk/roboty/kenwood-kmx-084...
a som s nim maximalne spokojna, tak ako vravi @julica , je stabilny, masivny a je velmi spolahlivy. Miesila som v nom uz aj tvrdsie kysnute cesto a nemal najmensi problem. Bielky, maslove kremy a piskotove cesta slaha uzasne. Maslove kremy by som v zivote tak nevyslahala rucnym mixerom, ako to urobi tento robot.
rulik
@bonpari u toho kenwoodu mi chýba mlynček na mäso, možno som prehliadol, ja som sa tiež zaujímal o roboty a páčila sa mi hore spomenutá ETA, nehovoria skúsenosti len z popisu čo som vyčítal, treba prihliadnuť aj k výkonu, aby to vôbec vládal utiahnuť pri miesení cesta,
2010
Robot nemam ani nikdy nebudem mat lebo u nas sa nepecie a ani sa nebude, ale viem co ich potrebuju si ich donesu z USA lebo Kitchen Aid sa tam predava za 350 eurasov.
 www.lowes.com/Appliances/Small-Appliances/_/N-1z11pm2...
[com.lowes.commerce.storelocator.beans.LocatorStoreBean%40375e375e%2C+com.lowes.commerce.storelocator.beans.LocatorStoreBean%4037c237c2%2C+com.lowes.commerce.storelocator.beans.LocatorStoreBean%4038263826%2C+com.lowes.commerce.storelocator.beans.LocatorStoreBean%40388a388a%2C+com.lowes.commerce.storelocator.beans.LocatorStoreBean%4038ee38ee]&Ntt=&langId=-1&langId=-1&URL=TopCategoriesDisplayView&mastheadURL=TopCategoriesDisplayView&storeId=10151&storeId=10151#!
lizatko
Nechapem ten link vyssie, ved Bonpari pise ze vylucuje z urcitych dovodov KitchenAid , treba citat pozorne ked uz sa zapojime do diskusie. Nedavno tu bola uz diskusia o robotoch a ja znova a znova radim kupovat roboty LEN S KOVOVYMI PREVODMI. (V popiskach byva uvedene "kovove telo". Ved kto by uz len kupoval masinu s umelinami prave tam kde je stroj najviac namahany??? (osobne mam Etu gratussimo bordova metaliza a som velmi spokojna - samozrejme nemyslim hlavne farbu, to je pre mna druhorada zalezitost :-)))
1x sons
methi
Ja ti k veci neporadim, ale skor len tak uvazujem, ze ak to nema byt robot kvoli tomu, ze sa niecim takym zivim, oplati sa takato vec kupit do domacnosti? Mne sa zda, ze na take domace pecenie rucny mixer a varecha uplne staci. Neodradzam ta, len si tak nahlas drdlem ;)
sovka62
Tak som na tie roboty mrkla a porovnala Kenwood a Eta Gratus. Kenwood celokovový, príslušenstvo ako Eta plus mlynček na mäso (k Ete treba dokúpiť zvlášť, je som ho nepotrebovala) ale výkon má 500W. Cena 263,99€.
Eta Gratus celkovový a výkon 1200W. A práve to je zrejme dôvod, prečo tam dokonale a rýchlo šľahá, mieša, miesi a pod. Cena 359,99€.
Za seba môžem napísať, že doteraz som mala štyri roboty, ale to čo dokáže tento, nedokázal žiadny.
rulik
@katka78 čítala si tú recenziu? veď podľa nej je dobré len to čo je americké!
katka78
@rulik áno, čítala, ale vy ste asi nečítali poriadne môj príspevok :-) Vyslovene v ňom k tej recenzii píšem, že "dávam do pozornosti najmä diskusiu". @bonpari totiž pre cenu o Kitchen Aid záujem nemá, ale práve v diskusii pod zmienenou recenziou sa píše aj o skúsenostiach s Kenwood a Etou. V tom druhom linku môže Kitchen Aid tiež ignorovať a pozrieť výsledky Kenwood a Ety. Eta tam práve obstála celkom slušne.
baculata
@sovka , keby si sa vratila k tejto diskusii, prosim ta čo struhaš na struhakoch z ETA Gratus, nakolko som stastnou majitelkou od februara a nie som si načistom.Ty si so všetkým hravo poradis, pouzivam ich, ale navod je ubohy a len podla vlastneho uvazenia vyberam struhaky.
klukodvody
@bonpari jestli přijmeš tuto radu tak tady je .Rozmysli si co na něm chceš dělat a pak se ptej jaké to má vnitřní součástky to je ozubená kolečka a hřídelky a ptej se na kovové .Vzhled je důležitý ale jak bude fungovat je důležitější .Přeji šťastnou ruku .
sovka62
@medovn íček, ja som pôvodne kúpila ten Bosch Mum. Doma som ho vyskúšala, snapr, sneh z troch bielkov šľahal 8 minút a ešte nebol podľa mojich predstáv. Tak som umyla, vrátila do predajne, doplatila a vzala Gratus. Ten sneh za chvíľočku ušľahá tak, že by si z neho mohla šúľať guľky.
sovka62
@baculat á, ten s podlhovastými otvormi používam na kapustu (uhorky boli príliš na hrubo), ten, ktorý má ostré otvory smerom na povrch by mal byť na surové zemiaky, len budú na hrubšie ako si zvyknutá. Na ostatných dvoch strúham napr. zeleninu, syr, na jemno, na hrubo, ako potrebujem.
Viac však používam Moulinex, to je mlynček na mäso s podobnými nástavcami ako Gratus, mám ho už pár rokov, tak som sa naň zvykla.
amelie
používam celokovový Kenwood s výkonom 1000 wattov a som s ním mimoriadne spokojná. Dlho som mala Etu, ale už sa, chudera starká, rozpadla...
bonpari
ďakujem veľmi pekne všetkým za rady :) jasné, že by som chcela kitchenAid, lebo na tie sú odvšadiaľ počuť len samé chvály a vidieť ho v kuchyni každého šéfkuchára, ktorý varí v telke :) ale tak ten si vypýtam až na 50. zatiaľ oslavujem len 30. tak musím mať aj nižšie nároky :D od toho moulinexu ste ma úplne odradili a dobre ste urobili, keďže je viac menej plastový, asi by dlho nevydržal.. teraz sa rozhodujem medzi kenwoodom a tou etou, no v oboch prípadoch by malo ísť o celokovový robot, aspoň tak píšu.. nie som síce cukrárka ani profesionál, ale pečiem chlieb, pečivo, koláče, torty a podobne každý týždeň pre rodinu.. a keď som naposledy robila tortu, tak mi to trvalo tri dni, dohromady 18 hodín celé.. lebo vymiešať tri druhy cesta, tri druhy plnky, ešte aj bielka a poťahovku a všetko stále umývať, vymieňať, prekladať, ruka ma bolela, chrbát ma bolel, tak očakávam, že robot mi túto prácu uľahčí a skráti aspoň o polovicu času ;)
bonpari
len tak pre info, predplatila som si nakoniec aj dtest, aby som zistila viac, keďže tam všetko testujú odborníci a ostala som celkom v šoku.. prvé dve miesta obsadila značka bosh, ktorej robot je práve umelohmotný..

1. miesto
BOSCH MUM54230

2. miesto
Bosch MUM54420

3. miesto
Kenwood KMX 51

i keď teda je to test z roku 2013, no testovali aj etu gratus aj kenwood, ktorý som pozerala ja..