Rôzne

Kucharska kniha

mirrco - bez fotkymirrco, 28. októbra 2012

Zdravim,

ma dakto skusenost s tvorbou/ vydanim kucharskej knihy ?

Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Myslím že ako s každou knihou: nájsť si vydavateľstvo ktoré ti ju vydá - to je to najťažšie. No a samozrejme najprv sú to investície a až budeš mať šťastie tak sa ti časť z nich aj vráti. Myslím že veľké peniaze to neprinesie, tak ako veľká väčšina kuchárok si už nekupuje kuchárske knihy, ale tie najzaujímavejšie má uložené v elektronickej podobe a len sem-tam keď neviem čo variť sa prehrabem na internete pre inšpiráciu.
2010
Ja bezne s @hubatou nesuhlasim ale teraz na 100%. Sprav si najprv poriadne domacu ulohu aby si nebol sklamany a hlavne financne na dne. Moj starsi syn publikoval minuly mesiac ( technicka literatura ), aby bola kniha v tejto novej dobe uspesna mala by byt aj v elektronickej forme ale uz moze byt len elektronicka.
Good luck
sovka62
Myslím si o sebe, že som konzervatívny človek, noviny a knihy (beletriu) čítam výhradne v tlačenej podobe. Ale kuchárska kniha je niečo iné. Vždy som ich kupovala, mám ich riadnu kôpku, ale odkedy som na Vareche, nekúpila som ani jednu. Načo? Zvykla som si recepty hľadať na Vareche, ak nenájdem zadám do Googlu, je to pohodlnejšie a rýchlejšie ako vyhľadať tú správnu kuchárske knihu a v nej ten správny recept. Tak neviem, neviem........
marianna76
ja som na tom tak podobne ako @sovka62 odkedy mám varechu som kúpila asi 3 kuchárky, ale staré vydania, pred rokom 1970 ... dokonca som dajaké nové i predala...
rybarkuchar
Mám v zbierke vyše sto kuchárskych kníh. Stále sa k nim varaciam aj napriek elektronizácii - nie všetko je na webe. Ak uvažuješ o vydaní kuchárskej knihy, tak klobúk dolu. Určite to zaberie kopu času a bude stáť hodne peňazí. V prvom rade je potrebné sa rozhodnúť koho plánuješ knihou osloviť, z akej oblasti bude a akej náročnosti by mali byť recepty.
sjuz
...a ak padne net, ste v keli:)))
ja som verná stále tlačenej podobe, samozrejme využívam hlavne net, no stále si kupujem kuchárske knihy z jednoduchého dôvodu - pretože niektoré na nete nie sú:)!
mirrco
Caute,

hej hej uvazujem nadtym, dakujem za nazory. By ma zaujimalo co sa tyka ochrany autorsky prav. Ked napriklad v knihe spomeniem pesto ktore som ja nevymyslel ale potrebujem ho ako prisadu do jedla ... mozme to tam kludne dat ? :)

ma dakto taketo skusenosti ?
julica
No s takýmito otázkami ti odporúčam slovenskú legislatívu venovanú ochrane autorstva viac než laický portál o varení. Ale tak uznaj, ani oravskú slaninu si nevymyslel, ani varenie al dente... :)