Varenie

Kuchárska kniha na Vareche

strigus - fotkastrigus, 14. januára 2011

Skôr sa obraciam na redakciu a admina. Bolo by možné varechu upraviť tak, aby som si mohla vytvoriť viacero KK podľa druhov jedál/ingrediencií/chodov...
Bolo by to veľmi praktické vzhľadom na množstvo nových rcp. Keď už mám nejakú KK vytlačenú, pribudne dobrotka, ktorú by som do nej chcela pridať..
Keď je len jedna KK, občas mám "chaos" v rcp a konkrétny neviem nájsť.. :(
Vopred ďakujem za odpoveď, možno aj snahu o "upgrade" varechy.
Janka

@zareaguj


Diskusia k téme

jezibabka1
@strigus pripájam sa k Tvojej prosbe, tiež kým prezriem celú svoju KK, tak to trvá:) Keby sa to dalo, tak ako navrhuješ, bolo by to super:)
gabi58
To by bolo super rozdelit KK napr. na polievky, sladké/koláče/ a podobne.
strigus
áno @gabi , presne tak som to myslela.. tak keď nás bude veľa, možno z toho niečo bude :)
hubarka35
To by sa i mne páčilo takto podelit,ja sice som si všetko vytlačila naraz celu kk,no a vymazala to z tej knihy-lebo som zas dalšie recepty tam ukladala.ked budem daky robit čo mám vytlačeny bez foto,najdem si to podla názvu,neni problem,no fakt by to bolo dobre podelené,lebo to nemusim v papieroch hladat alen kuk na polievky,kuk na torty,kuk na chutovky atd....i ja sa pripájam k prosbe.....
wevewe
ano ano vyborny napad. co na to redakcia?
bazulienka
;Aj ja by som ocenila,keby sa recepty dali zoradiť podľa druhu varenia........
babinka
ja mam vacsinu receptov uz vytlacenych, niektore ostali v kk na pripomenutie, ale je ich tam straaaasne vela. Nevymazem ani jeden recept, lebo tak mi ostane pristup k receptom na nete, kedze sa obcas presuvam medzi dvoma dcerami a nenosim tlacenu kk so sebou, lebo ich vlastne uz mam dve - jednu na sladkosti a pecivo a druhu na varenie a ostatne.
alena45
už sa to tu predebatovávalo viackrát, mňa už nebaví si ani recepty ukladať do KK. A redakcia hrá mŕtveho chrobáka.
ketty3811
aj ja by som to privítala,tých receptov je fakt veľa a takto by to bolo prehľadnejšie.:-)
egreska
ja som už dáááááávno stratila prehlad :-)))))
honestka
@Strigus : nie si sama kto by chcel zmenu. avsak Varecha je pomerne nova a tak upravy a UPgrade si vyzaduje troska trpezlivost a cas, hlavne ked nie je vela personalu a pri tychto otazkach redakcia hovori, ze na upravach pracuju. =zatial sa da pomoct; napr. Ja robim aj tak, ze si vytlacim IBA zoznam a vlastne s tym nazvy receptov v skupinach (tj. ze som si ich predtym ukladala a premiestnovala podla druhov). Ked si stlacite VYTLacit zoznam je v 2 skupinach: nazvy a potom samotne recepty /sice bez obrazkov/, ktore Ja netlacim. dalej Necham preistor na doplnanie nazvov a zase po case vytlacim novy zoznam, ktory drzim v obale zaveseny po ruke. Potom si velmi rychlo najdem recept o ktory mam zaujem a pokial sa nestiahol vzdy je poruke. Avsak pri tomto systeme je potrebne dodrziavat caste pridavanie a presuvanie, co nie je pohodlne. Taktiez doplnanie zoznamu je velmi jednoduche ak si zoznam premiestnite do Word programu. = bolo tu niekolko diskusii ako sa da KK upravovat a vsetky napady, ci upravy vylepsenia su od nas vzdy vitane.
alena45
Honestka, každý by si určite našiel spôsob ako sa poškrabať okolo celej hlavy a poriešiť komplikovane problém KK pre seba, lenže ten mal byť dávno vyriešený redakciou systémovo, tak ako to žiadali varecháči ešte niekedy v lete.
tati2008
Aj ja suhlasim,aby sa recepty priamo triedili.Nie kazdy je expertom na PC,aby to robil ako opisuje ,,honestka'.Ja som stale laik.Bol by to pekny darcek od redakcie pre vsetkych na novy rok.
halina
Veru, ja už od začatku veľmi ľutujem, že si recepty nemôžem podľa môjho systému zaradiť a tiež koľkokrát hľadám, kde to mám uložené, pretože tých stránok už mám vyše sto, skoro dvesto a tak by nebolo od veci, aby sa to upravilo. Vďaka vopred redakcii Varechy...
sladkacokolada
Tiež sa pridávam k tejto prosbe, tak sa posnažte a vylepšite, čo sa vylepšiť dá. Ďakujem a verím, že sa to podarí
alzbetka2
čo sa týka vytlačenia receptov- ako, keď nemám tlačiareň ???
tinca
dievčence táto diskusia tu bola už nie raz, redakcia sľúbila, že aj na to príde rad, len asi všetko naraz nejde pri tom počte pracovníkov a návalu nových účastníkov a receptov. Ale vítala by som to aj ja, mám ich už hojne a zle sa v tom hľadá. Nuž treba vydržať.
foska
ach, keby si tak redakcia nasla cas aspon odpovedat na mail s prosbou o radu... :(
strigus
žienky, nepostrehla som, že sa to tu už diskutovalo.. ja si vždy vytvorím jednu KK (napr. polievky, kuracie, hovädzie, ryby, a pod.) a tú si vytlačím, len vždy pribudne suprový receptík a už vytlačenú KK si neviem aktualizovať :( tak preto..
alena45
Strigus, je dobre, že si s tým začala, zatiaľ boli všetky diskusie plané.
A práve preto, že úroveň prispievateľov je taká vysoká, recepty sú naozaj výborné, myslím, že by si varecháči zaslúžili aj komfortnejšie prostredie v KK. To, že sa tu už niekoľkokrát diskutovalo aj o komentároch pod receptami, aby sa zobrazovali posledné komentáre pre všetkých, nielen pre tvorcu receptu, už spomínam len tak zo zotrvačnosti. Veľmi to tu chýba.
sherin
dievcata, ja som sa tiez trapila, kde najdem ulozeny recept. A zrazu som sa videla na ulozenom recepte vpravo dlan. Klikla som na nu a podrzala myskou a zistila, ze ju mozem pohybovat s celym receptom hore a dole podla toho, kde potrebujem vlozit prislusny recept. Tak som si upratala celu kucharsku knihu. Najpr som dala polievky, hlavne jedla, mucniky sladke, slane, natierky a ine. Potom som delila polievky podla surovin, teda zeleninove, strukovinove, kuracie, masove..... hlavne jedla na bezmasove,vegetarianske, masove, a takto som postupovala na vsetkych "podskupin". Vela zdaru :)
alena45
Sherin, keď pridáš recept do KK, tak sa Ti uloží na koniec zoznamu. Aj ja som si to tak robila, lenže ak máš v KK viac receptov, tak to už nie je také jednoduché. Možností, ako obísť takú samozrejmú vec ako je triedenie v KK je viacej a každý si nejaký našiel, lenže dočasne je dočasne.
sherin
mas pravdu alenka, dufam, ze admin bude citat tieto komentare :)
frona
ja som dnes vytvorila novú diskusiu na temu moja kuchárska kniha...a to som ešte nevedela, že už tu odznelo viacero príspevkov na túto tému. Pripájam sa tiež k prosbe, aby admini trošku inovovali prácu s KK.... prosíííííme adminooooov :))))))) je nás tu už dosť, čo by sme uvítali novší systém v KK.