Kuchyňa a vybavenie

Kto má skúsenosti s automatickým zavarovacím hrncom?

elba - bez fotkyelba, 9. novembra 2016

zdravím všetkých varechárov, mám k Vám prosbu-Ježiško mi chce doniesť automat na zaváranie, neviem odkiaľ vie že to zrovna nie je moje hobby) tak Vás chcem poprosiť aké máte Vy skúsenosti , čo sa týka kvality, značky a ako ste s podobným technickým zázrakom spokojní. ďakujem za reakcie

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
V prvom rade - ak nezvykneš zavárať, prečo ti to chce Ježiško prinieť, on ťa tak málo pozná? Za druhé - treba naznačiť, že to nie je ten pravý dar pre teba a za tretie - ja som ho chcela tiež, ale asi už tak isto zavárať nebudem, on sa totiž oplatí tam, kde sa často zavára ( v sezóne) a má určité výhody, dá sa všetko nastaviť, najmä to hlavné - teplota v stupňoch, čas a dĺžka sterilizácie, netreba sa starať a dávať pozor ako pri obyčajnom spôsobe sterilizácie a voda sa pekne dá vypustiť spodom, hadicou. Možno ti niekto dá viac informácií ale zdá sa, že veľmi sem nechodia, do diskusií.
elba
mala si pravduEvanaaa veľmi sem nechodia a to je škoda ja si myslím ,že popri varení máme aj iné problémi,nevadí možno sa ešte niekto ozve,ešte odpovede na Tvoje otázky :Ježiško ma pozná dobre,vie že ma niečím takým nadchne,alebo nevie čo doniesť,po druhé naznačila ale asi málo,za tretie práve to ma zaujalo ta automatika nemusíš pri tom dávať pozor takže tak.v každom prípade Ti ďakujem za odpoveď
marika9
Ja som si obstarala zavárací hrniec pred troma rokmi. Bola som z neho nadšená, ale čo čert nechcel, z Varechy prišla informácia o zaváraní v umývačke riadu a bolo po sláve. Odvtedy zaváram zásadne v umývačke. Tak zváž, či Ti Ježiško nemá priniesť umývačku :)
majo51
ja mam zavarovací hrniec a ma výhodu že ti trží teplotu celý čas zmestí sa ti tam naraz tuším 14 sedem decových poharov a zmestia sa mi aj väčšie 4 litrove pohare, výborne je odtial varene víno a aj v zime na altanku si udržuje svoju teplotu ved to mavaju aj na vianočných trhoch kde varia punč. V myčke by som si netrufol dať zavarať a hlavne jedlá, lebo myčka zohrieva iba do 70 stupňov. Ked som videl v sklenenej ukážkovej myčke čo robia tie trysky tak by som si to netrufol tam dať. Ale na umývanie poharov je zase super.
elba
marika9 ďakujem za odpoveď,umývačku mám už dávno ale za otca neviem v tom zavárať-daj typ
marika9
Na Vareche sú takéto recepty. Ja poháre naukladám do myčky tak, aby stáli rovno a spustím bežný umývací program na 65 - 70 °C. Po skončení nechávam dvierka zatvorené až do vychladnutia. Ovocie aj zelenina zostávajú takto chrumkavejšie, nikdy sa mi neprevaria.
morza
Mám zavárací hrniec. Jeto výborná vec. Nemusím sledovať čas, sám sa vypne. Ale zase nemám umývačku riadu. Možno na budúci rok pri rekonštrukcii kuchyne jej nájdem miesto. No, ale zavárať už budem len v mojom hrnci. Já mám na hrniec ešte aj odšťavovač.