Rôzne

Krtko

frankie - bez fotkyfrankie, 12. septembra 2017

čital som,že ma niekto problem s krtkom,na ktoreho som ja špecialista! do jeho "domu"-diery mu natlačte malu hanrdičku namočenu v nafte,alebo petroleji.odide tak rýchlo,že vam za nim bude smutno.Frankie

@zareaguj


Diskusia k téme

mitzy
@Hadik (12.9.2017 12:59)

Presne tak, mas pravdu, krtecek by sa len divil :) krtkovia su podla mna velmi uzitocni v prirode. Kypria podu a vzdy, ked najdem krtinec, hlinu si vezmem do kvetinaca - je jemna, preorana a dobre sa do nej sadi :) Nechajte krtkov zit!
kecupicek
Keď som kázala deťom priniesť hlinu, že budeme niečo sadiť, tak som ich usmernila:- Pohľadajte v záhrade krtinec a vypýtajte si hlinu od krtka. Hneď bolo vidno, kto ma poslúchol. Je naozaj pravda, že krtko nám uľahčí rýľovanie. Nech si žije!
kecupicek
Zasmradím si celú záhradu a krtko vyryje kopček vedľa. Toľko nafty keď dám do traktora, môžeme orať stereo! Práca sa nám bude lepšie dariť, a tak si možno nájdeme kšeft aj u susedov.
haji
@Kecupicek (14.9.2017 18:43)
Zasmradíš si vzduch, kontaminuješ zeminu a rostliny odvaříš - spálíš. Fujky! Krtek umí podzemní cestičky "odklonit" a tradá, funguje dál. Dnes jsem slyšela dobrý fór, popisoval herec Cibulka, jak oni na zahradu na chatě, začali vozit kocouří výkaly z jejich městské kocouří toalety. Moc se radovali, že konečně bude jejich kocour užitečný. Když přijeli potřetí k chatě /s další náloží/ - měli plnou zahradu řvoucích koček. Hledaly kocoura! Museli celou zahradu hezky vysbírat, kousek po kousku. Jak dopadl krtek už jsem nezaznamenala, bo jsem se smála dlouho a hlasitě. Není nad dobrou a osvědčenou! radu.
45678
Jediný spôsob,ako sa zbaviť krtka je, odsťahovat sa:-)) krtko má aj 15km podzemných chodbičiek, v rôznych úrovniach, takže každá nástraha,vrátane plašiča je dočasná, zvykne si aj na pachy aj na vibrácie,vždy sa vráti,ak mu záhrada poskytne dostatok krmiva, dažďoviek. Dážďovky milujú mulčovaný trávnik, a dobre vyhnojenu záhradku.Takze,ak sa nechcete od krtka odsťahovať do paneláku,kde nepríde,musíte sa naučiť s ním žiť:-))