Prosím ženičky znovu o pomoc nepiekla som ešte korpus v pekáči v klasickom hranatom veľkom- veľká torta by mala vzniknúť,
pomôžte mi z receptom...
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Nič jednoduchšie. Ja pečiem už roky jednú osvedčenú tortovú piškótu.
Záleží na veľkosti toho pekáča, ktorý chceš použiť. Môžeš si urobiť skúšku. Ja robim korpus z celých vajec. Koľko vajec, toľko polievkových lyžíc kryš. cukru. Vyšľahať buď ručne alebo najlepšie el. šľahačom do hustej peny - aby netiekla. Potom pridať toľko hladkej múky, koľko bolo vajec, pridať trochu prášku do pečiva(najlepšie spolu s múkou jemne preosievať do vajcovej peny/, zľahka premiešať
a na pekáči vyloženom papierom na pečenie pečieme, kým cesto po okrajoch nie je odstaté. Skušobný korpus môžeš potom použiť na punčovú plnku. Ideálny korpus je asi 2-2,5 cm vysoký, aby si ho nemusela prekrojovať.Podľa veľkosti plechu treba od 7 až do 9 vajec.
Ak chceš kormus trochu lepší, môžeš pred domiešanim pomaly pridať asi l dcl oleja, pomaly prešľahávať.
Podľa chuti môžeš pridať k múke mleté orechy - asi l hrsť, alebo l PL kakaa a znížiš dávku múky asi o l PL.
Dúfam, že ti to pomôže, netreba nič vážiť ani merať. Nech sa ti podarí!