Varenie

Korpus na tortu

ave1967 - fotkaave1967, 21. júna 2012

Prosím ženičky znovu o pomoc nepiekla som ešte korpus v pekáči v klasickom hranatom veľkom- veľká torta by mala vzniknúť,
pomôžte mi z receptom...

@zareaguj


Diskusia k téme

amate53
Millá ave1967!
Nič jednoduchšie. Ja pečiem už roky jednú osvedčenú tortovú piškótu.
Záleží na veľkosti toho pekáča, ktorý chceš použiť. Môžeš si urobiť skúšku. Ja robim korpus z celých vajec. Koľko vajec, toľko polievkových lyžíc kryš. cukru. Vyšľahať buď ručne alebo najlepšie el. šľahačom do hustej peny - aby netiekla. Potom pridať toľko hladkej múky, koľko bolo vajec, pridať trochu prášku do pečiva(najlepšie spolu s múkou jemne preosievať do vajcovej peny/, zľahka premiešať
a na pekáči vyloženom papierom na pečenie pečieme, kým cesto po okrajoch nie je odstaté. Skušobný korpus môžeš potom použiť na punčovú plnku. Ideálny korpus je asi 2-2,5 cm vysoký, aby si ho nemusela prekrojovať.Podľa veľkosti plechu treba od 7 až do 9 vajec.
Ak chceš kormus trochu lepší, môžeš pred domiešanim pomaly pridať asi l dcl oleja, pomaly prešľahávať.
Podľa chuti môžeš pridať k múke mleté orechy - asi l hrsť, alebo l PL kakaa a znížiš dávku múky asi o l PL.
Dúfam, že ti to pomôže, netreba nič vážiť ani merať. Nech sa ti podarí!