Varenie

Korenova zelenina v soli

furdica - bez fotkyfurdica, 8. októbra 2010

Prave som vstala od stola načistila som poriadnu kopu zeleniny,ktora nezodpovedala europskym pedpisom nebola rovna ,ani dostatočna velká.Tak čo s nou? Zajace nechovam a zima je dlha tak teda uložit ju do soli ,čitala som na vareche jeden recept ako sa to robi ,samozrejme som si to neodložila ,a tak neviem čo dalej V mise mam načistenu mrkvu ,petržlen ,paštrnak zeler,aj ligurček som vybrala zo zeme niečo som si samozrejme nechala v zemi ale aj tak je toho dost Tak a teraz som tu s prosikom na niekoho kto vie aky pomer soli treba dat do tej mojej zeleniny ,a či nakrajat, alebo pomliet a tak dalej. Mrazit ju nechcem ,nema dost dobru chut ,ked sa vari n.eviem ako to ti vyrobcovia mrazenej zeleniny robia .Alebo niekto vie ako na to?

@zareaguj


Diskusia k téme

libina
klikni na recepty a určite nájdeš originál recept
babi
@furdica ja som sem dávala recept "Domáce ochucovadlo" pozri sa na to, možno Ti to bude vyhovovať
babidka
ja neviem ako to robia vyrobcovia , ale dolezite je dat zeleninu do poriadne "zamrazenej " mraznicky aby sa to zmrazilo rychlo . Ja si zeleninu postruham na robote , natlacim do sackov na salamu alebu tlacenku/daju sa kupit v papiernictve na kusy/ .Mraznicku zapnem niekolko hodin dopredu na maximalny vykon a tie valce so zeleninou dam do zasuvky na rychle mrazenie . V truhlicovej tie valceky pokladiem okolo kraja . Potom v zime si z toho valca odseknem tolko , kolko potrebujem . Ja mam na to taky jednoduchy sposob - trosku /asi 1cm/ do valca zarezem a potom s nim buchnem o roh linky:-))))))))))))) Ziadany kus pekne odpadne :-)
andula1964
Mne sa moc nepáči zelenina v soli,radšej ju usuším.Nakrajam na srtúžiku na uhorky a potom dám do sklenených pohárov,alebo do kýblikov z popkornu,uzatvorím a naberem si akú chcem,no spravila som si i takú vegetu-petržlen+vňaťku,mrkvu,paštrnák,no skrátka, čo komu vyhovuje takisto pomer.Do soli dávam,len feferonku,vedˇpotom by bolo všetko veľmi presokené.
furdica
Tak som sa rozhodla aj ja nie do soli ,urobila som to ako ked robim hrašok , prudko som nakrajanu zeleninu sparila asi 3 min potom rychle vychladila a šup stým do mrazničky .Sušenu už mam tiež na prušky a do skla aj zelene vnate tak robim mala som tiež v mrazničke kopor ,a stalo sa mi presne to iste cela mraznčka bola vysypana kopromsilno ho podozrievam asi sa mu v mrazaku nepači. A s feferoniek robim pomazanku ako z papriky ,pomliet ,povarit sterilizovat je to užasná vec aj na chlebik s husacou mastou .potom ta mast tak nevadi rychle sa vytrávi. Ale vam dakujem za namety a inšpiracie
alena45
Tiež som raz robila zeleninu v soli, ale je to len dochucovadlo a pohár Ti vystačí na celú zimu. Preto radšej mrazím, je pravda, že zelenina nemá až takú chuť ako čerstvá, ale viem, že je moja, zo záhradky a nie prechemizovaná zo supermarketov. Preto moja ani tak pekne nevyzerá a ani tak dlho nevydrží ako kupovaná.
anina43
mrazena zelenina mi nechuti, jedine kupovana z obchodu, už som mala zavarenu aj v pohárikoch v osolenej vode, no ani tá sa mi nepozdávala. možno preto že mám veľmi rada sviežu. keď som dostala od kamarátok, pomlela som do phárov s vniatkami a so soľou, pred použitím som ju na sítku opláchla.
jeka
ja tiež zmrazujemmrkvu,ale karotku,ta je i po rozmrazení /samozrejme ju blanširujem/ sladká a chutná v polievke,dá sa aj postrúhať na šalát.
babina28
zeleninu blanširujem a davam do mrazničky a je výborna.Potom máme na celu zimu.Mrazím aj vňate z petržlanu a zeleru a po vybratí su ako čerstve