Zdravá výživa

Koreniny proti rakovine

babidka - fotkababidka, 24. januára 2011

Priateľka ma dnes upozornila na zaujímavý článok ako niektoré koreniny môžu preventívne pôsobiť proti rakovine. O liečivých účinkoch korenín a byliniek vieme asi všetci , ale určite nezaškodí keď si rozšírime poznatky...

 ona.idnes.cz/sedm-koreni-ktera-pomohou-i-v-boji-s-ra...

@zareaguj


Diskusia k téme

ivori
No ja neviem verit? neverit? ono keby tie bylinky a koreniny skutocne pomahali naco je potom chemoterapia a uzivanie liekov ktore aj tak nepomahaju. Kolko ludi tejto chorobe podlahlo tiez vela hercov, spevakov. Ja si myslim ze liek na uplne vyliecenie tejto choroby nebude dostupny este niekolko rokov. Bohuzial.
babav
Liecive ucinky mnohych korenin ,vitaminov,enzymov su dokazane,problem vidim v tom,ake mnozstva by clovek musel konzumovat ,aby zhubnu chorobu zastavil.Urcite pomozu pri dlhodobom pouzivani na prevenciu ,ale ak uz je choroba diagnozovana (?) ...tazko uverit .
babidka
je to presne myslene ako profylaxia nie ako samotny liek na rakovinu . Ved zhubne nadory sa neobjavia iba tak odrazu - vacsina "klici " niekolko rokov a az ked si s nimi nas imunitny system nedokaze poradit , tak zacnu nekontrolovane bujniet . Prave v takom stadiu , ked je to este iba niekolko buniek ktore nemaju dostatok sil aby zautocili je takato prevencia dolezita . mnohi onkologova su toho nazoru , ze kazdy clovek niekolkokrat za zivot vybojuje zapas so zhubnymi nadorovymi bunkami a ani o tom nevie . Jednoducho si s nimi imunitny system poradi sam - ked ma na to vhodne podmienky .tie vhodne podmienky mozeme zabezpecit AJ spravnym stravovanim a pozitivnym pristupom k zivotu ...:-)
2010
babidka, uplne suhlasim s tebou, nie je to panacea , ale aspon ciastocna prevencia .
marianne69
@babidka zaujmave citanie,urcite to ma blahodarny vplyv na organizmus,minule som citala nejaku studiu o nechtiku lekarskom,viem ,ze to nie je korenina,ale zistili jeho obrovske ucinky v boji proti rakovine,hlavne popijat ako caj...pri leukemii a pod...
sjuz
perfektné, babidka - ja mám o týchto prírodných liekoch celé knihy! Toto sú už dávno overené známe koreniny, ktoré sú veľmi liečivé, najmä kurkuma - je priam zázrak:)!
sovka62
Skoro všetky priemyselne vyrábané lieky majú rastlinný pôvod. Samozrejme u bylín sa nedosiahne koncentrácia, ktorá je potrebná na to, aby sa choroba zlikvidovala rýchlo. Ale ako prevencia a podpora pri liečení sú naozaj na nezaplatenie.
zuzaka
Keby sme neboli na portáli o varení, napísala by som, že najlepšou prevenciou proti rakovine je láska. Ale takto môžem len súhlasiť s liečivou silou byliniek, aj keď samé osebe nestačia. Určite súhlasím aj s pozitívnym vplyvom korenín, ale stále mi tam ešte chýba tá láska... :)
evanaaa
Zuzaka, tu ani láska nepomáha. Babidka má pravdu, nie je to liek, je to len prevencia, podpora. Každý človek má v sebe náchylnosť na rakovinu, záleží len od nejakých neznámych okolností, aby sa to naplno spustilo. A ani striedmy život nie je zárukou toho, že človek tú pliagu nedostane. Preto verím, že mnohé bylinky a zelenina obsahujú látky zdraviu prospešné.
pachola
liečivá sila korením a byliniek je určite,ale tých z nášho zemepisného pásma, ak ochorieš,znamená,že sa nevieš s niečím vysporiadať,držíš to v sebe treba odpúšťať a dávať a prijímať lásku ...všetko čo príde do cesty v živote treba prijať,ale nie sa nad tým trápiť,umárať lebo to je základ vzniku rakoviny a niekde som čítala,že sa v prírode/v záhrade/ nablízku objaví bylinka,ktorú na liečbu potrebuješ, sama som zistila,keď som potrebovala alchemilku,bolo jej plno,potom sa objavil zádušník brečtanovitý,celé lány bol mi potrebný na očistu žlčníka/jedno leto,potom už veľmi málo/ , niekto sa sťažuje,že má plnú záhradu napr.prasličky,treba si pozrieť z knihách o liečivých účinkoch a hneď by sme vedeli ,načo nám to narástlo,nie hneď napchávať telo chémiou,áno tá pomôže rýchlo ,ale narobí aj viac zla
babidka
Suhlasim..... aj so Zuzkou aj s @pachola - treba v zivote vela lasky , treba sa naucit lasku davat a prijimat , naucit sa odpustat , chapat trapenia inych , treba byt trosku nad vecou a netrapit sa malichernostami a utapat sa v smiesnych sporoch ....Treba zit skutocny zivot
evanaaa
Ale kde mne ( a aj iným ) tu na betóne vyrastie potrebná bylinka? A ako ju hľadať, keď ic až tak nepoznám. Keď som žila v BA, stačilo zájsť do tržnice, kde babky-korenárky predávali bylinky na skoro každý neduh, ale tu, kde som, je to pre mňa problém.Láska, najmä k blížnemu a blízkemu je pekná, ale ak nás schvatne choroba do pazúrov, tak ani tu nepomáha. A nepomáha ani tým, ktorí tú lásku hlásajú a pomáhajú druhým.
hannah22
máte pravdu dievčatá , láska, bylinky, odpustenie aj pochopenie,dobrá rada pomáhajú žiť skutočný život ... :))