Voľakedy sme mali doma arabskú kuchárku (papierovú :-))) a v nej návod na namiešanie
zmesi korenia typickej pre orientálnu kuchyňu. Žiaľ, kniha pošla, pamäť tiež a teraz neviem
ani len to, či sa to volalo 7 vôníí alebo 5. Pri hľadaní na nete ma pomýlilo, že existuje zmes s
takýmto názvom aj v čínskej kuchyni, som však presvedčená, že to nie je to isté.
Takže Vás prosím, kto viete, čo a v akom množstve do tej zmesi patrí, sem s tým...
tu je zlozenie ale treba to poprekladat do Slovenciny,
Ingrediencie:
* 2 tablespoons ground black pepper
* 2 tablespoons paprika
* 2 tablespoons ground cumin
* 1 tablespoon ground coriander
* 1 tablespoon ground cloves
* 1 teaspoon ground nutmeg
* 1 teaspoon ground cinnamon
* 1/2 teaspoon ground cardamom
Egreska, gratulujem! A nie je v tej knižke aj korenie 7 vôní?
tablespoon=polievkova lyzica
teaspoon=cajova lyzicka
ground=pomlety
cierne korenie
paprika
rasca
koriander
klinceky
muskatovy orech
skorica
kardamon
muskatovy oriesok
klinceky
cierne korenie
biele korenie
skorica
rimska rasca
kari korenie
Vsetko najemno pomelieme,dobre premiesame,mozeme pridat aj cervenu papriku,pripadne ine korenie podla vlastnej chuti.
Ale uz sa da kupit aj u nas v hypermarketoch.
Dufam,ze Ti to pomoze.