Varenie

Korenie na divinu

delikatesa - fotkadelikatesa, 8. mája 2010

Aké zloženie má korenie na divinu? nechce sa mi ráno utekať do obchodu pre korenie,možno by som si ho pripravila aj doma. Našla som tu recept-hovädzie na divoko a zem.placky k tomu.A ako urobiť zem.placky a "nesmrdieť "od vyprážania??Je mi jasné, že najlepšie by bolo keby ich vypražil niekto iný :-)))
Aby som tu len nevypytovala rady ale dám aj tip..Dnes bola na obed goralská kapusta. A zajtra krémová zem.polievka so šampiňónmi mňaaaaamm

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
na divinu vzdy davam cierne korenie , nove korenie , jalovec-borievka a rozmarin alebo tymian , korenovu zeleninu .
Skus tie zemiakove placky dat do rozpalenej rury - aby sa ti neprilepili , tak pouzi pekac s neprilnavym povrchom alebo ho vymaz na hrubsie s mastou alebo maslom .dobru chut :-)
tinca
ja tiež súhlasím s babidkou nesmie chýbať jalovec,čierne a nové korenie a ja dávam aj korenie 4 farieb, tymián moc nemusím, ale rozmarín. No žiaľ na placky bez vyprážania nemám recept, hoci som ich tu pridala viac. Predsa si len myslím, že tie vyprážané sú naj.. Ja keď ich robím ako prílohu, tak ich pražím v lievancovej panvici také malé, je to robota,ale stojí to zato.
delikatesa
ja tiež robievam zem.placky na lievancovej panvici .-)máš pravdu tinca,je to robota.Voľačo zajtra poskúšam.Ďakujem .-)
oravec
Dobrý deň. Ja ako divoké korenie používam asi 10 - 15 guliek čierneho korenia, 5 - 10 guliek borievok, 3 - 5 guliek nového korenia a 2 - 3 bobkové listy. Tieto koreniny zabalím do gázy alebo dám do "guličky" na čaj a po uvarení jedla vyberiem, aby som mohol pretrieť alebo rozmixovať omáčku.
hkbarbie
ja som prave zhodou okolnosti pozrela na sacok klincekov a k tomu bol aj letacik, na ktorom bolo napisane, ze klinceky su vhodne pri pripave diviny, maju sa pozapichovat do masa a dodaju mu dobru vonu a chut. Tak treba skusit aj to.
makepeaca
na divinu používam v koreniacich zmesiach nové korenie,čierne celé korenie,čierne mleté korenie, jalovec (borievku), bobkový list. Guľôčky korenia podrvím v mažiari a všetko korenie potom popražím na rozpálenom oleji. Korenie potom má lepšiu chuť a je aromatickejšie.
sbohemrozume
Bramborové placky (bramboráky i placky) dělávám bez problémů v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Někdy ho lehce pomašluji olejem někdy ani to ne.... Pokud jsou dělané jako příloha k masu, pak myslím, že není potřeba aby plavaly v oleji.
Divoké koření také dělám z pepře, nového koření a bobkového listu, jalovce.
delikatesa
Ďakujem za rady :-)placky som urobila ako obyčajne. Mäso bolo mňam a tiež som k tomu rozvarila zavarené brusnice-bol z toho džemík :-)(zavarené nikomu nechutili)