Rôzne

konina

cervenka - bez fotkycervenka, 20. septembra 2011

Ahoj. Ja som jedla z konského mäsa rezne , boli super, trošku sladkasté mäso. Doma sme robievali klobásky z konského mäsa, ale miešali sme ho s bôčikom. Nemali chybu... hlavne keď sa už dobre vysušili.

@zareaguj


Diskusia k téme

6 komentáre k článku
Ja so jedla salámu, nebola najhoršia, len jej pôvod nepoznám, či bola domáca alebo kupovaná.
...som jedla.....
koninu nieeeeeee ....
neviem prečo, ale s pribúdajúcim vekom nemôžem jesť čoraz viac vecí ... napríklad pstruhy ... keď ich umývam (sú kúpené a vypitvané) čo najrýchlejšie musím odfikúť hlavu (bože, tie ich oči) a naši ma za to hrešia ... vôbec nejem, ani nekupujem teľacinu, jahňacinu ... a tak ... synovi som zarhla pečenie malého prasiatka ... a vraj aká je to mňamka ... :) nie som vegetariánka (ale spejem k nej ...) len u mňa v kuchyni nič nesmie mať OČI ...
ale konskú salámu som tiež voľakedy dávno jedla ... tatko ju pravidelne kupoval v Čechách ...
@Klaura : Presne tak, na mna sa ryby tiez vycitavo divali z panvice. Nemozem ich robit. Manzel je nastastie vegetarian, takze u nas sa aj tak maso takmer neje (len na navsteve u mojej masozravej rodiny - len ja, samozrejme),,,
Na rozdiel od @klaury s pribúdajúcim vekom zjem všetko. Nie pre to, že by mi začali odumierať chuťové bunky ale viac si vážim jedlo a jeho prípravu. Keď si dá niekto námahu s prípravou a verím, že vie čo robí, tak mi srdce nedovolí to nezjesť. Neodrádzajú ma ani cudzokrajné jedlá, keď na vás z taniera hľadí neznáma príšera.
No a "rybacie oči", som 30 rokov rybár a verte, že pre väčšinu rybárov nie je potešením zabiť rybu. Väčšinou ich aj tak púšťam, ale keď už - tak to urobím rýchlo a s vedomím, že ak nie ja tak niekto iný a možno trpia pri tom viac. Mám rád rybie mäso a "rybacie oči" beriem ako výzvu aby sme si vážili čo príroda dáva – je toho stále menej a menej.
Ja som sa ohľadom konského mäsa v nejakej diskusii už vyjadrovala. Kolega mi raz doniesol trocha koňaciny. Ja som mu tvrdila, že koňa jesť nikdy nebudem. Nie že by sa mi to protivilo, ale preto, že som koníka ľutovala. Najskôr mi vysvetlil, že koníka museli poraziť, lebo si zlomil nohu a bolo to nevyhnutné. Tak som nabrala odvahu (bola som sama doma), a uvarila som si ju na spôsob hovädzej roštenky, a musím priznať, že to bolo výborné!!! Ako píše @cervenka , bolo troška sladkasté, ale na to ma kolega upozornil, a spravila som ho trošku pikantnejšie a z hubami. Takže zjem skoro všetko, kým to na mňa nežmurká z taniera, nehýbe sa to, neuteká predo mnou alebo to nechce žožrať mňa...