Rôzne

Kokosovy olej a Vas nazor nan

patriktkac123 - bez fotkypatriktkac123, 7. apríla 2015

Dnes som si precital clanok o kokosovom oleji a jeho (ne)ucinkoch. Najprv som si precital clanky ako je kokosovy olej super, zdravy, dobry aj na varenie a nasledne som narazil na tento clanok:  vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000654/1466063/Kokosovy-olej-ako-ne...
... tu zase nejaka pani hovori ze kokosovy olej je velmi zly...

V komentaroch pri clanku sa zase stretli nazory, ze kokosovy olej je ucinny a ze je zdravy a vhodny na varenie... Co si o tom myslite? Nejde len zase o nejaky blby clanok Zoznamu?

@zareaguj


Diskusia k téme

marlenka
A ja som kupila ten ,,zazrak"ale pripada mi to ako syntetický margarin silno stužený hydrogenaciou.Okolo kokosu ani nešiel,je to blud ako vyšitý,je taký tuhý ako vosk.Záver:hocičo sa da nazvať hocijako...
kukulienka71
Myslím si, že všetkého veľa škodí. Preto tuky striedam, väčšinou používam rastlinné oleje, hlavne repkový a olivový, zo živočíšnych som sa vrátila k maslu a masti s mierou. Kokosový mám rada pri pečení zákuskov, koláčov. Ono je vždy nejaká novinka, ktorá ohúri svet a potom sa nájdu aj jej horšie stránky, normálny človek to neodsleduje a nemá šancu nájsť, kde je pravda. Tak si z toho už ťažkú hlavu nerobím:-)
xenoclea
Pokial ma mat kokosovy olej opisovane priaznive ucinky, mal by byt panensky a organicky. Ten aj krasne vonia a chuti po kokose. Tie lacne rafinovane kokosove kocky su hnusne. Za seba mozem povedat, ze ho mam velmi rada, jedavam ho kazde rano a natieram si nim aj tvar - skvelo hydratuje.
zizaster
Ťažko povedať,kde je pravda. Súhlasím s @kukulienkou , všetko s mierou. Ja ho používam hlavne ako kozmetiku,tam sa mi osvedčil viac ako v kuchyni. A súhlasím aj s @xenoclea ,treba kúpiť naozaj kvalitný aby voňal a mal naozaj účinky aké by mal mať.
martamm
Z bio kokosového oleja som si vyrobila zubnu pastu, bez chemie, s prichutou tee tre oleja a maty piepornej, pouzivam ho aj na vyrobu kremov, obycajny obcas pouzivam na pecenie
bubaya
Podľa mojich skúseností a vedomostí to nie je žiaden kozmetický zázrak. Je to priemerný kozmetický olej, pomerne zle sa vstrebáva, necháva mastnú pokožku, poznám x lepších olejov, ktoré by som si mazala na tvár a telo. Pomáha ale pri kožných problémoch - lupienke, atopickom ekzéme, akné, zápaloch
Zvnútra je zaujímavý pre vysoký obsah kyseliny laurovej, ktorá má antibakteriálne, antimykotické účinky, mala by znižovať riziko kardiovaskulárnych chorôb. Nerafinovaný alebo za studena lisovaný, olej má dosť nízky bod zadymenia - okolo 180°, asi ako olivový extra virgin, takže nie je vhodný na nejaké veľké vyprážanie, na to je lepší rafinovaný.
Za rok nájdu vedci olej z niečoho iného, ktorý bude mať zas nejaké iné omračujúce účinky. Spomeniete si dnes na arganový olej, andskú ružu, grapefruitové jadierka, tymiánový éterický, z čiernej rasce, tekvicový...... Alebo sú kdesi velké zásoby a treba to rozpredať, tak urobili kokosovému oleju takúto reklamu.
methi
Kokosovy olej pouzivam len na vlasy.
mracik9
Používam ho ako krém na tvár,som s ním veľmi spokojná,krásne voniam po kokose,aj moje nechty sú pevnejšie.Na vlasy arganový olej,samé dobroty :))
klukodvody
No já si myslím ,že se vědátoři a poradci musí něčím živit ,tak píší .Chvíli je máslo hrozně nezdravé a za chvíli ho nutně potřebujeme ,chvíli máme každý pít mléko a za chvíli nás může zabít ,sádlo no to je hrůza a za chvíli je to hrozně zdravé .No a tak to řeším takhle nečtu to ,neřeším to a myslím si své a dělám podle svého .Teď se mnou nemusíte souhlasit ,ale naši dědečkové a babičky žili podle svého rozumu a také to šlo a tak si říkám ,že co mně nezabije ,to mně posílí .
pipnat
ja osobne používam kokosový olej z DM-ky, je voňavý, chutný, používam ho v kuchyni - na chlebík, do koláčov, len tak na lyžičku a šup do pusy, dokonca do kávy..ďalej na tvár , na telo, na detskú pokožku...po opaľovaní, na odlíčenie tváre....raz je niečo veľmi zdravé, potom zase nie...no kto sa má v tom vyznať?mne vyhovuje, takže používať ho budem naďalej:)
jujoska
@patrikovi nejde podla mna vobec o koksovy olej, len mu z nejakych dovodov zrejme lezi v zaludku Zoznam :-D
mataaa
Mám kokosový olej z DM a na varenie a pečenie super, ako "kozmetika" sa až tak neosvedčil. Už mesiac s ním natieram ekzém na koži môjho syna a žiadna zmena (ani k lepšiemu, ani k horšiemu). Ešte že ide leto, to mu to zaručene zlepší.
jarunka
Jason si tiez kupila kvalitny BIO, Bol dost drahy, ale ziadny zazrak to nie je, suhlasim s @bubaya
puritas
Kokosák je výborný a je na spoustu věcí. Masti, místo plet. mléka, na suché vlasy, do jídla jako třeba cukroví, zákusky, na smažení , pečení, pomazánek. Neobsahuje cholesterol a nežlukne, nepřepaluje se. Když si koupíte tepelně lisovaný máte záruku, že bude zbavem všech alergenů. Je pro vegyny, vegetariány. My máme na www.puritas.cz několik druhů a typů zpracování. Zasíláme i na Slovensko.