Dnes som si precital clanok o kokosovom oleji a jeho (ne)ucinkoch. Najprv som si precital clanky ako je kokosovy olej super, zdravy, dobry aj na varenie a nasledne som narazil na tento clanok: vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000654/1466063/Kokosovy-olej-ako-ne...
... tu zase nejaka pani hovori ze kokosovy olej je velmi zly...
V komentaroch pri clanku sa zase stretli nazory, ze kokosovy olej je ucinny a ze je zdravy a vhodny na varenie... Co si o tom myslite? Nejde len zase o nejaky blby clanok Zoznamu?
Zvnútra je zaujímavý pre vysoký obsah kyseliny laurovej, ktorá má antibakteriálne, antimykotické účinky, mala by znižovať riziko kardiovaskulárnych chorôb. Nerafinovaný alebo za studena lisovaný, olej má dosť nízky bod zadymenia - okolo 180°, asi ako olivový extra virgin, takže nie je vhodný na nejaké veľké vyprážanie, na to je lepší rafinovaný.
Za rok nájdu vedci olej z niečoho iného, ktorý bude mať zas nejaké iné omračujúce účinky. Spomeniete si dnes na arganový olej, andskú ružu, grapefruitové jadierka, tymiánový éterický, z čiernej rasce, tekvicový...... Alebo sú kdesi velké zásoby a treba to rozpredať, tak urobili kokosovému oleju takúto reklamu.