Kuchyňa a vybavenie

Keramické hrnce

magdula39 - bez fotkymagdula39, 10. novembra 2011

Poprosila by som o radu : neviem sa rozhodnúť medzi keramickými hrncami s bielym nepriľnavým povrchom,zn.BioXeramic,alebo hrncami tej istej značky,len majú terakotový keramický povrch.Nemáte niekto skúsenosti a vedeli by ste poradiť?
A ešte by som poprosila o názor na klasické kovové formy,plechy,ale s šedým KERAMICKÝM povrchom - či je to dobrá investícia do nich,či sa s nimi dobre pracuje atď...
Veľmi pekne Vám všetkým za odp.ĎAKUJEM!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

celeblith
my sme kupili jednu panvicu, ktora ma na sebe napisane, ze keramicka, ale ma cierne dno, mozeme potvrdit nechyta sa nu nic, volske oko do minutky bez kvapky oleja :)
babidka
Mam tiez podobnu panvicu a nelutujem ani cent co som za nu dala.este sa mi na nu nic neprilepilo a aj ked pouzijem olej, tak minimalne . formu na muffiny ma kamratka a tvrdi, ze vypadnu tak lahko ako zo silikonovej ale su chrumkave ako z plechovej .Takze sa urcite oplati priplatit a kupit si kvalitnejsie veci .Kto vari casto tak to urcite oceni .
marianne69
Ja mam keramicku panvicu a je perfektna.Treba dodrzat urcite pravidla po kupe a pri pouziti,ale to je treba vsade.Po kupe je treba tento riad dobre umyt,vyvarit s vodou,dosucha vyutierat a vytriet tukom,tot vsjo.Nepouzivat ziadne ostre a kovove predmety.Ak toto dodrzis bude sluzit k spokojnosti.
evanaaa
Lenže Magdula potrebuje poradiť, ktorá keramika je lepšia, ktorý povrch.
marianne69
...tak ja mam ten s bielym povrchom,tiez mam tri formy so sedym keramickym povrchom,zapekacie misky na sufle a pastety a tie su vynikajuce ako pise @babidka vypadne z nich hmota lahucko a cesto je chrumkave...
danenka
Ja mam panvicu značky Green pan, je drahá, ale vynikajúca tak, že premýšľam ešte nad kúpou hrnca tejto značky, ale mám aj keramický hrniec s dnom farby smotany Tescoma, ten som si kúpila na ryžu a tiež je dobrý a lacnejší ako Green pan. Ale ak chceš mať kvalitu, tak jednoznačne Green pan - šedé alebo biele (smotanové) dno.
vimpel
Podla mna pecenie/varenie bez oleja je holy blud na keramike uz uplne... ak bez oleja tak jedine teflon ale ten je karcinogenny... zo vsetkych tych veci sa oplati ak bez oleja aj to nie uplne ten dry cooker to by malo fungovat, ale tam to nieje len o keramike