Kuchyňa a vybavenie

Kava a kavovar

latte - bez fotkylatte, 11. novembra 2012

Mile varechacky, som tu nova ale tato stranka sa mi velmi paci, je tu dost
zaujimavych prispevkov, preto sa chcem spytat na nazor, co si myslite o
kapsulovej kave? Zvazujem kupit kavovar ale premyslam aky.
Dakujem :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja mám Tassimo, nie je zlý, len je malý výber káv u nás a aj čajov do neho, keby som si kupovala znovu, tak radšej Dolce Gusto, a z neho Krups, to je ten novší variant, lebo kávovarov tejto značky je viac a je tam omnoho väčší výber kapsulí. Ja som už aj v Rakúsku kupovala do Tassimo, ale ani tam ich až tak veľa, najmä mliečnych capuccin nie je.
elixir
latte, záleží, ako veľa kávy denne pripravíš. Pokiaľ ste doma viacerí, čo pijete kafe, a dvakrát denne či viac, potom by som radila radšej nejakú mašinku bez kapsúľ... pretože použité kapsule tvoria pomerne dosť odpadu, nedajú sa opätovne plniť... Je to pohodlnejšie, robiť kafe z kapsúľ, no je to menej ekologické.
Kapsule sú tiež pomerne drahé na Slovensku, za Dolce Gusto to je okolo 5 a pol eura... za 16 obyčajných kafe, či 8 latte macchiatto. Neviem ako sú na tom iné značky.
V Nemecku Dolce Gusto zoženie človek za polovičnú cenu z tej slovenskej...
irenaw
záleží len na tebe, čo je pre teba plus a čo mínus. pre mňa by to nebolo. okrem iného sa mi nepáči ani tá "viazanosť".
julica
Nekupovať! káva umelá, stará, veľa odpadu, spomínaná "viazanosť"... Treba si vybrať silný kávovar na zrnkovú kávu, ktorú si sám pomelie!
risko74
Veru tak!!ja som mal kavovar na kapsule 2 mesiace a pit zbrndu ma uz prestalo bavit,kupil som si presso maker,je to sice drahsie,ale mas skvelu silnu a vonavu kavu!!
tiginko
ja tiež celkom nechápem, prečo kupovať kapsulové kávovary. Neekologické, predražené, obmedzený výber kapsúl a podľa všetkého nanič kvalita. Ak máte radi naozaj dobrú vôňu a chuť kávy, tak určite radšej zainvestovať do kávovaru na zrnkovú kávu
violetacamorova
Mne sa tiež najviac pozdáva kávovar na zrnkovú kávu, ale
ešte sa ho len chystám kúpiť, neviem ktorý je taký najvhodnejší.
risko74
len pozor!!je rozdiel ci mate kavovar na prekvapkavanu kavu,kde sa meni aj papierovy filter,alebo presso varic,kde sa kava pripravuje pod tlakom cca 10-15 barov!!
risko74
teda kavovar na prekvapkavanu kavu je podstatne lacnejsi a dostanete ho kupit v predajnich bielej elektroniky
medulienka122
latte, rozmysli si to, lebo tie kapsule sú fakt drahé, o chvíľu ťa to prestane baviť stále ich kupovať, a zbytočne vyhodíš peniaze za kávovar, radšej si kúp na presso,máš na káve krásnu penu, môžeš si napeniť aj mliečko do kávy
kuchticka
Nekupovat kapsulovy kavovar - bolo spominane preco - neekonomicke, neekologicke, atd. Pre zaciatocnika je najlepsie kupit norm. kavovar a zalezi na tom kolko kavy varis na jedno servirovanie (vatsi-mensi).
kucharka100
Ja som na Vianoce dostala od syna kávovar Dolce Gusto a som s ním spokojná. Kapsle dostať kúpiť sem tam aj v akcii za necelé 4 eurá a kávičku z neho si viem vychutnať nielen ja, ale aj moja rodina a ak príde návšteva. Ja nedám na neho dopustiť....ale proti gustu, žiaden dišputát. Každému sa páči a vyhovuje niečo iné....
radox1
nevyhnutny je aj kvalitny mlyncek,lebo bez spravneho namletia espresso s bohatou cremou nespravite,a to mozte mat stroj aj za 1000€.
marika9
Som presvedčená, že do kapsúl výrobcovia používajú aj polámaný a prepražený odpad. Ja mám normálny kávovar s tlakom 16 barr a je z neho výborná káva. Samozrejme keď ja nekúpim nejaký šmejd.
marianne
@marika9 ja mam taky isty pocit aj z kavy nesky.Moze byt akokolvek kvalitna a draha.Odpad,mozno jej krivdim,nemam ju rada.Niet nad klasicku zrnkovu kavu,cerstvo doma pomletu.
evanaaa
No, ak už ten kávovar mám, neznamená to, že varím v ňom kávu denne, tiež by sa mi zunovala a čo sa týka cien, občas idú v akciách dolu ( D.G.-3,99), ale nehovorím, že by som neprijala aj iný, je aj tu dosť stránok, kde sa dajú pozrieť, napr. taký De Longhi nie je zlý a je ich viac.Zatiaľ si zrnkovú urobím domácu, mlieko si napením ( smotanu) penidlom.
sovka62
Zopár rokov (asi 6) máme vcelku jednoduchý pákový kávovar AEG Elektrolux s tlakom 15 barov. Už asi rok do neho používame kávu z Ikey (bielo hnedé balenie, je na nej napísané Espresso kaffe, stojí 2,50€ a minulý s týždeň s Family Card len 1,20€ za 250g, čo je neuveriteľná cena. Káva je výborná, s vysokou penou (menej peny má, ak sa robia dve šálky naraz, tak radšej varíme po jednej), návštevy sú unesené a my tiež. Vyslovene sa teším na prvú rannú šálku, hneď sa mi deň zdá krajší.
Podobný kávovar mal napr. Lidl za cca 50€, náš bol drahý, vtedy to bola novinka, ale teraz aj ten stojí okolo 100€.
Tak si to spočítaj. Na jednu kávu potrebuješ 7g mletej kávy, porovnaj s kapsulami a porovnaj ceny kávovarov. Prihliadni na kvalitu a myslím, že budeš mať dokonalú pomôcku pre rozhodovanie.
latte
Vsetci dakujeeeeem :-) mozno vas tu este budem bombardovat kavovarmi, ked nieco najdem budem sa pytat na nazor :-)
mijaita
@latte , nejlevnejsi a nejlepsi dela jedna moje znama a ja uz take! Do sklenice zavarovaci da kavu, zalije mlekem a prida nekolik kostek ledu, Zavvre sklenici, protrepe a kava je lepsi nez z draheho automatu :-)
tiginko
presne ako hovorí @sovka62 - s kvalitným kávovarom si vychutnáš aj menej kvalitnú (otázka je, čo je menej kvalitná), alebo teda lacnejšiu kávu. Ale môžeš mať akúkoľvek drahú a fajnovú kávu, nikdy z nej nebude tá pravá šálka kávy, ak nie je správne pripravená, t.j. mletá dobrým mlynčekom, "pretlačená" pod správnym tlakom a zaliata správnou vodou so správnou teplotu. Počula som, že aj z obyčajnej "štandartky" sa dá vykúzliť výborné presso...
latte
Mate niekto skusenosti s kavovarmi Philips Saeco? Vraj by mali byt kvalitne ale je tam obrovska skala kavovarov
miska08
Nneviem, co pisete, ze u nas je malo druhov kapsulovej kavy, tak tu maju okolo 50 druhov -  www.cafepoint.sk/kapsule-do-kavovarov...
A pisu, ze je praveze velmi aromaticka, kedze je vakuovo balena (asi nie je dovod, aby bola celkovo menej kvalitna nez hociaka ina mleta). Ale prirodzene bude najkvalitnejsie mliet priamo pred pouzitim zrnkovu.
eleonora43
DOBRY DEN
CHCEM POPROSIT O KOMPETENTNY NAZOR NA MOJU OTAZKU
MAME KAVOVAR SAECO INCANTO, PLNOAUTOMATICKY KAVOVAR,NO ZDA SA MI, ZE NEUROBI KAVU S PENOU.NASTAVILI SME NAJJEMNEJSIE MLETIE NO STALE TO NIEJE DOBRE.VIE MI NIEKTO PORADIT.?DAKUJEM
petuska11
určite nie kapsulovy- ako uz bolo spominane- strasne moc odpadu, nekvalitna kava, pomleta bohvie ako dlho v tej plastovej kapsuli.....