@evanaaa , v ktorejsi diskusii spomínala, že namiesto bežnej kuchynskej soli používa kardiosoľ. Obaja máme vyšší tlak, tak som si vstúpila do svedomia a dnes som manžela požiadala, aby ju priniesol. Myslela som, že na balení bude nejaký návod, teda skôr pomer ako ňou soliť v porovnaní s bežnou soľou (ako napr. na sladidlách), ale nič také tam nie.
Aby som sa nemusela učiť metódou pokus- omyl, veľmi pekne prosím o radu skúsenejšie Varecháčky. Vopred ďakujem.
Vidíš, ako si ma inšpirovala, ja som ani netušila, že aj takáto soľ existuje, kým si ju ty nespomenula. Tak dúfam, že nám prospeje, ďakujem.
A k tej kardiosoli - kupovala som ju v Jednote Coop tiež, ale už som ju tam dlho nevidela, tak kupujem Mary v Bille, ale to som už spomínala. A Diétnu majú v lekárni, je to malé množstvo, v korunách stála asi 45 Sk, používala som ju len na solenie chleba, a pod., nie pri varení, potom som objavila Prešovskú ( kardiosoľ) a teraz kupujem soľ Mary.
Ahoj...Ja uz niekoľko rokov objednávam potravinársky ,,chlorid draselny,, a miešam s floridovanou - jodidovanou soľou akože Presšovskou..( vyrábanou v Rakúsku nakoľko Prešov skrachoval a ostala iba značka) v pomere 1:1. V original kardiosoli je pomer 60 % chlorid sodný/ 40% chlorid draselny. Chlorid sodný tlak zvyšuje..., chlorid draselny znižuje...Robím to tak už zo 5r. a mam aj male deti....V malom je to predražené ...Objednajte 5kg balenie a budete mat na na dlhšiu dobu ,,vystaraáno,,. Link na chlorid draselny potravinarsky: biopotravinyraj.sk/chlorid-draselny...
Dal som link na kilove balenie, nemali 5kg...Pekný den všetkým. Garbo