Zdravím.
Neviete mi niekto prosím poradiť čo robiť , aby si karamelová plnka zo salka (z 1ks. kondenzované skaramelizované mlieko + 140 maslo) , udržala svoj tvar ?
Už som to skúšala na všetky spôsoby - tak - aj tak a stále nijak :)
Salko používam vychladené , maslo Rajo , plním to v chladnej miestnosti , ruky mám " večne studené" , už som to dala aj pred plnením zachladiť, či v domnienke že bude tuhšia pridala viac masla a výsledok stále rovnaký. Po 30 sekundách po krásnom "šľahačkovom" tvare ani stopa a mám skôr jazierko v košíčku ,než čiapočku.
Prosím ak máte niekto nejaký typ-či trik ......budem strašne vďačná.
Ďakujem. Iva.
Ste super. Maslo som použila Rajo - živočíšne ,klasické , ale asi to bude v tom salku , lebo vždy som použila to skaramelizované - už v obchode :)
Takže treba klasiku a variť doma .... pridať viac masla....vymiešať ručne.
Dobre vedieť ! Blížia sa sviatky - takže príležitostí odskúšať to po Vašom - bude dosť.
Ďakujem. Iva.
...pri najbližšej príležitosti dám info ako som dopadla.
Ahoj.
Prepáč, ale mne sa ten tvoj pomer masla a uvareného salka nejak,, nepozdáva."Dávno som krém z vareného salka nerobil, ale sa jasne pamätám, že som krém miešal z 250 g masla a pridával som k nemu to uvarené salko.(2 h.varenia)Niekde som čítal, že plnky by mali obsahovať aspoň 70% masla aby po vymiešaní a následnom schladení v chladničke pekne stuhli.
Takúto plnku môžeš nastaviť aj zlatým klasom uvarený v mlieku.V zásade je pomer 1zlatý klas + 300 ml mlieka, aby sme mali hustý puding a vymiešané maslo a uvarené salko.Krémy miešam vždy na najpomalšom stupni šľahača, .Puding, salko primiešavam po častiach k spenenému maslu.Suroviny by mali mať izbovú teplotu(dokonca polku masla a zlatý klas šľahám za tepla)Krém nenechávam kopcom v nádobe, ale ho roztiahnem buď na väčší tanier, alebo aj pekáč, aby sa mi skôr vychladil resp.stuhol.
Nech sa ti darí a želám každému pekný večer.