Zdravím dámy,
poznáte tie chvíle, keď nemôžete zaspať a rozmýšľate? Tak také teraz mám. Napadlo mi, že do džemov ide značné množstvo cukru. Skúšala niektorá z Vás niekedy nejakým spôsobom namiesto kryštálového bieleho cukru dať karamel? Alebo napadá niekomu dôvod, prečo by to nemalo ísť? Taký jablkový karamelový džem mne neznie vôbec zle :) Za všetky príspevky ďakujem.
JA TO VYSKÚŠAM URČITE DO BUDE SUPER
NESTRESUJ KEBY SI MALA ŽIŤ ÚPLNE BEZ KARCINOGÉNOV TAK UŽ DÁVNO NEŽIJEŠ
JA SOM SI FAKT MAL DAŤ INÝ NICK NAPR @horcica , ABY SI SI TI MOHLA DAŤ MÔJ, PASOVAL BY TI.
SKÚS AJ TY, JA TO ZAJTRA SPRAVÍM
"TY MOHLA DAŤ MÔJ"
nemôžem písať veľkými písmenami, lebo sa mi pokazil shift a caps lock mám nastavený, aby sa mi spúšťal excel.
@Chrobaktruhlik
Ďakujem za pomoc :) keď budú jabĺčka, isto vyskúšam.
Ty asi tiež nemáš lepšiu robotu ako písať na diskusiu takmer o polnoci Takže aj ty si daj jedno a drž sa toho, čo poznáš. Ja rada objavím niečo , čo nepoznám. Iked to bude lepidlo na topánky :D ďakujem za komentár
Pod klasickým cukrom myslím biely kryštálový (myslela som si, že to všetci pochopia, ale asi som sa mýlila) a karamel má od neho chuťou, vôňou, farbou, konzistenciou rádovo ďaleko. Čiže keď mi niekto v recepte napíše "pridáme lyžicu cukru" nepridám lyžicu karamelu.
Karamel je ale vzdy len cukor, ale asi si temou robis srandu z diskutujucich...
Nerobím si srandu. Čo som myslela pod "klasický cukor" som vysvetlila. Nie je Vám jasný rozdiel medzi kryštálovým bielym cukrom a karamelom ?
Samozrejme rozdiel vo farbe ci chuti tu je, ide ale o stale rovnaky cukor, ktory tak ci tak skonci v tvojom dzeme... Ved vies ako sa vravi... Na "...." Otazku, "..." Odpoved...