Karamel v džeme

akira13akira13 26. mája 2019 o 22:47

Zdravím dámy,
poznáte tie chvíle, keď nemôžete zaspať a rozmýšľate? Tak také teraz mám. Napadlo mi, že do džemov ide značné množstvo cukru. Skúšala niektorá z Vás niekedy nejakým spôsobom namiesto kryštálového bieleho cukru dať karamel? Alebo napadá niekomu dôvod, prečo by to nemalo ísť? Taký jablkový karamelový džem mne neznie vôbec zle :) Za všetky príspevky ďakujem.

@zareaguj


30 odpovedí:
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 26. mája 2019 o 23:47

    @Akira13

    JA TO VYSKÚŠAM URČITE DO BUDE SUPER
    @zareaguj
     2x akira13, mitzy
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 26. mája 2019 o 23:48

  • používateľ nemá avatarkecupicek 26. mája 2019 o 23:49

    Jahodový džem má byť jahodový, pivo má byť horké. Daj si jedno pred spaním a budeš spať ako bábätko. Ráno je múdrejšie večera, hovorí jedno príslovie. Ráno možno zistíš, že máš oveľa dôležitejšiu robotu ako vyrábať džem z jabĺk, ktoré dozrejú tak asi o 4 mesiace. Pri pálení cukru na karamel vznikajú karcinogénne látky a je predsa v záujme nás všetkých žiť zdravo.
    @zareaguj
     1x rika111
  • používateľ nemá avatarkecupicek 26. mája 2019 o 23:51

    Podobne vymysleli aj lepidlo na topánky. @Chrobaktruhlik (26.5.2019 23:47)

    @zareaguj
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 00:05

    @Kecupicek (26.5.2019 23:49)

    NESTRESUJ KEBY SI MALA ŽIŤ ÚPLNE BEZ KARCINOGÉNOV TAK UŽ DÁVNO NEŽIJEŠ
    @zareaguj
     1x mitzy
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 00:06

    @Kecupicek (26.5.2019 23:51)

    JA SOM SI FAKT MAL DAŤ INÝ NICK NAPR @horcica , ABY SI SI TI MOHLA DAŤ MÔJ, PASOVAL BY TI.
    @zareaguj
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 00:06

    @Akira13

    SKÚS AJ TY, JA TO ZAJTRA SPRAVÍM
    @zareaguj
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 00:06

    @Chrobaktruhlik (27.5.2019 00:06)

    "TY MOHLA DAŤ MÔJ"
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 27. mája 2019 o 06:09

    a karamel podla teba nieje klasicky cukor?
    @zareaguj
  • dvorka - fotkadvorka 27. mája 2019 o 08:43

    Pred pár rokmi som si kúpila časopis pre záhradkárov kde pani písala o zdravom zaváraní a tam práve preferovala skaramelizovaný (nie prepálený) cukor namiesto klasického. Ja som to vyskúšala, robila som vtedy slivkový aj jablkový džem s karamelom a boli veľmi dobré. Na internete sa dajú nájsť recepty. Škoda že som si vtedy recept nezapísala a časopis sa mi schoval medzi desiatky ostatných.
    @zareaguj
     2x akira13, mitzy
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 27. mája 2019 o 09:25

    no vidíte, že to ide a je to aj chutné. aj @dvorka to skúšala a chutilo jej to.

    nemôžem písať veľkými písmenami, lebo sa mi pokazil shift a caps lock mám nastavený, aby sa mi spúšťal excel.
    @zareaguj
     1x akira13
  • používateľ nemá avatarakira13 27. mája 2019 o 09:42

    @Dvorka (27.5.2019 08:43)

    @Chrobaktruhlik
    Ďakujem za pomoc :) keď budú jabĺčka, isto vyskúšam.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarakira13 27. mája 2019 o 09:50

    @Kecupicek (26.5.2019 23:49)

    Ty asi tiež nemáš lepšiu robotu ako písať na diskusiu takmer o polnoci Takže aj ty si daj jedno a drž sa toho, čo poznáš. Ja rada objavím niečo , čo nepoznám. Iked to bude lepidlo na topánky :D ďakujem za komentár
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarakira13 27. mája 2019 o 10:20

    @Mirop (27.5.2019 06:09)

    Pod klasickým cukrom myslím biely kryštálový (myslela som si, že to všetci pochopia, ale asi som sa mýlila) a karamel má od neho chuťou, vôňou, farbou, konzistenciou rádovo ďaleko. Čiže keď mi niekto v recepte napíše "pridáme lyžicu cukru" nepridám lyžicu karamelu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 27. mája 2019 o 11:43

    @Akira13 (27.5.2019 10:20)

    Karamel je ale vzdy len cukor, ale asi si temou robis srandu z diskutujucich...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarakira13 27. mája 2019 o 13:45

    @Mirop (27.5.2019 11:43)

    Nerobím si srandu. Čo som myslela pod "klasický cukor" som vysvetlila. Nie je Vám jasný rozdiel medzi kryštálovým bielym cukrom a karamelom ?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 27. mája 2019 o 16:31

    @Akira13 (27.5.2019 13:45)

    Samozrejme rozdiel vo farbe ci chuti tu je, ide ale o stale rovnaky cukor, ktory tak ci tak skonci v tvojom dzeme... Ved vies ako sa vravi... Na "...." Otazku, "..." Odpoved...
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • denyany - fotkadenyany 27. mája 2019 o 19:07

    Som zvedavá, či vyskúšaš ten karamel v džeme. Mne sa to zdá ako skvelý nápad; karamel mám veľmi rada. Potom daj vedieť, či sa podarilo.
    @zareaguj
     1x mitzy
  • používateľ nemá avatarkecupicek 28. mája 2019 o 12:08

    Rozčúlili ma českí hokejisti, fandila som im. Navarila som už toľko džemov, že vám sa o nich ani nesnívalo.@Akira13 (27.5.2019 09:50)

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 28. mája 2019 o 22:57

    Moja teta sa dožila 103 rokov a jedla všetko.@Chrobaktruhlik (27.5.2019 00:05)

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 28. mája 2019 o 23:24

    My reumatici si cvičíme boľavé prsty, ale prečo vy to tu píšete? Cez deň som v záhrade. Je to môj prenádherný koníček. Polievam ,sadím, kopem, strihám, aby bolo z čoho variť džemy. Pokračuj určite pri objavovaní , veď práve z vecí, ktoré nikto nečakal, vzniklo niečo zaujímavé. Popoludní ma navštívil synovec a doniesol mi ochutnať kakaový a kokosový med. Žeby som mu poradila aj karamelový? Nevieš? @Akira13 (27.5.2019 09:50)

    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 30. mája 2019 o 16:32

    Ja som raz karamel pridávala, recept si uz bohužial presne nepamatam .Mne to chutilo, mojim detom nie. Tak som to po dlhych rokoch skusila s jahodovým dzemom /biely cukor som mierne skaramelizovala/ a ponukla vnučke .Povedala , ze "taký nekusny dzem nechcem". Nekusny v jej jazyku znamenalo nechutny...Podla mna bol naozaj dobry. Takze ti neostava nic ine ako to vyskusat.Na kazdy jazycek inu chut treba:-)
    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 30. mája 2019 o 19:46

    Rozvařím jablíčka a pokapu karamelem, ktery se na nich zchladi a prijemně křupe. Velmi oblíbené. Pražené mandle jsou k tomu fantastické.


    @zareaguj
     1x radost
  • mijaita - fotkamijaita 30. mája 2019 o 19:49

  • používateľ nemá avatarkecupicek 1. júna 2019 o 23:13

    Odhalila si ma, dala som si 1,2,3 tabletky a nespím pre bolesti v kolene, tak si dám ešte niečo tekuté, ale pivo to nebude. Pivo si kupovala moja kolegyňa, lebo bývala v domčeku pri lese a bála sa. V súvislosti s tou reklamou na pivo mi to z čista jasna napadlo, lebo aj ona varila v noci všelijaké pele- mele a ráno to do roboty nosila koštovať. Varila som jablkové pyré a pomarančovým sunqickom, citrónovým aj malinovým. Deti to mali ako detskú výživu, bolo to také osviežujúce. Aj recepty zo Záhradkára každý rok vyskúšam, ale klasika, je klasika. @Akira13 (27.5.2019 09:50)

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartomeska 9. júna 2019 o 23:54

    ,Tak som to skúsila. Z mražáku som vybrala jablkovú dren,čo som mala ešte od vlani,. Zohriala som ju, v panvici som rozpustila cukor na karamel. Zmiešala som to spolu, chvílu povarila a bolo hotovo. Dren bola len z jablk, tak som ochutila škoricou a tiež kyselinou citronovou.oboje asi 1/4 kl. Jablčná dren asi 3/4 l a cukor 30 dkg. Asi pred pol rokom som varila takú istú jabl. dren s cukrom , tak som teraz porovnávala chute a skoro žiaden rozdiel nie je . Možno som mala viac skaramelizoavat cukor, ale nechcela som ho spálit,. Je len trochu hustejší.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist