Rôzne

Kapustovy salat

kamjanka - fotkakamjanka, 7. septembra 2012

Ahojte,vedel by niekto prosím recept na kapustovy šalat s mrkvou,ktorý vydrží v kamennom sude tak,ako kysla kapusta?

@zareaguj


Diskusia k téme

havino
sama si počkám na rady varecháčov, ale ja robím do súdka čalamádu s borken, myslím,že by kludne mohla byť aj kapusta a len s mrkvou , len teda nálev z deka by mal byť
klaura
Ja robím takto ... je výborný ...

7 kg kapusty
1 kg cibule
1 kg papriky (viac farieb)
1 kg uhorky
pár kúskov mrkvy
nálev: 1/2 kg cukru
0,7 l octu
1 deko
1 KL Borkén
včetko nakrájať, zmiešať, zaliať prevareným nálevom a šup do súdka natlačiť a vyliať aj nálev ...
klaura
ešte som zabudla ... po zamiešaní a zaliatí nálevom treba nechať zmes postáť aspoň 12 hodín a až potom dať do súdka ...
hviezdickaz
Ta borkenova sa nam moc neosvedcila. Prvy mesiac bola vyborna,a po mesiaci uz zacala byt kysla... Uz ju urcite robit nebudem.
klaura
@hviezdi čka ... naopak ... mne sa vždy vydarí a ostane pekná biela a chrumkavá ... :)
ubka
@klaura robím ju viac ako 30 rokov a vždy sa vydarí, dokonca prekleniem aj obdobie jari, lebo robím do suda 3 násobok dávky ale nedávam do nej uhorky nahradím ružičkami karfilolu
tothka
Tiež robievam ako @klaura , iba dávam viac papriky a bez uhoriek.Tiež som minule dávala aj karfiol. Ten sa povyberal ako prvý. Šalát je vynikajúci a vydrží čerstvý až do jari, len nesmieš zabudnúť, že v kamenáči treba dolievať do žliabku vodu.
tetuska
so šalátom s borkenom mám dobré skúsenosti, len som do nerobila ešte do súdka, vyskúšam a potom napíšem, už teraz sa teším, lebo minule bol vynikajúci, ale robila som len do 4 litrovej fľaše...
kamjanka
všetkým dakujem,potom dám vediet,ako sa vydarilo,skusim recept od klaura
ingova
Aj ja robím taký šalát a celá rodina je spokojná , každý rok musí byť.