Vedel by mi niekto, prosím vás, poradiť, čo s kaprom? Chcela by som ho nejako chutne pripraviť. No mám obavy, že dopadneme ako naposledy- strašne smrdel bahnom. A hoci ryby nelietajú, tento letel. Okrem toho by som potrebovala radu, ako na zákerné kostičky s čo najmenšou námahou. Kaprisko je to statočne veľké, čiže asi žil dlhšie, neviem, my sme ho dostali. A ryby ľúbime papať, no zväčša pripravujeme morské a občas pstruhy. Ďakujem za každú radu.
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy-kapor/18073-recept.h...
Len jeden jediný raz mi kapor nesmrdel, mama z neho najprv stiahla kožu, vcelku. Odrezala hlavu, kožu na mieste kde bola hlava najprv dookola uvoľnila, potom ju chytila do utierky a stiahla z kapra ako rukavicu, v jednom kuse. Pokrájala na porcie, namočila do posoleného mlieka a potom klasický trojoobal a vypražiť. Kapra naozaj nebolo cítiť rybinou,ani bahnom a keď to poviem ja, čo utekám z kuchyne ak manžel otvorí sardinky, môžeš mi veriť.
encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQj5ui7D6RRvcJEtQ6MIU...