Zdravá výživa

Jogurtovac - problem s riedkym jogurtom :-(

zuzik01 - fotkazuzik01, 15. apríla 2011

Ahojte varechacci. Viete mi niekto poradit kde robim chybu, ked je moj jogurt z jogurtovaca riedky? Robila som ho uz dva krat. Prvy krat som mlieko (1 liter) ohriala na 30 stupnov, pridala smotanovy jogurt a zapla na 5 hodin. Druhy krat som mlieko neohrievala, ale malo izbovu teplotu a skusila jogurt activia. Nechala som jogurtovac zapnuty 8,5 hodiny a zase ten isty vysledok. Chut ma dobru, ale konzistenciu ako jogurtove mlieko. Uz som z toho zufala. Pamatam si, ze ked robila jogurt moja mamka, tak bol z jogurtovaca vzdy krasny husty, ze sa dal "krajat"...

@zareaguj


Diskusia k téme

gabec
z mlieka z obchodu sa Ti asi nepodarí, skús mlieko z mliečneho automatu, ak máš niekde nablízku
zuzik01
pouzila som polotucne cerstve mlieko... na Cypre automaty na mlieko nemam :-(
viera1
Pokiaľ chceš mať smotanový jogurt,pridaj 50-70 gr. masla,zahrej na cca 70 °C a nechaj schladiť na 40°C.Potom postupuj podľa toho,čo si si vybrala.Mal by to byť ale prírodný jogurt,neviem aké máš možnosti na Cypre,takže asi len pokus-omyl.
zuzik01
prave ze grecke jogurty su najlepsie a najhustejsie, az na ten moj :-(
2010
zuzik01, ty sasovia v Brusseli , chceli zalazat grecky jogurt.( meno jogurt ).Presne preto lebo je hustejsi a lepsi ako normalny europsky, tradicne sa vyraba z ovcieho mlieka.
2010
Sorry, klavesnica mi rapluje, (zakazat)... tato stranka ma jednu velku chybu se sa nedaju opravit vlastne komentare - preklepy .
mariaklara
@zuzik01 , určite si si to o jogurte už prečítala, ako ho robím ja, skús a ozvi sa ako to dopadlo. Práve včera som ho robila, za 3 hodiny bol ako remeň. Želám ti aby sa podaril. @2010 , máš pravdu, nedajú sa opravovať preklepy-chybičky. Škoda !
julica
Zuzka, zohrej mlieko viac, ja by som dala 40
tedko
Ja dávam mlieko 1,5%,jednu activiu,nechám 8 hodín v zapnutom
jogurtovači potom vypnem a nechám v tom jogurtovači vychladnúť
do rána a mám ho hustý.To mlieko predtým zahrejem na 60 minút.
janadelfi
Pamätám si dávala som aj ja sušené mlieko "plnotučné", keď boli dievčatá malé. Asi oprášim jogurtovač a začnem robiť jogurty znova oslovil ma ten od @Viera1.
betka11
ak sa dobre pamätám mlieko 1L polotučné prevariť nechať vychladiť na 37-40°C vtroche mlieka dôkladne rozmiešať 2 PL plnotučného-sušeného mlieka a 250 ML bieleho jogurtu/davala som smotanový/ vmiešať do ostatneho mlieka,ponalievať do pohárikov a dať do jogurtovača,kto nemá môže použiť aj elekt.rúru
jac37
Pokud si dobře pamatuji tak mléko jsem ohřál na 80st.C a do tohoto pak jsem rozpustil 2 PL sušeného mléka. Takto připravené mléko jsem pak nechal zchládnou na 37-40st.C a do něj rozmíchal malý krlímek ŽIVÉHO jogurtu (př.Holandia) a pak jsem nechal v teple asi 6-8 hod. a byl jogurt hotový. Domnívám se, že nejdůležitější je živí jogurt a nebo pokusit se sehnat jogurtovou kulturu ve specializované prodejně.
jac37
Omlouvám se za neopravené chyby a pak jsem si všiml,že jsi snad v Řecku a tudíž by možná bylo řešení i tak, že od místních si vyprosit trochu jejich domácího jogurtu jako základ k založení vlastní kvasné kultury.
zuzag
MNE SA ZASA ROBI V JOGURTE VODA - KELIMOK JE ROZDELENY NA 3 CASTI: JOGURT, VODA, JOGURT - NEVYZERA TO TEDA VELMI CHUTNE :(
KDE ROBIM CHYBU?
inga68
tak aj ja som skúšala, klasika liter mlieka 1,5% z obchodu, lyžica cukru, a activia biela, v jogurtovači 10 hod. a treba nechať odstáť zo deň, pekne hustý. Ale pokračujem v pokusoch :) dnes som z domáceho jogurtu upiekla koláč  www.recepty.cz/recept/jogurtove-rezy-4340...
a aj tu experimenty budú pokračovať
soncya
@zuzuk01 , práve včera som robila, dávam mliečko z automatu, ohrejem na 80*C (začne sa na ňom robiť pena), potom prudko schladím vo vodnom kúpeli na 50*C, pridám na 1,5l mlieka 2 kopcovité PL sušeného mlieka, pridám cca 2 dl smotanového jogurtu (osvedčil sa mi 10%z Kauflandu), vložím do jogurtovača a tiež ho mám taký, že sa lyžicou dá krájať! Veľa zdaru! :o)
soncya
@zuzik01 (ospravedlň ma, že som ti poplietla nick), a ešte taká poznámočka, z jogurtovača putuje priamo do chladničky (hneď taký teplý)