Ahojte varechacci. Viete mi niekto poradit kde robim chybu, ked je moj jogurt z jogurtovaca riedky? Robila som ho uz dva krat. Prvy krat som mlieko (1 liter) ohriala na 30 stupnov, pridala smotanovy jogurt a zapla na 5 hodin. Druhy krat som mlieko neohrievala, ale malo izbovu teplotu a skusila jogurt activia. Nechala som jogurtovac zapnuty 8,5 hodiny a zase ten isty vysledok. Chut ma dobru, ale konzistenciu ako jogurtove mlieko. Uz som z toho zufala. Pamatam si, ze ked robila jogurt moja mamka, tak bol z jogurtovaca vzdy krasny husty, ze sa dal "krajat"...
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt-fotorecept/13221-...
varecha.pravda.sk/recepty/sladky-domaci-jogurt-do-skla-fo...
skús nejaký ich bežný biely jogurt a určite budeš mať pekný hustý jogurt
jogurtovači potom vypnem a nechám v tom jogurtovači vychladnúť
do rána a mám ho hustý.To mlieko predtým zahrejem na 60 minút.
KDE ROBIM CHYBU?
a aj tu experimenty budú pokračovať