Varenie

Jelenie stehno-poraďte...

egreska - fotkaegreska, 11. októbra 2013

Dostala som kus krásneho jelenieho mäsa ,len nemám s ním skúsenosti,tak vás pekne prosím o rady ,prípadne dobré recepty..ešte sa chcem spýtať ,či je bezpečné urobiť z neho nie celkom prepečené steaky ..ako dlho ho marinovat pred pečením..atď..ďakujeéém

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
ak nevieš čo s ním, môžeš mi ho poslať? rada sa obetujem. :-)))))
z akejkoľvek diviny neprepečené steaky sa robiť neodporúča.
julica
Ja by som ho podusila na víne na spôsob coq au vine, teda s červeným, rozmarínom a nejakými hríbikmi, na konci maslo. Ako prílohu nejakú dobrú tarhoňu alebo mangoldové či cibuľkové zemiaky. jednoducho, ale úderne :)
paeva
priklaňam sa k sviečkovej, delikatesa
babidka
Ja mam ten isty problem :-)Mam uz nejake skusenosti, ale este som nenasla taky ten "naj" recept co by mi osobitne chutil .
sismejka
Nakoľko môj manžel je poľovník, divina je u nás preferovaná. Pokiaľ nebol jeleň v ruji, keď privoniaš k mäsku, má pach ako hovädzinka. Ak je to také mäso, mnoho krát ho ani nedávam do pácu a robievam ho na všetky spôsoby ako hovädzinu, ale aj v nálevoch s rôznymi koreninami. Ak bol strelený počas ruje daj ho odstáľ do mrazničky a potom ho daj do pácu. Odporúča sa aj na viac dní. Deti majú najradšej keď ho dám uvariť ken s koreninami(soľ, čierne a nové korenie, bobkáč, kým sa pekne "nerozpadáva". V kuchte je to raz dva. A k tomu sviečkovú, rajčinkovú, chrenovú..... omáčku, prílohu podľa ľubovôle, slinky len tak tečú. A môžeš aj stredne prepečené. Steaky v takomto prevedení sa nemajú robiť z diviaka kôli svalovcovi, jeleň je v pohode.
paploska
môj oco je poľovník a nikdy sme divinu nerobili bez pácu. ale už viem, že ju môžem pripraviť aj čerstvú :-) no podľa mňa je aj tak naj, ak ju necháš 24 hodín v náleve a chlade- voda, ocot, čierne korenie, borievka, soľ & trochu deka bez chemických prísad (PL). a odporúčam sviečkovú, alebo len na prírodno upiecť v rúre so zeleninou (paradajky, paprika, mrkva, cibuľa). Ľahké a výborne :-)
yana
Sorac @egreska , ale zbadala som az teraz. Jelena moji chlapi picli pred tromi rokmi a robila som ho ako hocico s bravcoveho. Od tej doby sa im porarili len moose ci los a tak sa dusime akoby hovadzinou. To uz je treti v poradi, uz by naozaj mohli ulovit aj nieco ine.