Jeleň v záhrade fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 18. augusta 2012
Jeleň v záhrade (fotorecept)
Foto: rennatte

Jeleň nazbieral zopár hríbov a vybral sa do záhrady, kde stretol mrkvu, petržlen, zeler, cesnak, papriku, gazdiná pridala korenie, bylinky a takto to dopadlo

10
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
marináda:
8 strúčikov
1/2 balíčka
hrsť
2 PL
2 PL
2 KL
zelenina:
6 ks
2 ks
1malý ks
dochutenie:
5 ks
3 ks
2 PL
2 hrste




Postup

  1. 1

    pretlačený cesnak zmiešame so soľou na kašu, pridáme korenie na divinu, tymián, olej a zmiešame

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    primiešame zámockú papriku a kečup

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso naklepeme ako rezne, po okrajoch narežeme, aby sa nekrútili. Pripravíme si uzatvárateľnú nádobu alebo dózu, plátky mäsa natierame marinádou a ukladáme do nádoby, spodné plátky natrieme z oboch strán

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a ostatné len z vrchnej strany a ukladáme na seba až kým minieme všetky suroviny, odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, alebo celú noc

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zeleninu postrúhame a necháme si aj mrkvu v celku

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mäso postupne prudko opečieme z oboch strán a odložíme

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do výpeku pridáme postrúhanú zeleninu, orestujeme, podlejeme vodou, osolíme

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme mäso, nové korenie a bobkový list, prikryté dusíme

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    po pol hodine pridáme odložené mrkvy a dodusíme do mäkka

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    opláchnuté a namočené hríby uvaríme a odložíme

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    mäkké mäso a celé mrkvy vyberieme, šťavu prelejeme cez sitko, zeleninu prepasírujeme alebo pomixujeme s trochou šťavy a vlejeme do ostatnej šťavy, ak treba zahustíme troškou hladkej múky

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    necháme prevrieť, zjemníme smotanou, premiešame a odstavíme, odložené mäso mrkvu nakrájanú na kolieska a hríby vložíme do omáčky. Ako prílohu som zvolila tarhoňu

    Jeleň v záhrade (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evilauri
Pekne nafotene, mnam hned by som si dala, paraaadna jelenia svieckovica aj s hribikmi,uz aj je v mojej kk :-)
hubata
Pekná rozprávka na začiatok, pekné foto aj popis. Ja tiež len z hovädziny môžem jeleňa urobiť ........ hm.
sneica
skoda len ze ten jelen nezberal zeleninu v nasej zahrade...:) kk takto ho budem mat aspon v kk...:)
sovka62
Si ma dostala, myslela som si, že máš rovnaký problém ako ja (vysoká v ovocnom sade a zeleninovej záhrade, ktorá spasie všetko čo nájde), len som sa divila, že to nie je v diskusii.
Ale ten tvoj jeleň sa v záhrade inak usiloval, tanier vyzerá náramne dobre.
ola111
Na tento recept zaostril zrak môj manžel,keďže má jelenie mäso,určite
neodolá...
boxik
sovka62 ,aby som ti vyhovel ,tak problém s vysokou ,väčšinou srnkami mám v záhrade ja .Okrem klasického ožierania stromov sú to špecialistky na vybrané druhy zeleniny.Na jar začínajú priesadami zeleru ,pokračujú hlávkovým šalátom,neskôr im veľmi chutia fazuľkové struky a bonbónikom je pre nich cvikla ,tu nechajú trochu narásť ,aby ju potom vyjedli až do koreňa.Aby toho nebolo dosť ,tak tento rok nastúpili aj divé svinky ,ktorá narobili trochu škody na zemiakoch a totálne spásli tú trochu cukrovej kukurice čo sadím.Aj by som ich nechal popásť spôsobom aký je popísaný v tomto recepte ,ale vraj by to bolo pytliactvo a to sa nesmie.
eva53
krásny jeleník, mohol by sa kľudne volať aj bodkovaný :-))))
lusinkab
nadherny receptik aj ja by som brala takeho zatulaneho jelena ;-) @sovka62 a @boxik pekne som sa zase nasmiala,a tie posledne riadky nemaju chybu :-)
evulines
Mňam, jelenie mäsko mám, na budúci týždeň už aj varím, ukladám do KK
haji
S receptem jde pracovat, určitě to půjde udělat i z jiného druhu maska. Díky za inspiraci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia