Rôzne

Jedlo pre tehotné a porozprávanie

lenka46 - fotkalenka46, 31. augusta 2013

Ahojte chcela by som sa opytať či nepoznáte nejaké recepty pre
tehotné a ešte niečo nepopísaliby ste mi do Tajných správ nejaka
matka síce mám už jedno dieťa 2-ročnú dcérku Nelly a teraz čakám
dvojičky:D:D síce boli nečakané a som v 3. mesiaci tehotenstva

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
prvy krat pocujem, ze recepty pre tehotne, ja som jedla normalne vsetko ako aj inokedy, mala by si jest vela sezamovych semianok kvoli vapniku, telo si ho vie pekne spracovat, ovela lepsie ako z mlieka a syrov, tak nech ti to dobre dopadne :-)
evanaaa
Aj ja si myslím, jedz všetko, čo je zdravé, zeleninové polievky, omáčky ( tie sú možno menej), veľa ovocia a zeleniny tak, aby si mala z každého jedla úžitok a pár vitamínov a minerálov v ňom, aj sama prídeš na to, čo je prospešné pre teba, je aj pre detičky. Kedysi ženy jedli veľa zapraženej polievky, vraj na mlieko a mliečne ( smotanové) omáčky, ale neviem, či je to len mýtus alebo aj pravda.
evanaaa
Dobre radí aj @afataga , pre vápnik veľa bielkovín, síce stačia aj tie syry a iné mliečne výrobky, ale aj tie semienka, jadierka, orechy, oriešky.......
hubata
Pravdaže tehotenstvo nie je choroba, ale prirodzený stav. No keď budú dvojičky @evanaaa má pravdu treba zvýšiť príjem vápnika. Takže jedz všetko s mierou, lebo všetko obsahuje - všetko.
luss44
milá @lenka46 , ja keď som čakal moje dievčatá - dvojičky, jedla som čo mi chutilo, jasné že s mierou, pribrala som len 11 kg, z toho skoro polovicu vážili bábätká. Posledné 2 mesiace som ležala v nemocnici a veľmi mi chutilo mlieko, každý deň som vypila liter aj viac. Hlavne žiadny stres, veľa oddychuj pokiaľ sa Ti dá.
lenka46
dakujem:)@luss44 nechces sa porozpravat v tajnych spravach?potrebujem trosku pokecat ked si cakala dvojicky:)
leomax
@lenka46 , už som Ti to myslím raz napísal, že niekomu asi z tehotenstva začína šibať.....