Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 309 najnovší komentár dnes 08:50
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 309 najnovší komentár dnes 08:50
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 195 najnovší komentár dnes 08:50
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
ked ho mate na tanieri, je obrovsky, ak si ho nedate wd = well done, velmi prepeceny
my sme robili 7 az 9 oz steak v restike, a mal vzdy uspech, lebo je taky krehky, ze i blue sa da krajat obycajnym priborovym nozikom
je to vlastne svieckova zo statnych bykov chovanych na cerstvej trave, ktore su po zabiti uchovavane zavesene v chladiacich miestnostiach mesiac i trosku viac, krv z nich odtecie a maso ziska na jemnosti a potom sa naporcuje a hajde do restik, kde ho u nas najprv ocistili od vsetkeho tuku a sliach, potom ho zrolovali do takej rolky, pobalili foliou, aby drzal tvar a tesne pred velmi rusnym vecerom sa nakrajal na take valce 9 oncove alebo 7 a potom pri objednavke si ho sefkuchar osolil a okorenil cerstvo podrvenym ciernym korenim, hodil na teflonovu panvicu s kuskom masla, opiekol minutu, dve z jednej strany a potom z druhej, zbavil sa plastovej folie a potom sup do rury na 180 stupnov na takych malych nerezovych tackach - blue = 5-6min, rare 7 min, ... no a w/d trval az 20 min a very w/d 25min, tak sme to hovorili hostom, ktori nemali predjedlo, ze si budu musiet trosku pockat
najlepsi je podavany s cesnakovopetrzlenovym maslom, alebo red wine jus (omacka, co sa vari 6 - 8 hodin z cerstvych surovin - zelenina, cervene vino, portske vino, maso, kosti, koreniny) alebo este k nemu si pytaju pepper sauce, co je smotanova omacka s ciernym korenim
Reštaurácie neviem ako u nás ale v Západnej Európe majú pre svoje kuchyne špecialne dodávky mäsa na tento účel, ale ja v obchodných reťazcoch kde obyčajne nakupujem sotva zoženiem vhodné mäso.
Dobré jedlo sa dá pripraviť len z kvalitných surovín, z náhradných sa ani nepokúsim, ten opísaný efekt aj tak nedosiahnem.
ked v Irsku zacala kriza, to sme este pred ohlasenim zistili na mase;-) akurat vsetci kuchari boli na dovolenke, tak to ostalo na nas - sefka nema organizacne schopnosti, ale varit vie, no tak sup z restiky do kuchyne na dva veceri robit predjedla a dezerty a kontrolovat sefku, lebo hostia by sa jedla nedockali a tak mikrovlnka bola hned pri sporaku a sup Jeniffer prisla s objednavkou na 10 steakov v medajlonoch (maso sa nakraja na tensie platy a pripravi sa len na panvici, alebo iba 2-3 minuty potom v rure), tak sefka polozila maso na rozpalene panvice a sup vsetka voda zo steaku (dokaz, ze bolo zmrazene vopred, inak pekne sa pecie) na moje rameno, tak som zjojkla a ona ze Nekric!, nuz tak som rychlo hladala mast pre kucharov a tak mi to schladilo a zahojilo sa to zazracne rychlo 2 tyzdne, ale pluzgiere boli riadne take hrube 2 cm po celej ruke, no na lekara nebol cas a sefka si to vsimla az na druhy den;-)