Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 352 najnovší komentár dnes 12:37
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 352 najnovší komentár dnes 12:37
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 253 najnovší komentár dnes 12:37
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
ked ho mate na tanieri, je obrovsky, ak si ho nedate wd = well done, velmi prepeceny
my sme robili 7 az 9 oz steak v restike, a mal vzdy uspech, lebo je taky krehky, ze i blue sa da krajat obycajnym priborovym nozikom
je to vlastne svieckova zo statnych bykov chovanych na cerstvej trave, ktore su po zabiti uchovavane zavesene v chladiacich miestnostiach mesiac i trosku viac, krv z nich odtecie a maso ziska na jemnosti a potom sa naporcuje a hajde do restik, kde ho u nas najprv ocistili od vsetkeho tuku a sliach, potom ho zrolovali do takej rolky, pobalili foliou, aby drzal tvar a tesne pred velmi rusnym vecerom sa nakrajal na take valce 9 oncove alebo 7 a potom pri objednavke si ho sefkuchar osolil a okorenil cerstvo podrvenym ciernym korenim, hodil na teflonovu panvicu s kuskom masla, opiekol minutu, dve z jednej strany a potom z druhej, zbavil sa plastovej folie a potom sup do rury na 180 stupnov na takych malych nerezovych tackach - blue = 5-6min, rare 7 min, ... no a w/d trval az 20 min a very w/d 25min, tak sme to hovorili hostom, ktori nemali predjedlo, ze si budu musiet trosku pockat
najlepsi je podavany s cesnakovopetrzlenovym maslom, alebo red wine jus (omacka, co sa vari 6 - 8 hodin z cerstvych surovin - zelenina, cervene vino, portske vino, maso, kosti, koreniny) alebo este k nemu si pytaju pepper sauce, co je smotanova omacka s ciernym korenim
Reštaurácie neviem ako u nás ale v Západnej Európe majú pre svoje kuchyne špecialne dodávky mäsa na tento účel, ale ja v obchodných reťazcoch kde obyčajne nakupujem sotva zoženiem vhodné mäso.
Dobré jedlo sa dá pripraviť len z kvalitných surovín, z náhradných sa ani nepokúsim, ten opísaný efekt aj tak nedosiahnem.
ked v Irsku zacala kriza, to sme este pred ohlasenim zistili na mase;-) akurat vsetci kuchari boli na dovolenke, tak to ostalo na nas - sefka nema organizacne schopnosti, ale varit vie, no tak sup z restiky do kuchyne na dva veceri robit predjedla a dezerty a kontrolovat sefku, lebo hostia by sa jedla nedockali a tak mikrovlnka bola hned pri sporaku a sup Jeniffer prisla s objednavkou na 10 steakov v medajlonoch (maso sa nakraja na tensie platy a pripravi sa len na panvici, alebo iba 2-3 minuty potom v rure), tak sefka polozila maso na rozpalene panvice a sup vsetka voda zo steaku (dokaz, ze bolo zmrazene vopred, inak pekne sa pecie) na moje rameno, tak som zjojkla a ona ze Nekric!, nuz tak som rychlo hladala mast pre kucharov a tak mi to schladilo a zahojilo sa to zazracne rychlo 2 tyzdne, ale pluzgiere boli riadne take hrube 2 cm po celej ruke, no na lekara nebol cas a sefka si to vsimla az na druhy den;-)