Diskusie
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 438 najnovší komentár včera 12:16
- Musha: Tvaroh na cheesecake 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 438 najnovší komentár včera 12:16
- Szkyka: recepty z Magrokomu 18 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Majo51: Vinný kameň 5 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Michal81: Vanilkový cukor v roku 1980 25 najnovší komentár 13. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 182 najnovší komentár včera 12:16
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Šampiňónová sviečková omáčka VIDEO
-
Minul sa vám pudingový prášok? Namiešajte si doma vlastný! VIDEO
-
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám VIDEO
-
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej VIDEO
-
Jablkový koláč so škoricou VIDEO
-
14 tipov, čo upiecť na predĺžený víkend: Obľúbené rodinné koláče, ale aj múčniky, aké ste ešte nerobili
-
Bez nej to nie je ono: Omáčky k nedeľnému mäsu s knedľou. Tieto recepty si uložte, hodia sa vám vždy
-
Víkendové pečenie: 12 receptov na výborné jablkové koláče. Tieto budú chutiť celej rodine
-
Na výnimočné dni: 11 receptov na sviatočné rolády. Pozrite sa, ako ich môžete vyzdobiť
-
Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
-
Ryža s kuracím mäsom: Čo si uvariť v hektických dňoch? Vyskúšajte virálny recept, v ktorom stačí len všetko zmiešať a upiecť
-
12x gulášová polievka: Poctivé z mäsa, ale aj lacnejšie a rýchlejšie spôsoby, ako sa vynájsť bez neho
ked ho mate na tanieri, je obrovsky, ak si ho nedate wd = well done, velmi prepeceny
my sme robili 7 az 9 oz steak v restike, a mal vzdy uspech, lebo je taky krehky, ze i blue sa da krajat obycajnym priborovym nozikom
je to vlastne svieckova zo statnych bykov chovanych na cerstvej trave, ktore su po zabiti uchovavane zavesene v chladiacich miestnostiach mesiac i trosku viac, krv z nich odtecie a maso ziska na jemnosti a potom sa naporcuje a hajde do restik, kde ho u nas najprv ocistili od vsetkeho tuku a sliach, potom ho zrolovali do takej rolky, pobalili foliou, aby drzal tvar a tesne pred velmi rusnym vecerom sa nakrajal na take valce 9 oncove alebo 7 a potom pri objednavke si ho sefkuchar osolil a okorenil cerstvo podrvenym ciernym korenim, hodil na teflonovu panvicu s kuskom masla, opiekol minutu, dve z jednej strany a potom z druhej, zbavil sa plastovej folie a potom sup do rury na 180 stupnov na takych malych nerezovych tackach - blue = 5-6min, rare 7 min, ... no a w/d trval az 20 min a very w/d 25min, tak sme to hovorili hostom, ktori nemali predjedlo, ze si budu musiet trosku pockat
najlepsi je podavany s cesnakovopetrzlenovym maslom, alebo red wine jus (omacka, co sa vari 6 - 8 hodin z cerstvych surovin - zelenina, cervene vino, portske vino, maso, kosti, koreniny) alebo este k nemu si pytaju pepper sauce, co je smotanova omacka s ciernym korenim
Reštaurácie neviem ako u nás ale v Západnej Európe majú pre svoje kuchyne špecialne dodávky mäsa na tento účel, ale ja v obchodných reťazcoch kde obyčajne nakupujem sotva zoženiem vhodné mäso.
Dobré jedlo sa dá pripraviť len z kvalitných surovín, z náhradných sa ani nepokúsim, ten opísaný efekt aj tak nedosiahnem.
ked v Irsku zacala kriza, to sme este pred ohlasenim zistili na mase;-) akurat vsetci kuchari boli na dovolenke, tak to ostalo na nas - sefka nema organizacne schopnosti, ale varit vie, no tak sup z restiky do kuchyne na dva veceri robit predjedla a dezerty a kontrolovat sefku, lebo hostia by sa jedla nedockali a tak mikrovlnka bola hned pri sporaku a sup Jeniffer prisla s objednavkou na 10 steakov v medajlonoch (maso sa nakraja na tensie platy a pripravi sa len na panvici, alebo iba 2-3 minuty potom v rure), tak sefka polozila maso na rozpalene panvice a sup vsetka voda zo steaku (dokaz, ze bolo zmrazene vopred, inak pekne sa pecie) na moje rameno, tak som zjojkla a ona ze Nekric!, nuz tak som rychlo hladala mast pre kucharov a tak mi to schladilo a zahojilo sa to zazracne rychlo 2 tyzdne, ale pluzgiere boli riadne take hrube 2 cm po celej ruke, no na lekara nebol cas a sefka si to vsimla az na druhy den;-)