Rôzne

Ica rez

estrella713 - bez fotkyestrella713, 4. októbra 2013

Zdravím, neviem či existuje niekto kto by to vedel, ale tak skúsim to. Tí, ktorí boli v Aide hlavne v KE, majú tam zákusok s názvom Ica rez, je neskutočne úžasný, ale na nete mi nič také nenašlo. Ak by niekto vedel na neho recept, bola by som veľmi vďačná.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Možno je známy aj pod iným názvom, aspoň trochu popíš, čo obsahoval, ako vypádal.
estrella713
hnedé cesto, hnedá plnka + tuším čerešne, alebo višne.. a poleva bola hnedo biela
sracz
... keď ten rcp nepozná naša @izabella929 tak to nepozná nikto! Potom by bolo najlepšie vykonať "lustráciu" priamo Aidy v KE!
izabella929
@sracz...tak ý zákusok neexistuje, na ktorý ja recept nemám...vážim si tvoje slová, že práve u mňa hľadáš tento recept...včera som trošku ochorela a namala som chuť tu písať...@astrella713...recept ti napíšem určite...daj mi meil, kam ti ho mám poslať..
jeka
@estrella ,potom sa podel o receptik na zákusok aj tu s nami ak sa ti vydarí aspoň ja som naň zvedavá.
elef
no a upecieme si aj my ostatni
estrella713
@ izabella929 šak som hore napísala môj mail, ta neviem.. ale asi radšej by bolo aj lepšie tu, keď každý ho chce
izabella929
OK...ICA rezy..recept:na cesto: 300g.hl.múka,100g. pr. cukor,150g.maslo,1 prášok do pečiva,trošku mlieka..všetky suroviny zmiesiť a pridať iba toľko mlieka, aby sa cesto dobre zmiesilo...cesto rozdeliť na 3 rovnaké časti..každú časť vyvaľkať, uložiť na peč. papierom vystlaný plech a upiecť na 180st. 7 min. pozor, cesto nesmie byť prepečené a po upečení je lámavé..nechať vychladiť..krém:1/2 litra mlieko,4lyžice múka, /ja používam detskú krupicu/, 2 lyžice cukor,1maslo,100g.pr. cukor,1 vanilka,2 lyžice kakao..v mlieku rozmiešať múku, vanilkový cukor a 2 lyž. cukru.uvariť hustú kašu, nechať vychladiť.maslo s cukrom vymiešať do peny a spojiť s vychladnutou kašou..potom krém rozdeliť na 2 časti, do jednej pridať 2 lyžice kakao..zostava koláča: na spodok plát cesta, ktorý potrieme bielym krémom, položiť druhý plát a tento natrieť kakaovou plnkou, položiť tretí plát, ktorý zvyknem poliať čoko polevou..može sa posypať iba práškovým cukrom...prajem vám všetkým, ktoré si ho upečiete, dobrú chuť..)veľmi chutný zákusok...
denyany
ochutnala som v Aide Ica rez, ale podľa mňa je to niečo iné, ako píše Izabella929.biely krém tam nebol, bolo to celé tmavé, čokoládové...
izabella929
@denyany..tak že si s tým nedali námahu a dali do celého krému kakao a naplnili to tak...lebo v recepte sa to delí na polovice, aj ja to tak pečiem..no, je možné, že iba tak pomenovali niektorý z mnohých zákuskov...napokon chuť je podstatná..
izabella929
ťažko mi posúdiť, keď som ho nevidela..možno to bude iba žerbový rez a namiesto orechov dali inú plnku...keby som ho videla, lepšie by som ho zaradila...
matzuz
Tak ja som dnes práve bola v AIDE a dala som si ICA rez, je fantastický a tento horeuvedený recept je úplne o inom. ICA je čokoládová ľahučká piškóta, čokoládová plnka, višne a čokoládová poleva taká mramorovaná s bielou, ale nie taká klasická stvrdnutá, ale mäkká, také dačo ako krém. Veeľmi fajné rezy, 1 ks stojí 1,20 Eur, ale je to dosť veľký kus.