Rôzne

Hriechy:-)

marianne - fotkamarianne, 29. marca 2011

Mate slabost na nejake jedlo, ktoremu neviete odolat?Jednoducho viete,ze by ste nemali,ci uz zo zdravotnych alebo inych dovodov,ale ked sa neda, tak sa neda:-)a zvadzate sami so sebou partizanske boje...Pre mna su to doma pecene kolace a zakusky,viem,ze keby som ich nejedla tak ma je o polovicu menej,ale co uz...inak dokazem frcat na salatoch,zeleninke...a celkom zdravej strave,ale kolacom neodolam....

@zareaguj


Diskusia k téme

drobcek19
Mne v poslednej dobe nerobi dobre cokolada a vsetko kde je cokolada. Najhorsie je ze moj priatel je maniak na sladke a hlavne na cokoladu. A je problm vydrzat nedat si ked si otvori celu cokoladu. No snazim sa s tym bojovat
marianne69
:-)s cokoladou bojuje aj moja mama,ma zvyseny cukor,vie,ze by nemala,ale miluje horku cokoladu a vzdy jej ju najdeme pod vankusom:-)))cely zivot miluje sladkosti...a horku cokoladu zvlast..
klaura
Takých jedál je dosť čo by som nemala ... asi najviac zákusky ... a také dobré šľahačkové s tvarohovými plnkami ... mňam ... neviem si ich odoprieť ... ale snažím sa užívať ich s mierou ... :) a potom ešte vysmážaný syr, opekané zemiaky s tatarkou... to si zas odnesie môj cholesterol ... :)
gitka2
Tak samozrejme sladkosti, tie by sme nemali, lebo... Ale ja neodolám ani veciam, po ktorých mám strašnú kyselinu - majonézový šalát, mne z neznámych príčin aj zemiaková kaša (???) a just sa mi ich vždy podarí pripraviť ako sa hovorí "za kýbel"
mariaklara
Marianne, ja tiež zdravá strava, každý deň šaláty, ale to sladučké si nie a nie dať od úst. Zrovna v sobotu som robila šomlói halušky,( rcp som dala včera ), tak úžasne vyzerali, no a nedaj si. Vieš, to už asi aj vekom ide. A aby som tak veľmi neprehrešila, robím si rôzne dobroty s ovsenných vločiek.
evanaaa
Keby mi šlo len o líniu, kašlem na to, mala som rada sladké, dostala som cukrovku ( nie z toho, ako niekto hovorí), a keď vidím tie dobroty, zákusky, aj tu , horšie na živo, tak mi je ľúto a v duchu nadávam, že prečo ma to postihlo. Nemôžem rrrobiť ani karamelové zákusky, lebo karamel zo sladidla nejde spraviť, nemôžem miešať žĺtky so sladidlom na piškótu. No, a ked raz za čas si dám slaninku alebo oškvarky, trápi ma svedomie, že by som to nemala jesť, ale nedávno som bola na "krvi" a mala som výborné výsledky ( cholesterol), lenže beriem proti nemu aj tabletky, asi mi pomáhajú, ale ajn si dávam pozor.
kuchticka
Ja som mala vzdy velmi rada vsetky zakusky, najma tie, kde je vela kremu. Ako deti sme vela sladkosti nemaly, nasi nam nekupovali cukriky a rozne sladke maskrty. Za studenskych rokov som na to nemala peniaze, i ked chut bola a ked som zacala pracovat a male nejaky peniaz tak som neodolala a niekedy si nieco kupila v cukrarni. Hned sa to vsak zacalo prejavovat na mojef figure, tak sme si s kamaradkou povedaly, ze jeden den nakupime tolko zakuskov, aby sa nam prejedly a nemaly uz na ne nikdy chut. Nepracovalo to, za par dni sa chut zasa dostavila. Potom uz ostavalo iba sebezapieranie a cvicenie pevnej vole. Ked som mala svoju rodinu, piekla som kazdu sobotu nieco dobre. To trvalo do cias, kym som zistila (poucila sa,) ake je to nezdrave jest tolko cukru a bielej muky. Teraz sice peciem, ale iba ked maju prist deti, alebo ina navsteva. Pre sebe nepeciem, snazim sa skutocne nezdrave jedla obmedzovat.
@evana , moj manzel ma rovnake problemy ako ty. Jedaval vela sladkosti. Uz desat rokov ma cukrovku, vysoky cholesterol. Takze tiez uz i k voli nemu nepeciem skadkosti.
frezia68
Tých slabostí by bolo ojojóóój....dobrá horká čokoláda,s orieškami,zákusky,orechovník,makovník a šnicle viedenské(už len pri pomyslení som naprázdno prehľtla,lebo je skoré ráno a akosi som skoro vyspatá) a rezne,ale nie pečené v rúre.To som skúšala a boli jedlé,ale vyprážané na poctivej bravčovej masti,vyprážané kuriatko........a čerstvý domáci chlieb.Zatiaľ výpočet stačí.A som zistila,že len tomu odolám,čo nemám doma a teda žiadna čokoláda a snažím sa nepiecť,vyprážam tak 4x do roka,ale netrpím nedostatkom dobrého jedla,lebo z ovocia a zeleninky sa dá čarovať.A keď snorím večer,čo by som zblajzla,tak aj med a pár orieškov postačí :-)))))))))))
2010
Tym ze obidvaja niesme drevorubaci ale mame sedave zamestnanie a radi sa napchavame.Ked deti vyrastli bolo sa treba rozhodnut co bude eliminovane zo stravy aby sme neskoncili s cukrovkou atd..
Takze uz davno vsetko ohladom pecenia sa zlikvidovalo a ziadne suroviny nie su doma a sa nepecie vobec ani na sviatky ani ked deti pridu.Ked treba par kuskov sa kupi pre navstevu.Takze u nas sa tym padom aj sem tam vypraza, ale torty, zakusky , kolace u nas jednoducho neexistuju a co je zaujmave ono to funguje.Podla mna vsetky diety do jednej nemozu nikdy fungovat ked jeden kusok zakusku je viac ako cely obed.
pacik
Páči sa mi názor, že človek má jesť všetko, ale s mierou. S pribúdajúcimi rokmi som veľa veci z jedálnička už vyradila, pretože ich nechce jesť ani môj manžel, ale čomu dosť ťažko odolávam, sú také šeplety ako tyčinky, praclíčky a pod., najradšej celozrnné alebo sypané sezamom. A hlavne večer, keď už nastane kľud po celom dni.
vybusna
ja sladkostiam odolam, ale tak ako @gitka2 , mam problem s kyselinou a neviem odolat prave jedlam, ktore ma nou *zasobuju*
marianne69
...no vidim,ze v tych kolacoch nie som sama:-)))ja uz pekavam ovela menej ako som pekavala 1x za tyzden,dva...ale piect musim,lebo doma su tiez kolacovy...minule,ze s nimi vybabrem nebudem piect a nie,ale sadli do auta a doniesli z obchodu take vynikajuce muffiny a doughnuts no nedaj si....a ak Anglani nieco robit vedia tak prave toto....klobasy maju na zaplakanie,ale tie muffiny a doughnuts su spickove...minule sme sa povadili v obchode,ked si tam nalozili jak z cukrarne,ale,ze vraj nech nejem,ked nechcem,no nejeeeez ked su take dobre...u mna plati zasada Co doma nemam,nezjem,ale su mi hadzane polena pod nohy:-)))))
marianne69
@2010 ani ja by som nepiekla,keby som mala taku fantasticku grecku susedu:-)))))ale aj tak Vas vsetkych obdivujem,ze odolate sladkostiam,ja som to musela zdedit po mame,ta vzdy sladi s polievkovou lyzicou:-)))
babidka
zaujimave , ze nemam rada ziadne mastne maso ,vyprazane nemusim vobec , chlieb si maslom iba "postrasim", dokonca viem odolat aj koloacikom /zvacsa/.Ale doma urobene zemiakove cipsy , hranolky a horka cokolada - toto su moje najvacsie hriechy :-) Takze som vyhodila fritezu a nahradila ju mojou milovanou Actifry kde sa veruze cipsy urobit nedaju a hranolky su ovela dietnejsie . Kolaciky peciem...a aj trosku zjem . No a od zata som sa naucila " preberat" sa v cokolade a zvacsa kupujem si iba tu najkvalitnejsiu a ta je veru poriadne draha -predraha :-)A kedze som "sporovliva " tak si dam kusok cokoladky vecer alebo ku kave aby mi dlho vydrzala....utesujem sa , ze tolko mi predsa nemoze uskodit ....Teda z pohladu do minulosti som sa vacsiny hriesnych pochutok sice zriekla/vecer som bola schopna zjest naraz aj obrovsku cokoladu Milku ci celu velku Studentsku pecet ...brrrr/ ale na druhej strane doteraz neodolam ziadnemu cokoladovemu zakusku ci torte :-) No zabijem sa ? :-)))))))))))))))))))
marianne69
:-)ja sa veru tiez @babidka preto zabijat nebudem:-)))),ale vies co je zaujmave?moja mama je sice malicka ma len155 cm,ale nikdy neprekrocila vahu 55 kg,teraz ma 50 kg a cely zivot papa len polievky a sladkosti,maso neznasa ani nic mastne a vyprazane,ani mlieko,ma 80 rokov,sladi polievkovymi lyzicami a horkej cokolady zjedla hadam za tonu a ked s nou clovek vyprava v telefone tak by povedal,ze vyprava s mladicou,tiez ju trapi vselico,ale hoho nie....vzdy hovori,ze to sladke pri nas potrebovala na nervy,ked sme jej dali zabrat:-))))
tornadolue
Tak odkaz nefunguje ale bolo tam, ze kvalitna horka cokolada obsahuje antioxidanty, znizuje krvny tlak aj cholesterol.
frezia68
@babidka : tiež som mala vždy v zásobe z Lidla 82% čokoládu,alebo horkú študentskú pečať.A tú študentskú som kľudne zblajza za jeden večer pri nejakom akčnom filme,či zaujímavom posedení a presviedčala som sa,že radšej zhrešiť raz,ako každý večer trocha :-))) a tak teraz radšej nemám nič :-(
marianne69
@2010 :-))))))no doooobre,sak vieme,ze si dobry a pracovity chlapec:-))))no ale povedz,nekosi sa ti lepsie,za taku sladku odmenu?ja som za nasu susedu vzdy schody umyvala a vzdy len povedala nech mi to pan Boh na dobrom chlapovi vynahradi:-)))ale to tiez nie je na zahodenie,ked tak nad tym premyslam...:-)
tedko
evanaaa keď budem mať čas večer pridám do receptov orechovú
bábovku,tiež ako ty mám strašne vysoký cholesterol a tento
recept som dostala od jednej lekárky,lebo mám stále problémy
so sladkým a povedala že jeden kúsok každý deň ma už nezabije,
cukor mám už upravený ani lieky už nemusím brať,len ten nešťastný cholesterol.
trencanka
Marianne, som na tom presne ako ty. Tiez preferujem zdravu stravu, salatiky, chude masko, ale co mi je to platne, ked milujem kolace doma pecene, zaviny, pudingy a cokoladu. Tiez by ma bolo menej a veruze je ma dost.
tetuska
hlavne, že nám chutí, keď nebude, to už dobré nebude... aj sa mi to rýmuje... nemôžu byť všetci štíhli, alebo sa Vám páčia tie vychrtnuté modelky s vytŕčajúcimi kosťami, veď je to hrozné...
sovka62
Mojím najväčším hriechom sú chleby a rôzne pečivo. Viem, že by som nemala, ale jednoducho k piatim dekom šunky potrebujem dve pečivá. Chlieb mám rada k polievke a dokonca aj k zemiakom. Namiesto riadnych zdravých raňajok čerstvý chrumkavý rožok, len tak do ruky, bez ničoho......
vladkaku
Ja by som zas "plávala" v chipsoch ak by to bolo možné, všetko slané, kysnuté slané, pizzové, ... pritom minimálne solím, lebo v jedle mi to nechutí, ... koláče a zákusky zo záhadných dôvodov nemôžem, býva mi špatne, pritom mi nič nezistili (cukrovku a pod.). Aj teraz čakám, keď muž pri telke zatuhne a pôjdem na lup do sekretára :-) , len potom sa záhadne tvárim, že ako je to s váhou možné, keď tak zdravo žijem a priberám...
marianne69
....@sovka ja bez chlebika tiez nemozem,ale dokazem ho este umerkovat v rozumnej miere aj s pecivkom,ked ho jem ako hlavne jedlo, ale nejedavam ho medzi jedlami a prestala som ho jest k polievkam...ale tiez nemozem bez neho byt...@vladkaku vidis,tak chipsy,pizza,tycinky,slane oriesky to nemusi pre mna existovat...fastfoody uz vobec nie,ale doma upeceny slany kolac s cibulou,to ano:-))))
julica
Mne sa tieto hriechy akosi menia. Vzdy to bol napriklad zemiakovy salat, dokazala som ho jest cele dni trikrat denne, teraz je to uz lepsie. na druhej strane som sa aktivne oducila jest sladkosti (naozaj sa to da, cukor je droga, treba pretrpiet abstinencne priznaky), bo teraz to na mna zase ide, asi preto, ze takt na jar potrebujem nejaku rychlu energiu. Nie su to vsak tragicke davky, dnes som si vystacila s dvoma piskoto-cokoladkami a polovicou makovej strudle :) Vo vseobecnosti su to vsak asi zemiaky, najma rozne pecene, niekedy aj hranolky, ale asi dvakrat za rok niekde von, doma tym nesmradime :)
milan2
Lekvárové buchty, maková štrúdľa,... to nejedávam na kusy ale na vagóny. Ale vážne, z toho len tak dva-tri kúsky... zostanú na plechu.
drobcek19
aj ja zboznujem cipsy ale kym ich nekupim tak ich nejem takze zjem tak raz za mesiac a k tomu obcas nejake pukance, najnovsie sme s priatelom aviedli namiesto sladkosti a slanych veci iba orechy a rozne semienka lebo mame problemy s plesnami v tele
marianne69
....ja Vam vsetkym dakujem,ze ste sa pristavili a podelili sa so svojimi hriechmi,mna to ozaj zaujalo,s cim vsetkym bojujeme,alebo uz nebojujeme:-))))dolezite je,ze nam chuti...
evanaaa
Tedko, ja práveže našťastie vysoký cholesterol nemám, ale keď som sa dozvedela, že už nemôžem sladké, tak som sa zriekla toho, čo som mala rada, aj keď občas nejakú tú dia napolitánku zjem, lebo tá chuť ma úplne neprešla. A tú orechovú bábovku, ak je dia, sem daj.
lucylee
@marianka u mňa je to jednoznačne chlieb a pečivo a z neho aj priberám, ja to mám po rodičoch oni sú tiež pečivoví..no a potom tie nešťastné sladkosti...
marianne69
....Lucinka chlebik a pecivko su velky zvadzaci,ja preto nemozem drzat ziadne diety,lebo bez chleba alebo dobreho pecivka to jednoducho nejde...ale mala som koleginu ktora chleb a pecivo vylucila z jedalnicka...mne na takyto extrem chyba vola...a ani nechcem...
vladkaku
drobcek19, vylúčte zo stravy plesňové syry,(aj na pizze!), do stravy pridajte B- vitamín, malo by to prestať
marcy
medzi moje hriechy patrili čipsy...dozvedela som sa,že tie,ktorým skončila záruka sú iba prebalené.Nekupujem,nejem,je to dostatočná motivácia,aby som zanevrela.Ignorujem,ako som začala ignorovať cigarety,keď sme s partnerom sekli ( on bol tuhý fajčiar,ja tých 5-10 denne som zdymila ) s nikotínom.
eraserhead
ide to aj bez chleba, pečiva, knedle zemiakov a ryže, je to iba zvyk ktorého sa ľudia nechcú zbaviť. Prečo napríklad k pečenej hydine (kačica, hus, kurča) mnoho ľudí podáva knedle, kapusty alebo vrchol hranolky. Keď upečiem kačicu, nebudem si predsa kaziť chuť knedľou chcem si predsa vychutnať kačacinu. Pečené kura sa dá vychutnať napríklad iba z cesnakom pečeným v šupe, baklažánom, cukinou. Sa čudujú ľudia že sú nezdravý, ale sa pozrite čo si dávaju na taniere tie mega porcie a potom sa ešte posadia k bedni s kýblom čipsov. Jediným pohybom je iba peristaltika čriev...
marianne69
....@eraserhead ...no a mas teda nejaky ten stravovaci hriech alebo nemas?:-)lebo co vsetko by sme nemali to my vieme,len dodrzat to nie je az take lahke,nie kazdy ma mozno taku zeleznu volu ako mas Ty,lebo vyzeras na to,ze si chodiaca encyklopedia zdravej vyzivy:-)ja sa tiez snazim jest zdravo,ale sem -tam mam nejake vyvrtky....
marianne69
:-))) no pekne:-)))mojej dcery priatel miluje krvave steaky,ked som mu ho videla prvy krat na taniery, len som stichla ani nemukla:-)))vzdy ked ich robi,ja uz popredu kricim,ze chcem weeeeell done...jemu raw steak plave v krvi....
janger
@marianne69 , ja bojujem stale....a stale prehravam :-(((. Ani nie sa ovladnut, ani nie! Sladkosti, to je moja velka slabost. To, co pise @babidka o tej cokolade, tak to ja tiez dokazem, velku cokoladu 'zlupnut' naraz...Na hanbu!!! Hlavne mliecnu cokoladu, vselijake keksiky,...a ked uz ine nemam po ruke, tak Nutella, :-)! O slane tak moc nestojim, vyprazane jedla nerobime casto, kolace tiez nejako casto nepeciem, zeleninu jeme kazdy den, nejako sa neprejedam...Ale sladke si neviem odrieknut. To je, co? Ci sa mi niekedy podari 'prepnut ten gombik'? :-)))
marianne69
@janger moja neboj,raz vyhrame:-))))nejlepsie nekupovat,co nemam nezjem,ale doma mam pokusitelov, dovlecu,ked ja sa sprajcnem...vymen tu mliecnu cokoladu aspon za horku,nech sa vacsie zlo prepadne:-)))dcera tiez miluje nutelu,takze ked ju kupujem rovno jej ju dam do izby,nech to nemam na ociach:-)))
janger
Vies, @marianne , ja si poviem, ze nekupim....Ale potom predsa kupim, 'akoze' pre pripad, ze ked pride navsteva, ked pridu deti...A potom vies, ako to skonci ;-). O horku cokoladu, o tu uz menej stojim, viem, ze je lepsia, skoro ako liek...Muz vobec nebol maskrtny, a uz sa aj on naucil...Nuz ale, kazdy ma nieco... ;-)))
marianne69
@janger...nieco mi o tom vypravaj:-),taku fantasticku tortu si minule upiekla,ze vcera som kupila uz dve balenia after eight,bude rozluckova party s Anglickom, tak ju spravim,ale bude nas na nu viac,takze s nej len ochutnam kusok...
janger
Uz pojdes domov, ze? Tusim v maji, si to niekde spominala. Iste sa tesis? A...dufam, ze sa torta podari. Ale tam ani nie je co pokazit. A ani to nie je nejake narocne na pripravu...
marianne69
...no, uz sa to blizi:-)este 2 mesiace....aj ja dufam,ze sa podari,tvoja torticka vyhrala konkurz:-)..a to vies,ze sa tesim...
kuchticka
@marianne , citam tvoj "pokec" s @janger a zistujem, ze ides uz z Anglicka domov. Ja mam v Anlicku neter i synovca. Neter je asi v tvojom veku, vydata, ma dvoch synov (este dost malych). Viem, ze je tam vela Slovakov, ale hovorim si co ked sa Slovaci stykaju a nahodou sa poznate. ??? Vola sa Sylvia, jej manzel je Ir a byvaju v Londyne. Uz sa mi davno neozvali.
marianne69
...@kuchticka ja som asi 3,5 hod od Londyna na zapadnej casti anglicka(SOMERSET)...neterku nepoznam,slovakov tu bolo vela,ale uz vela poodchadzalo domov,po 6 rokoch nas tu ostala len hrstka...ja som tu bola dlhsie koli dcere,lebo tu studuje,ale teraz v maji uz konci a chce ist domov aj s priatelom...nemam dovod tu uz byt a tiez mam mamu v rokoch s ktorou uz chcem byt....
kuchticka
@marianne , tak prepac, ja len tak... Nech sa ti dari vo zvysku osta. dni tam i po navrate domov. Vsade dobre, doma najlepsie. V Kys. Novom Meste mam rodinu, ale akosi o nich vela uz neviem. Maj sa, stastnu cestu domov. :-)))
svetlana9
ja si myslím, že slovenská kuchyňa je práve preto najlepšia, lebo je "najhriešnejšia"
marianne69
@svetlana9... moja rec:-),tiez nedam na nu dopustit,milujem ju,hlavne tu staru babickovsku,niekde som citala v casopise,ze slovenska kuchyna patri medzi jednu z najnezdravsich a najmastnejsich v Europe,ale v tejto dobe uz to tak nemusi byt,kazdy moze prisposobit podla chuti ,zdravia a penazenky....ale takisto zboznujem aj mediteransku kuchynu...vela zeleniny,ryb, olivoveho ojeja...u nas sa varilo ale kaloricky,mama do fazule s udenym supla smotanu a este 1/8 masla,aby bola vyzivnejsia:-))))lyzica v nej stala..pretoze nase chlapske osadenstvo malo teda riadny apetit...
smajliqa
ja nikdy ale absolutne nikdy neodolam langosom.... ked su doma pripravene vobec nie, a ked idem okolo stanku s langosmi, tak tiez len malokedy :)
marianne69
...@violetka tak nestopuj uplne:-)len trosku uber:-))),Ti ale radim,keby ma tak mudre hlavy poculi,by mi dali,moja mama ma zvyseny cukor, ale horka cokolada musi byt......neviem na akom stupni mas,ale rozumne ten hriech kociruj:-))az si neuskodis.....
afataga
sice nebudem k teme, ale pridala som dnes fotku k mojej chobotnici ak sa chces pozriet