Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 511 najnovší komentár včera 22:32
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 511 najnovší komentár včera 22:32
- Astheart: Antioxidanty? 24 najnovší komentár 21. augusta 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 284 najnovší komentár včera 22:32
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 18. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou VIDEO
-
Nepečený kokosový koláč s marhuľami VIDEO
-
Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút
-
Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup
-
Chutné recepty: Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom
-
Dá sa to zachrániť: Rozmrazené mäso za pár minút? Toto je trik pre zábudlivých
-
Víkendové pečenie: Hrnčekový, mrveničkový, zalievaný aj kefírový. 12 receptov na fantastické slivkové koláče
-
Dobroty z chladničky: 10x nepečené dezerty z piškót. Rýchle, jednoduché, svieže
-
Srbské rebierko, obrátené rezne aj slovenský hrebeň: 11 tipov, čo navariť z bravčového karé
tento tradičný slovenský nápoj robieval ešte môj otec, hlavne keď ho obchádzala nejaká viróza .
0,5l domáceho destilátu (jablko,hruška,slivka ...), 150 - 200g kryštálového cukru, 100g slaninky
V kastróliku upálime karamel, zalejeme 0,5l vody a necháme rozpustiť, pridáme pálenku a necháme už len prehriať. Slaninku nakrájame na drobné kúsky a upražíme škvarky do chrumkava. Do pohára nalejeme pálenku a pridáme horúce škvarky (3-4 kúsky). Má to zasyčať.
Na drobno pokrájať slaninku - rozpražiť, pridať cukor alebo med a nechať skaramelizovať. Slabý karamel zaliať 1 dcl teplej vody a nechať zovrieť, priliať 2-3 dcl pálenky (slivovica, hruškovica, lavórovica) a horúce podávať. U nás sa masť zo slaniny nevylievala, aby lepšie premastila boľavé hrdlo. Pri strate hlasu mi to raz veľmi pomohlo.