Diskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 5 najnovší komentár včera 11:28
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 192 najnovší komentár dnes 07:16
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 192 najnovší komentár dnes 07:16
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 5 najnovší komentár včera 11:28
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 490 najnovší komentár 1. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 192 najnovší komentár dnes 07:16
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 5 najnovší komentár včera 11:28
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 2 najnovší komentár 1. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 4. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Kuracie špízy so šafranovou ryžou
- Pizzòccheri della Valtellina +fotopostup
- Naša silvestrovská kapustnica +fotopostup
- Pesto di Carciofi (artičokové pesto) +fotopostup
- Kakaová roláda z bielkov +fotopostup
- Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
- Gömbe - slané turecké múčne jedlo +video
- Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
- Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
- Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou +fotopostup
- Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom +fotopostup
- Šišky, ktoré zvládne aj amatér +fotopostup
- Ľahký jablkový koláč
- Kakaová roláda z bielkov +fotopostup
- Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
- Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989 +video
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! +video
- Gömbe - slané turecké múčne jedlo +video
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Mäso na tanieri: 12 najlepších nedeľných obedov minulého roka
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- To naj z Varecha.sk: Toto sú najčítanejšie recepty roku 2024. Od polievky až po dezert, nájdete tu všetko
- TOP desiatka: Akú polievku uvariť na víkend? Odpoveď hľadajte v rebríčku najlepších polievok roku 2024
- Jozefína Zaukolcová: Ktorý dezert zo šou Pečie celé Slovensko porotkyni najviac ulahodil?
- TOP rebríčky: Najlepšie decembrové recepty, to sú Vianoce v skratke. Ktoré dva koláčiky sa vám páčili najviac?
- Sladký upgrade: 11 nových dezertov z vianočného pečiva, ktoré už doma nikoho „netankuje“
tento tradičný slovenský nápoj robieval ešte môj otec, hlavne keď ho obchádzala nejaká viróza .
0,5l domáceho destilátu (jablko,hruška,slivka ...), 150 - 200g kryštálového cukru, 100g slaninky
V kastróliku upálime karamel, zalejeme 0,5l vody a necháme rozpustiť, pridáme pálenku a necháme už len prehriať. Slaninku nakrájame na drobné kúsky a upražíme škvarky do chrumkava. Do pohára nalejeme pálenku a pridáme horúce škvarky (3-4 kúsky). Má to zasyčať.
Na drobno pokrájať slaninku - rozpražiť, pridať cukor alebo med a nechať skaramelizovať. Slabý karamel zaliať 1 dcl teplej vody a nechať zovrieť, priliať 2-3 dcl pálenky (slivovica, hruškovica, lavórovica) a horúce podávať. U nás sa masť zo slaniny nevylievala, aby lepšie premastila boľavé hrdlo. Pri strate hlasu mi to raz veľmi pomohlo.