Varenie

Hovädzie na divoko

ivkamatko - bez fotkyivkamatko, 14. novembra 2016

Ahojte, pamätá si niekto na tú úžasnú chuť konzervy Hovädzie na divoko? Ja som ju mala veľmi rada s cestovinou, najčastejšie s kolienkami. Spájam ju so sobotou, to bol deň veľkého upratovania, kedy nebol čas stáť pri peci, lebo sa upratovalo.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
ja pamätám len vo vlastnej šťave, keď bola dobre vychladená bol tam niečo ako aspik, dala sa použiť skoro na všetko
haji
@Rulik (14.11.2016 21:00)
Hovězí a také vepřové ve vlastní šťávě bylo v plechu, stejně jako luncheonmeat a samostatné párky. Hovězí na divoko bylo ve skle, stejně jako vepřové /a nebo hovězí?/ na houbách. Pak bylo lečo s párkem, čočka s párkem, bílá fazole s párkem či klobásou. Podle výrobce buď ve skle či konzervě. Jo a ještě svíčková na smetaně snad dokonce s nějakým mletým masem?, ale tu si moc nevybavuji. Maminka měla vždy pár těchto vychytávek ve špajzu pro případ nejvyšší nouze a pečlivě je střežila.
evanaaa
Tú spomenutú si síce napamätám, ale keď som ešte pracovala, mávala som v zásobe konzervu ( sklo) Biela fazuľa s pečeným mäsom, tá nám celkom chutila a občas narýchlo aj konz. lančmítu, ten som krájala na plátky a vyprážala......
rulik
@Haji to ma nenapadlo, ja som kupoval skôr tie v plechu vo vlastnej šťave, tie sa dali skombinovať ako som chcel a s čím som chcel, ale už sa mi vybavujú aj tie čo si spomínala
1x haji
babidka
Pamatam sa ! Ale ani pred 50 rokmi sa mi to nezdalo chutne, bola to vzdy "iba konzerva" :-) Ako nudzove riesenie na vylete to sice ako -tak uslo , ale doma by som to nejedla . Moja mama vravievala , ze halusky s cimkolvek uvari rychlejsie ako suseda stihne otvorit konzervu s gulasom :-)
ivkamatko
Ďakujem za komentáre, ja by som si to určite uvarila, len nemám recept. Veľa ľudí na túto konzervu spomína. Stačilo prihriať a dobrotka bola na svete
alina598
@Ivkamatko (18.11.2016 18:04)

Dobrý deň, poslala som Vám recept Hovädzie na divoko do redakcie na schválenie dnes ráno, takže dúfam, že čoskoro sa budete môcť potešiť s jeho prípravou:-)
ivkamatko
@Alina598 (26.11.2016 07:37)

Dobrý podvečer, ja ten recept na Hovädzie na divoko dodnes nemám, verím, že ste mi ho ešte dávnejšie posielali, ale ku mne nedorazil. Môžem poprosiť ešte raz?