Zdravím Varecháči, hľadám pre kolegyňu recept na čeregy, prosím kto máte, hoďte ho sem. Vopred ďakujem.
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár včera 15:07
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár včera 15:07
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 193 najnovší komentár včera 15:07
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Môj domáci chlebík +fotopostup
- Oplátková saláma +fotopostup
- Tekvicové placky so smotanovým dipom
- Ryža s bielou fazuľou
- Výborný cesnakový trhací chlebík +fotopostup
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Čokoládové rožteky VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
"Zemplínske čeregy" vyprážané ako fánky
1/2 kg polohrubej múky
3-4 lyžice cukru
1/2 lyžice soli
1/2 lyžice sódy bicarbóny
3-6 lyžíc kyslej smotany (podľa hustoty cesta)
Postup : dobre vymiesiť, pomúčiť dosku, vyvaľkať na hrúbku 3/4cm, urobiť štvorce a uhlopriečne urobiť rezy - potom vysmážať do zlatista- posypať vanilkovým cukrom.....
dúfam, že budú chutiť, ked vyskúšaš :)
3 vajicka
3 pol. lyzice cukru
2 -"- masla, trosku soli
1 -"- vody lebo smotany sladkej
muka podla potreby, aby sme vypracovali hladke cesto, ktore na tenko vyvalkame, pokrajame na stvorceky, popichame vidlickou a usmazime do ruzova, nechame odkvbapkat na papierovem obruske a pocukrujeme.
Dalsi, faknovsi recept:
4 zltky
4 lyzice pol. slahacky
2 lyzice cukru
1 bielok
2 lyzice rumu, stipka soli
muka 1 a pol hrnceka, niekedy to vezme i viacej.
Zltky cukor a smotanu dobre uslahame, pridame sneh z bielka, postupne pridavame pomalu muku so solou (nie naraz), jemne miesame a miesime az mame pekne cesto ktore sa da vyvalkat na tenko, nakrajame pruzky, ktore zakrutime do takeho venceka alebo kruzku (kolecka) a smazime, nechame odkvapkat na paier a cukrujeme.