Zdravím Varecháči, hľadám pre kolegyňu recept na čeregy, prosím kto máte, hoďte ho sem. Vopred ďakujem.
@zareagujDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár dnes 16:51
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
"Zemplínske čeregy" vyprážané ako fánky
1/2 kg polohrubej múky
3-4 lyžice cukru
1/2 lyžice soli
1/2 lyžice sódy bicarbóny
3-6 lyžíc kyslej smotany (podľa hustoty cesta)
Postup : dobre vymiesiť, pomúčiť dosku, vyvaľkať na hrúbku 3/4cm, urobiť štvorce a uhlopriečne urobiť rezy - potom vysmážať do zlatista- posypať vanilkovým cukrom.....
dúfam, že budú chutiť, ked vyskúšaš :)
3 vajicka
3 pol. lyzice cukru
2 -"- masla, trosku soli
1 -"- vody lebo smotany sladkej
muka podla potreby, aby sme vypracovali hladke cesto, ktore na tenko vyvalkame, pokrajame na stvorceky, popichame vidlickou a usmazime do ruzova, nechame odkvbapkat na papierovem obruske a pocukrujeme.
Dalsi, faknovsi recept:
4 zltky
4 lyzice pol. slahacky
2 lyzice cukru
1 bielok
2 lyzice rumu, stipka soli
muka 1 a pol hrnceka, niekedy to vezme i viacej.
Zltky cukor a smotanu dobre uslahame, pridame sneh z bielka, postupne pridavame pomalu muku so solou (nie naraz), jemne miesame a miesime az mame pekne cesto ktore sa da vyvalkat na tenko, nakrajame pruzky, ktore zakrutime do takeho venceka alebo kruzku (kolecka) a smazime, nechame odkvapkat na paier a cukrujeme.