Rôzne

Histamínová intolerancia

hadanka - fotkahadanka, 15. novembra 2015

Prosím,kto máte skúsenosti s touto diagnózou...poraďte. Rada by som sa zorientovala a našla ľudí,ktorí riešia podobné problémy,aby som sa vyvarovala začiatočníckych chýb a dopracovala sa čím skôr ku zlepšeniu stavu. Vopred Vám ďakujem za ochotu pomôcť. :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@hadanka , skôr si daj poradiť od odborníka, nepátraj po radách na internete.
medulienka122
@hadanka , jednoznačne sa to nedá povedať, každý človek môže byť na niečo iné intpoerantný - na googli je celý zoznam, ale to, čo je tam napísaná ako vysoko zakázaná potravina, lebo má vysoký podiel histamínu, pre mňa napríklad neplatí. Naozaj sa treba zahrať na detektíva, vysledovať po každom jedle, alebo radšej počúvni radu @dr a daj sa odborne vyšetriť. ( Dá sa to zistiť aj z krvi, ale poisťovňa to myslím neplatí .)
tatty
hadanka, presne, ako píše medulienka, takmer každá potravina obsahuje histamín, alebo podporuje jeho tvorbu. Jednoznačne treba alergológa, ktorý by mal urobiť testy a z krvi zistiť, čo netoleruješ. Mne také testy robili a poisťovňa ich preplatila všetky.
annika84
Aj ja mam ten isty problem,bojujem s tym uz dva roky a stale je to velmi tazke povedat,ktore potraviny mozem a ktore nie.velmi som schudla a nedari sa mi vobec pribrat a najhorsie na tom je,ze je to ako zacarovany kruh.je to naozaj tak,ze musis len na sebe odskusat,ktore potraviny znesies a tie,co ti budu robit zle,uplne vylucit zo stravy.
rulik
sa mi zdá, že táto téma tu už bola, skús dať vyhľadať
beatacsontosova
môjmu ocinovi to tiež identifikovali, no lekárka mu povedala, aby si odskúšal na sebe a uvidí. ja som skúsila pozrieť na nete - čo stránka to iný názor. hneď prvú stránku čo som si dala píše: hydinu áno ale kura nie. pšeničné výrobky nie ale pšeničné cestoviny áno. bola som z toho jeleň. oco momentálne skúša čo mu robí a nerobí dobre - pokus omyl.
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Máme v rodine taký prípad.Lekár diagnostikoval histamínovú intoleranciu a keďže boli problémy aj po užití daosinu,pacient vylúčil zo stravy mlieko a lepok a nakoniec to bola intolerancia laktózy a alergia na lepok.Treba pátrať a vylúčiť problematické potraviny.
1x xyz
babidka
Moja praneter mala naozaj velke problemy a po mnohych domacich pokusoch dosli asi k 10 /!!!/ jedlam ktore znasala . Vsetky patrili do "zleho" zoznamu od lekara /t.j. patrili k tzv.zakazanym jedlam/ . Takze ostava asi naozaj iba skusat a skusat a potom z toho vybrat to , co mozes.Drzim palce , nebude to lahka cesta .