Rôzne

fotokniha receptov

zuzanka29 - fotkazuzanka29, 27. mája 2011

ahoj, v poslednej dobe premýšľam, že by som si vytvorila vlastnú "kuchárku s receptami":) nemal niekto z vás už podobný nápad? privítam akékoľvek tipy ako na to. vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

janaalizibolenova
na nete je kopa stranok, zatial som nasla len v anglictine, kde si mozes stiahnut nimi ponukany program a ten ti umozni si vytvorit vlastnu kucharsku knihu, a dokonca ti ju oni aj vytlacia, ak im ju potom posles, ale to uz samozrejme cosi stoji..no robia akcie na ceny, napr. na den matiek a tak...napriklad tu pozri >  www.tastebook.com
kucharronald
Ja dostávam na email nejaké recepty, napr. len z lístkového cesta, a niektoré majú aj 30 strán....tak tie si vytlačím, a dám zaviazať do papiernictva. 1 stránka stojí 0.05 centov, a viazanie tuším 1.50€. Takže takto lacno mám kuchársku knihu :))
kucharronald
Ale plánujem vytvoriť aj moju vlastnú kuchárku, farebnú spolu s radami..... :)) A tú neviem, či dám zaviazať, alebo spravím ako fotoknihu....
kata50
Ja si už píšem vlastnú kuchárku, ale iba super najlepšie, overené recepty, aj foto-dokumentáciou a pripomienkami a tipmi. Zatiaľ ju mám iba v PC podobe. Darujem mojim vnučkám :-)))
hubata
Dedičstvo:
Moja babka odovzdala mojej mame zošit s receptami písanými inkustovou ceruzkou. Moja mama bola modernejšia: zanechala mi recepty písané na písacom stroji, ja som si vystrihovala recepty zo Života, z Pravdy, Slovenky a teraz na staré kolená som sa zmodernizovala a používam internet. Ja už nič nevystrihujem, neodkladám, nerobím si rozsiahlu kuchárku - len tu do KK si odkladám najzaujímavejšie recepty. Ale tie po babke a mame som si odložila na pamiatku lebo majú dušu: sú umastené, zababrané čokoládou a mám ich plnú krabicu.
lkubicova
Ja sa len bojím , aby sa niečo nestalo a receptyz KK sa nestratili...To by bola veľká škoda
letisia
@lkubicov á, veď si KK ulož do počítača vo formáte pdf. Ja si vždy raz za čas ten súbor aktualizujem ďalšími uloženými receptami.
babinka
@letisia , ako sa da ulozit KK v pdf? rada by som mat KK v zalohe aj pre pripad,ze prave nefunguje net a potrebujem volaco - vytlacit to uz nie je mozne, su to stovky receptov!!! vdaka
gabi58
Ja si recepty tlačím na A4 a po 2 ks dám do euroobalu /každy z opačnej strany/ a euroobaly zakladám do šanonu.
julko
babinka
na web stránke tahaj.sk je ABBYY PDF Transformer v3.0.100.216 a ten si môžeš voľne stiahnuť, je to soft špecialne určený pre prácu s PDF formátmi. Popros rodinu, nech Ti ho nainštalujú. Práca s ním je jednoduchá.
kata50
@matavarecha ... júúúúúúúúj za vnučku - to nie, to už by som aká stará bola ??? Ale za dcéru - tak to áno, však už jednu mám . Približne v tvojom veku :-))))) Aj dcére dám KK. :-)))))
babinka
@julko , stiahnut program by som dokazala,ale KK ako premenit na tvar pdf? ono by mi pomohlo,keby sa KK dala citat aj off line,alebo akosi inak ulozit, len tu nieto volakoho,co sa lepsie vyzna,na slovensku som mala kamosov,co vsetko robili za mna :))
konvalinka41
nieje nic lepsie ako urobit suhrn vsetkych receptov do knizky, niektore firmy to uz robia aj u nas a mozes si tam vlozit obrazky aj s komentarom :) s tvrdou alebo makkou vazbou v roznych formatoch. je to super,vytvoris si prehladnu "vlastnu kucharku". skus PIKLIO.SK, ja mam vyborne skusenosti..
zuzanka29
@kucharronald @kata50 ja si práve tiež nechávam vytlačené recepty občas zviazať, aj som si ich jeden čas zapisovala do zošitku a lepila k tomu fotky, ale už by som si chcela vytvoriť niečo viac "profi":) videla som teraz pár kníh o dezertoch kde je k tomu vždy na celú stranu fotka a vyzerá to hrozne pekne, tak by som si chcela vytvoriť takú svoju knihu dezertov. aj tak stále známi chcú recepty na sladké, tak by som možno pár najbližších priateľov aj obdarovala:)
@konvalinka41 ďakujem za tip, už na to piklio pozerám a je to presne také, čo som hľadala. takže asi kuchárka bude:)
vegchef
mozes si spravit fotoknihu so svojimi kucharskymi vytvormi aj s vlastnymi textami - receptami. vestky info sa daju najst na stranke  www.cewe-fotokniha.sk

su tam dokonca aj ukazky fotoknih zo sutaze a medzi nimi som tusim videla aj nejake o peceni.