Varenie

Forma na muffiny

hanee - fotkahanee, 8. augusta 2012

mam otazocku na skusenejsie kucharky. Opakovane zabudam kupit
kosicky na muffiny, ale mam plech formu na muffiny. Mozem ich
spravit v tom aj bez papierovych kosickou? treba formu vymazat?
vysypat? Mate nejake skusenosti?

DAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

vally
velmi neodporucam, pretoze, aj ked som formu vymazala, tak som mala problem muffiny vybrat
mozno keby si ich nechala uplne vychladnut, aby neboli take krehke pri vyberani, tak mozno by to slo, ale niet nad papierove kosicky
afataga
ja mam keramicku formu a vzdy do nej davam papierove kosicky aj z toho dovodu, ze potom nemam vela roboty s cistenim formy, silikonove kosicky ani ine formy nepouzivam, nie som si ista, ci z nich pri vysokej teplote neuvolnuju nejake skodlive latky, ale tusim som tu videla nejake recepty, kde sa kovova forma vymazavala
tiginko
formu treba vymazávať, niekedy aj vysypávať. Je s tým iba oštara, aj pri umývaní. Ja som si kúpila silikónové a tie nastrkám do plechovej formy - perfektne sa muffinky vyberajú aj košíčky umývajú.
irenaw
Niekedy zabudnem dokúpiť košíčky, vtedy vymažem maslom a vysypem strúhankou/kokosom/hrubou múkou, čo mám. Vždy to ide bez problémov vyklopiť. Nerada to umývam :-P ale namočím a potom sa dá. Keď robím kysnuté s náplňou, nikdy nepoužívam papierové košíčky, vkladám len do vymazaných plechov. Pri džeme, ovocí, syre, ak sú to špirálky, dávam naspodok koliesko pečiaceho papiera, aby sa mi neprilepila náplň. Ak sú plnené ako balíček, papier netreba. Nech sa darí.
evusik
ja som zo začiatku papierové košíčky vôbec nepoužívala, formu som vždy dobre vytrela tukom, vysypala hrubou múkou a naplnila cestom.... muffiny mali krásnu kôrku aj po obvode nielen zvrchu.... je s tým ale veľa roboty a hlavne umývania tak som začala kupovať košíčky, je to jednoduchšie.... takže dá sa tak aj tak... ja mám 4 formy na muffiny - rôzne veľkosti - všetky plechové....
hanee
Dakujem dievcence ste super, asi zvitazi lenivost. Odradili ma vase poznamky o tazkom umyvani, takze si kosicky davam do pripomienkovaca v mobile a hadam sa mi ich postasti zakupit. Muffiny som nikdy nerobila, a e na vareche je kopec prekrasnych receptov, ktore chcem vyskusat.
afataga
podla mna lenivost je vyborna vlastnost, lebo vdaka nej vznikaju rozne vynalezy na ulahcenie zivota :-)
marianne69
Mam kovovu formu aj silikonove,roznych tvarov,lebo ked peciem,tak ako pre celu rotu.Mne sa v kovovej ale pecie dobre,nedavam kosicky i ked mam v zasobe vzdy.Len pierkom namocenym v oleji ju trosku pomastim formu a cesto davam priamo do formy,po upeceni sa vyberaju krasne bez problemov...
evanaaa
Neviem, ale niekto robil aj tak, že si z pečiaceho papiera nastrihá pásiky tak, aby prečnievali z mufinových foriem, do každej jamky sa dajú dva - do kríža, a po upečení sa muffin za ne vytiahne.
luckala1
My máme doma plech na muffiny a tiež sme ho vždy vymazali maslom a vysypali múkou, ale naozaj sa to potom ťažko umýva :) tak som kúpila silikónové košíčky a problém je vyriešený :)
domci4
ja muffinkovú formu vymažem maslom a ide to v pekne super :) múkou nemusíš...naozaj to pôjde, ale treba poriadne maslom a nie roztopeným v mikrovlnke ale také tuhšie.. :)
elian44
Ja mám tiež silikónové, plech na muffiny ani nemám, Keď ich nakladiem normálne na plech niektoré sú síce také všelijaké, ale zase mi ich tam zmestí viac:) Pri vyberaní nie je žiadny problém.
hanee
kosicky zakupene, idem studovat vsetky mozene recepty, co mam naskreckovane v zositkoch a na vareche .o)
jeka
dobré sú aj obaly z paštiek(Majka)