Čokoládový muffin fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 11. júna 2010

Tento recept je jednoduchý a hlavne rýchly. Fajnové je to ku káve. Miluje to moja manželka a aj dcérka Natina. No chutí to aj Zobraziť celý popisTento recept je jednoduchý a hlavne rýchly. Fajnové je to ku káve. Miluje to moja manželka a aj dcérka Natina. No chutí to aj mojim kolegom v práci (Rado J., Jano R., Andrej K., Ľudo B., Jano V. a aj Katka B. :))) ). Len pozor, keď to budete robiť v papierových košíčkoch...tie sa nejedia...(však Rado J.) ...:)

12
porcií
5 minút
príprava
23 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 ks
100 g
1 ks
1 ks
1 ks
8 lyžíc
3 lyžice
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv si zmiešame sypké zmesy dokopy (múku, práškový cukor, vanilínový cukor, kypriaci prášok, kakao).

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom do premiešanej sypkej zmesy pridáme vajce, jogurt, olej, posekané kúsky čokolády (výhoda čokolády na varenie je, že sa v muffinoch neroztopí a ostanú tam fajnové kúsky čokolády) a premiešame. Ak sa Vám bude zdať, že je cesto hutné, tak to je správne. Tak to má byť.

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto to vyzerá, keď je to premiešané...

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz už len ostáva dať cesto do košíčkov, ktoré su uložené vo forme (forma IKEA na 12 kúskov). Najlepšie sa cesto dáva do košíčkov polievkovými lyžicami, lebo je riadne hutné a nechce sa mu velmi tiecť...Košíčky naplníme max. do 2/3. Inak by sa nám muffiny rozpiekli na forme. Ale toto množstvo je presne na tento počet (nič neostane navyše)...tak akurát...

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a teraz už len dať do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 23 minút (stredná priečka) a je to :D

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení to vyzerá takto: ...

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver pridávam ešte čučoriedkové muffiny, kde namiesto čokolády a kakaového prášku pridávam čučoriedky (bez vody, ak sú zavárane).

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A po upečení sú čučoriedkové muffiny pripravené na zjedenie... DOBRÚ CHUŤ

    Čokoládový muffin (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

zdezda
:-))) to je nádhera, veľmi vydarené mufinky, krásne foto, ukladám si recept a určite vyskúšam čokoládové, dcéra má tieto najradšej :-)
sjuz
ukladám, doma máme radi muffiny:)
evusik
mafinky pečiem skoro furt, hlavne teraz keď začína sezóna ovocia. Ja milujem ríbezľové ale tie tvoje čučoriedkové vyzerajú super, keby som mala pokračovať tak len samé superlatívy: pekné foto, dobrý fotopostup, dobrý recept .... určite vyskúšam, len jedna vec ma zarazila keď som si pozrela tvoj profil - ty si 32 ročná žena? :-)
tinca
@michal1977 krása ako sa ti vydarili. Ja mafiny nerobievam,ale videla som plech v Tescu idem kúpiť aj košíčky a vyskúšam. Už tu bolo veľa dobrých receptov tak ma to láka. No a tie čučkové môžu byť výborné. Kamoška robila aj s posekanou orieškovou čokoládou aj tie boli dobré. Takže už je v KK.
evanaaa
Michal1977 , vitaj medzi nami ! A zasa je o jedného prispievateľa a kamaráda viac. Tie mufiny sú na pohľad krásne a o ich chuti ani nepochybujem. Recept si zaznačím. V´daka zaň.
babav
Dobry recept,podarene muffinky.Chcem iba dodat,ze do cesta mozno pridat aj nasekane orechy,hrozienka ,susene ovocie,alebo pre deti nastruhanu mrkvu,ak je nechcu jest inaksie ,v nich sa schova.
Ak navrch nastriekas slahacku,alebo ovocny krem,vycarujes z nich male torticky ;-) .
1x suzi05
veronika353
Peču muffinky podle receptu, který přidala @zunicka a je velmi dobrý, ale vyzkouším i ty tvoje, vypadají moc pěkně.
beata1
moja neterka ma tiež radada muffinky, ked pride na prazdniny tak ich určite vyskušame.dakujeme za recept vyzeraju krasne...=o))
bozulka
Michal pekný začiatok -vitaj medzi nami.Hoci ja muffinky nepečiem,ale moja nevesta často,bude určite rada novým receptom.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
V sobotu som ich piekla, boli výborné.
michal1977
som rád, že chutili a páči sa aj fotorecept...je to iné, keď je pri recepte aj foto postupu ako len text, lepšie sa potom aj pečie...časom pridám ďalšie recepty...zatiaľ ďakujem za kladné ohlasy.
michsamant
Dnes rano som robila mafinky detom na ranajky, len cokoladu na varenie som vynechala (nemala som). Su velmi dobre, dakujem za recept :)



zoel
..nadhera, vydarili sa, dobreze nevyskocili z koze, ci plechu :)
wasabi000
mate niekto skusenosti s pecenim muffinov bez plechu, len v papierovych kosickoch?
monika250
Prvý recept, ktorý som z tejto stránky skúšala a dopadlo to nad moje očakávania :))) Ďakujem za recept :)
michal1977
Som rád, že ti to Monika dopadlo nad očakávanie... :) Už som bol viac krát "upozornený" mojou manželkou, že by som mohol pridávať aj ďalej recepty. Ležne som lenivý, ale od nového roka začne pridávať aj s fotkami.
matvejka
Tie mafinky sú naozaj skvelé, dakujem za recept. len ich musim robiťz vačšej dávky lebo sa rýchlo pojedia, mnam mnam
michal1977
@matvejka som rád, že chutia, ja ich robievam tiež často...je to rýchle a fajnotka ku káve alebo čaju...takže ďakujem za pochvalu :)
anickamini
ja som raz nechtiac velmi premiešala čučoriedky a cesto mi zosivelo :D pozor natoo !!
suejka
Užasné, uložené, zajtra idem na to. :o)))
nataly111
wasabi000 ja skúsenosť mám bez plechu, ale len v košíčkoch určite nie, lebo sa ti rozlejú...ale namiesto plechu som dosť dlho používala alobalové konzervy z paštík, tie nižšie...svoj účel to splnilo
nataly111
mimochodom výborný recept...robievam ho doma aj detičkám do škôlky a len sa tak za nimi zapráši...a pravdaže maminky hneď recept vypytovali ..:-)
sumsumienka
Su skvele, uz som ich robila viackrat podla Tvojho receptu :) Skusila som viac variacii - 3 druhy cokolady, cucoriedkove, lentilkove a aj bananove, vzdy vysli vyborne. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia