Varenie

Figový džem :)

katuliennka - fotkakatuliennka, 15. septembra 2012

Ahojte Varecháči :)

Z dovolenky z Bulharska som si doniesla figový džem a figy zelené
zavárane (takže teraz sú úplne čierne, poriadne sladké a takej tvrdšej
konzistencie). Chcela by som vedieť, či nepoznáte nejaký zaujímavý
recept :) Len tak do palaciniek sa mi ho nechce dávať, skôr by som
ho chcela využiť do koláča, zákusku alebo aj k mäsu ak sa to dá :)

Ďakujem za každú radu ;) Kač

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Možno, ak by sa zamiešal do krému ( šľahačka, jemný tvaroh, a pod.), získala by si novú zaujímavú chuť. Alebo rovno natrieť tenkú vrstvu pod krém - koláče, torty, rolády, ai.
sovka62
Určite by som ho vyjedla lyžicou, koláčiky by nemali šancu, ja som lekvárový maniak.
marcy
v Chorvatsku som jedla koláčiky z lístkového cesta plnené figovým džemíkom,aj krehké maslové koláčiky ako naše linecké.....ja by som dala do mrkvovníkov :)))
babidka
Dzem si z Bulharska nosievam tiez a veruze je ho skoda na kolaciky ! Pojedz ho radsej sama-iba tak , na chlebik ,na dobre chrumkave pecivo...Skusala som ho davat do zakuskov , aj som s nim zlepovala linecke kolaciky .Ale chut celkom zanikla ...v kolacoch sa z neho stal uplne obycajny dzem .
alexola
ja som mala tento výborný zákusok/koláčik, orechové cesto, prekrojený a natretý figovým džemom, navrchu jogurtová poleva, figová omáčka plus zaváraná figa.... keď nájdem recept na dobrú jogurtovú polevu, určite sa ho pokúsim vyrobiť!