Rôzne

Fialove zemiaky

furdica - bez fotkyfurdica, 17. júna 2012

Dobrý den, mate niekto skusenosti s upravou fialovych zemiakov? .dostali sa mi do ruk ,zasadila som ich v zahrade a je čas na konzumaciu, mam vedomosti ,že su z Francuska ,tam ich použivaju ,ale chcela by som aj ine skusenosti, na to že boli ako sadba predražene a velkosti zelenej hmoty maju plody male ,asi ako vajce su prekrasne fialove a na reze vrstvene ako červena repa ,skratka velmi pekne , zatial som ich len varila a dusila na masle, chut je ina ako naše zemiaky, ale ešte nie su vyzrete , zatial sa mi zdaju viac škrobove ,, pri vareni sa trocha rospadavali, asi som dlhšie varila ,ale pri dusení boli pekne kompaktne a chutne, tak ak niečo viete ,dajte rozum ,prosím

@zareaguj


Diskusia k téme

njdevil
@furdica , ja ich pripravujem, ako obycajne zemiaky na vsetky sposoby,( maju kratsi varny cas ), akurat, ze ich nesupem, supku necham. Ja osobne ich zboznujem, mas pravdu, obsahuju viac skrobu, ale na druhej strane maju vysoky obsah antioxidantov- Anthocyain, ktory podporuje imunitny system...Fantazii sa medze nekladu :-)
julica
Mas ty stastie, to je az taka dizajnova zalezitost. Videla som ich zatial len v salatoch v tych lepsichc restauraciach - vzdy boli malinke, cize to asi nebud ena skodu.